maanantai 25. huhtikuuta 2011

Barbapapa ja barbapörröTuleeko teille muille koskaan keskeneräistä aplikaatiokuvaa katsoessa sellainen tunne, ettei kuvasta ikinä voi tulla sellaista kuin pitäisi? Minulle tulee aina. Se on käsittämätöntä, miten niistä palasista voi oikeasti tulla ihan esittävä kuva. Tämä kuva piti minut jännityksessä ihan viimeiseen käden ääriviivaan ja silmän kiinnitykseen asti. Ja kuinka ollakkaan, kyllä siihen kankaalle lopulta ihan selvät barbababat ilmestyivät :)

Se täytyy myös myöntää, että tämä oli ehdottomasti vaikeimmasta päästä aplikaatioita, joita olen koskaan tehnyt. Sinänsä outoa, sillä aplikoitavia kappaleitahan ei ollut kuin ihan muutama. Vaikean tästä teki se, että kuvassa oli niin paljon kuvan sisään ommeltavia ääriviivoja ja oikeastaan koko kuvassa on tärkeintä nimen omaan nuo ilmeet ym. Paljon helpompaa on vain kiinnittää palasia reunoista kiinni. Tätä työtä tehdessä tein vakaan päätöksen etsiä jostain käsiini aplikaatiopaininjalan, sen verran tuskaista oli käsien ym. aplikoiminen tuolle mustalle velourille... Ei tästä mikään täydellinen tullut, mutta tyttö tykkäsi.


Tunika ja caprit on tehty omilla kaavoilla ja ovat n. 104 cm. Pinkki pilvijoustofrotee on aiemmin ostettu Lasten metsolan alesta. Harmikseni huomasin keskellä kangasta n. puolen sentin halkaisijalta olevan reiän:) En tiedä oliko se siinä alunperin vai onko tullut omassa säilytyksessä. Kangasta oli sen verran naftisti, etten mitenkään pystynyt reikää kiertämään. Onneksi huomasin sen kuitenkin ajoissa ja sijoitin kokoon kursitun reiän tunikan takakappaleelle. Kuva on jälleen värityskuva netistä, kuinkas muutenkaan ;)


Niin, päiväuniaikaan ei tullut uni silmään. Kyllä nyt naurattaa ja menoa piisaa...


...eikä sitä tarkemmin tutkimatta koskaan voi tietää, mitä sieltä nenästä pihahommien jälkeen löytyy...


Joku tarkkasilmäinen saattoikin huomata, että noissa sovituskuvissa barbapörröltä puuttui kulmakarvat ;) Aina jotain pitää unohtua... Huomasin ne vasta kuvia tänne ladatessani enkä jaksanut enää uusia sovituskuvia ottaa. Samalla kun lisäsin nuo kulmakarvat niin jaksoin vihdosta viimein lisätä myyrällekin hiushapsut, vai mitkä lie...


11 kommenttia:

 1. Onpas kiva kesäsetti! Minullakin on myyrän applikointi menossa ja saas nähdä miltä se näyttää valmiina :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä onnistunut applikaatiot ja kiva setti!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana! Ja todella hyvin olet saanut nuo kaikki pienet yksityiskohdatkin onnistumaan. Samaa olen minäkin miettinyt, kuvassa ei tarvitse jonkun yksityiskohdan mennä montakaan milliä pieleen, kun se ei enää ole saman näköinenkään.. Joskus jos on jotain kohtaa vaikea hahmottaa, olen käyttänyt paksua lankaa apuna, esim. suun voi hahmotella langan avulla ennen ompelua.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on aivan täydellinen setti!:) Ihana!

  VastaaPoista
 5. Noin käy aina, melkein tekisi mieli heittää roskikseen keskeneräinen applikaatio, mutta lopputulos onkin ihan hyvä. Silmät kun saa päähän, niin usein muuttuu hahmo paljon eläväisemmäksi. Lukaisin blogisi siihen asti, mihin viimeksi jäin, ja ihastellessani päätin ryhtyä lukijaksi.

  VastaaPoista
 6. aivan upeaa! hienostihan ne ompeleet menee, turhaan mietit:)

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kaikille ihanista kommenteista ja tervetuloa lukijaksi Hatatuu :)

  Kiitti vinkistä Ansku! Itse asiassa yritinkin tässä tuota lankahahmottelua, mutta tyhmyyksissäni tein sen ompelulangalla. No, sinne velourin nukkaanhan se katosi... Täytyy kokeilla ensi kerralla tosiaan hieman vahvempaa lankaa ;)

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtavan hienoja ompeluksia kaikki :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana barbapapa ja myyrä. Tosi upeita taas kerran!

  VastaaPoista