torstai 7. huhtikuuta 2011

Bambihousut ja kyssäri ompelukonetarvikkeista

Minähän vähän jo lupailinkin että tylsää on tulossa... eli taas samalla kaavalla housut kuin kahdet edellisetkin ;) Ei voi mitään, olen niin vaan ihastunut tuohon malliin :) Tällä kertaa materiaalina on Myllymuksujen vaaleanpunainen joustofrotee ja aplikaationa ruskea bambi velourista.Erona edellisiin housuihin on myös se, että tein tällä kertaa vyötärökaitaleen resorista. Kaitaleen sisällä on kuminauha, lisäksi naputtelin (tai mies naputteli, minä pidin kiinni...) tuohon kaitaleeseen purjerenkaat, vai mikä noiden nimi nyt on. Kuitenkin nuo reiät, mistä nauha on pujotettu. Renkaat löytyi vanhoista kätköistä. Ja pitihän siinä vähän mokatakin, kun ei enää muistettu miten päin ne palaset siihen alustalle asetellaan. Toisesta renkaasta tuli siis hieman epämuodostunut, koska alettiin vasaroimaan väärältä puolelta. Ei sitä onneksi käytössä huomaa, vaikka aluksi kyllä harmittikin.

Kiristysnauha on Iinulta tilattua puuvillakanttia. Sitä ei tietenkään voinut riittää koko matkalle, joten jatkoin keskeltä kuminauhalla... Joo hätä keinot keksii... Todennäköisesti nauha menee kuitenkin jossain vaiheessa vaihtoon, koska ruskea väri kurjasti kuultelee vyötärökaitaleen läpi.

Sovituskuvat ei juuri miltään näytä, mutta luonnossa housut on kyllä tosi kivan näköiset. Aluksi katselin, että reisistä olisivat voineen hieman löysemmät olla, mutta käytössä nuo "lötkähtivätkin" juuri sopivasti. Housuja kun soviteltiin illalla päälle niin tyttö tuumasi heti, että ovat iiiihanan pehmeät :) Meinasivat jäädä heti yöksi päälle ;)Sitten se kyssäri (jos joku jaksoi näin pitkälle lukea...).  Vanhoja kätköjä penkoessani löysin samalla ompelukoneen tarvikepussin, jossa oli ihan koskemattomana tällaiset välineet. Tuossa yhdessä paininjalassa on toinen puoli tuollainen lyhyempi ja tuossa toisessa on jokin ihme häkkyrä kyljessä... ja tuo yksi härveli, mikä lie. Huomasin, että sen ainakin saisi ruuvattua kiinni ompelukoneessa olevaan metallilevyyn, mutta miksi näin tekisi, en kyllä tajua. Osaisiko joku selittää, mitä näillä voisi tehdä???


4 kommenttia:

 1. Ihanat pöksyt!
  Tein reilu vuosi sitten samantyyppisen löydön, nimittäin kourallisen paininjalkoja. On niitä kyllä joka lähtöön :D

  VastaaPoista
 2. Nyt jään odottamaan vastauksia, multakin nimittäin löytyy juuri tuon näköisiä vempeleitä ja ikuna ei ole ollut niille käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Kivan malliset pöksyt!

  Tuo minkä saa ruuvattua kiinni, ohjaa esim. paidan helmaa että ommel tulee tasaleveydelle. Alempaa paininjalkaa käytetään mm. piilo-ompeleen ompelemiseen housunlahkeisiin, helpottaa huomattavasti kun kangas kulkee koko ajan oikeassa kohdassa! Ja ylimmästä paininjalasta en muista että oliko se tilkkutyöpaininjalka vai suoraommelpaininjalka, itselläni ei ole tullut käytettyä tätä.

  VastaaPoista
 4. Kiitti Iita ja MiriLii :) Ja Miriliille erityiskiitokset selvennyksestä noihin vempeleisiin! Täytyykin ensi kerralla kokeilla tuota ruuvattavaa systeemiä.

  VastaaPoista