lauantai 30. huhtikuuta 2011

Mekkoja, pipo ja vappupupu

Eilen maksettiin varausmaksu heinäkuisesta Turkin matkasta. Se jos jokin sai innostumaan kesävaatteiden ompelusta :) Mekot varsinkin ovat ihania kesäasuja, kun niissä pääsee ilma kiertämään. Niitä syntyi eilisen ja tämän aamun aikana kolme kappaletta.


Turkoosipohjainen Znokin Ocean -jersey ja punainen Jny design:n jersey on hankittu joskus Ikasyrista. Kaavana on jälleen kerran muokkailtu Hannah mekkopituudella.



Tässä myös kaavana samainen  hannah. Tällä kertaa hihoissa ei ole kuminauhaa vaan resorit. 
 Vaaleanpunainen Liandlon sydänjersey on Hannan kankaasta. Valkoinen Nanson trikoo on Triteksiltä.



Hihaton mekko on omalla vanhalla kaavallani. Tällä kertaa kapeat resorit pään- ja kädenteillä sekä leveämpi resori helmassa. Kylläpä vaan saa erinäköisiä mekkoja tehtyä samalla kaavalla ;) Liandlon punainen sydänjersey on Ikasyrilta. Olen kyllä hieman pettynyt tämän kankaan laatuun. Väri haalistui jonkin verran jo esipesussa ja sydämet ovat hyvin hailakan vaaleanpunaiset; juuri sen väriset kuin väri olisi levinnyt. Muutenkin tämä on paljon luirumpaa kangasta kuin esim. edellinen vaaleanpunainen sydän. Onkohan se nougat-pohjainen samanlaatuista kuin tämä punainen?


Hieman liian pitkä tästä tuli, muuten ihan hauska malli. Tuskin jaksan lähteä tätä lyhentelemään, menee sitten vaikka ensi kesänä. 


Pitihän minunkin tätä lippapipoa kokeilla, kun kaikki muutkin ;) Tosi kiva tuli, tykkään paljon! Näitä valmistuu varmasti lisääkin. Pinkkiä maatilakangasta oli jäljellä juuri sopiva pala yhteen pipoon. Kangas on joskus aikoja sitten tilattu Ikasyrilta. Vuorin oranssi trikoo on Eurokankaasta.


Voi olla, että seuraavaan pipoon teen hieman lyhyemmän lipan.


Ja jos joku jaksoi selata tänne asti, niin tässä meidän neidin asu päikyn vappupippaloihin ;) Pupuhattu valmistui jo viime vapuksi, ja koska edelleen mahtui päähän niin täydensin vaan hieman asua. Puput kun ovat vieläkin meidän 3-vuotiaalle tosi tärkeitä :) Pupupöksyt on tehty valkoisesta velourista samaisella Ottobre 3/07 kaavalla kuin edellisen postauksen sydänsortsitkin (tämä kaava kun nyt oli vielä sopivasti käsillä). Lisäsin vain lahkeisiin resorit. Häntää varten hain Eurokankaasta tekoturkista ja täytin Ikeasta ostetun superhalvan tyynyn täytteillä. Koska tuota turkista ei ilmeisesti saisi pestä (ja housut ovat valkoiset...), kiinnitin hännän aplix-tarralla kiinni. Porkkana on velouria ja "hapsut" limeä mikrofleeceä.


Puku oli tytölle erittäin mieluinen ja tällainen pupu meillä sitten loikki pihamaalla päikyn jälkeen :)



Oikein mukavaa vappua kaikille!

7 kommenttia:

  1. Ihania nuo mekot ja tosi söpö pupu!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja mekkoja! Ja ihana pupuasu. :)

    VastaaPoista
  3. Miten sä ehdit?
    Siis ihan uskomaton määrä taas upeita ompeluksia :)

    Mihin päin turkkia menette? me käytiin viime kesänä viikko turkin Sidessä :)
    (oi oi ku ois ihana taas lähteä matkoille)

    VastaaPoista
  4. Suloisia mekkosia ja pupuasu on ihan mahtava!

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia!

    Sani: mulla oli tällä viikolla kolme päivää vapaata, jonka vietin ihan yksin ;) Ja sarjatyönä valmistui nämäkin mekot + yhdet sortsit, jotka jäi postaamatta paidan puuttuessa. Ensin leikkasin aimo läjän kankaita valmiiksi, sitten vaan nuppineulottamaan niitä, jotka voi samalla värillä surauttaa. Ja siitä se sit lähti :)

    Me ollaan menossa Alanyaan. Oltiin siellä nelisen vuotta sitten ja tykättiin kovasti :) Itellä meni vaan osa lomasta hieman pilalle orastaneen raskauspahoinvoinnin vuoksi, mutta ehkä parempi säkä tällä kertaa. Jo muutamana viime vuonna ollaan ajateltu, ettei nyt lähetä mihinkään, mutta aina mieli muuttuu matkan varrella ;)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania mekkoja!

    Ja tuo pupu <3

    VastaaPoista
  7. That is really interesting, You are an excessively skilled blogger.
    I've joined your feed and stay up for in the hunt for more of your magnificent post. Also, I've
    shared your website in my social networksFor bit by bit recommendations on http://www.
    netmeet.com/index.php?do=/blog/25364/precisely-how-this-to-begin-with-soccer-jersey-flipped-my-family-into-a-soc/ visit his page at site

    Here is my weblog ... cheap jersey

    VastaaPoista