lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kesää odotellessa

Aurinko paistaa ja lumet vihdoinkin sulavat hyvää vauhtia pois :D Kevättä on siis rinnassa ja kesää odotellessa päätin vaihteeksi tehdä tytölle kesämekon.

Kankaat olen jo joskus viime kesän lopulla tilannut Iinulta. Silloin jäivät käyttämättä, mutta nyt pääsivät vihdoin käsittelyyn. Kaavana on jo monen muun blogista tuttu Ottobre 3/09 Kolmen konstin mekko. Itselleni tämä oli eka kerta kun kokeilen tätä kaavaa ja täytyy sanoa, että tykkään kyllä. Ruutunauhan mekkoon kävin eilen ostamassa Merletosta Koskikeskuksesta. Helmaan lisäsin vielä pätkän Hanhelista tilattua mansikkanauhaa.
Tämä pingviinipipo odotteli puolivalmiina jo jonkin aikaa ja nyt vihdoin sain sen valmiiksi. Pipo on nyt huutiksessa myynnissä, kuten myös ne jo aiemmin valmistuneet rusettipipot.


Ai niin, ja MiriLiille vielä kerran kiitokset vastauksesta ompelutarvikekyssäriin :) Noille välineillehän voi tulla vielä käyttöä. Taisin muuten keksiä sen yhden paininjalan käyttötarkoituksen. Arvelisin sen olevan jonkinlainen tikkausjalka. Ainakin siinä tarkoituksessa sitä käytin äskeisen mekon ompelussa. Huomasin, että siinä lyhyemmällä puolella on merkittynä kolme viivaa. Viivan kohdistamalla kankaan reunaan sai paljon tarkemmin tikattua kuin ompelukoneen metallilevyn viivoja seurailemalla :)

3 kommenttia:

 1. Toi on kiva kaava, varmaan täälki pari kesämekkoa tulee tuol tehtyä :) (viimekesänä tein kans ja on ollut tykätty).
  Ja ihanat kankaat tos mekos!

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Viitsitkö kurkata mistä koosta tuo kaava alkaa?

  VastaaPoista
 3. Millamari: kaavat alkaa koosta 92 cm. On kyllä niin yksinkertainen kaava, että varmasti saa tosi helposti pienenneltyäkin.

  VastaaPoista