sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Huppari ja "kestovanulaput" pussukoineen

Bambihousujen kaveriksi valmistui huppari samaisesta Myllymuksujen vaaleanpunaisesta joustofroteesta. Tähän olisi niin ihanasti sopinut ruskeat resorit, mutta kun tiedän ettei tummat värit kuulu tytön lemppariväreihin, niin laitoin sitten nuo aniliininpunaiset. Tärkeämpää kait on kuitenkin se, että huppari päätyy päälle kuin äidin värimieltymykset ;) Taskunsuulla on vaaleanpunaiset resorit ja hupun vuorina Eurokankaasta ostettu sydäntrikoo. Muutoin huppari on vuoreton, kesäkäyttöön tarkoitettu. Malli on sama kuin tähtihupparissa eli muokattu Ottobre 1/11 Baguette Magique -hupparista.

Nämä kestovanulaput (vai miksi niitä oikein pitäisi kutsua?) valmistuivat jo viikko sitten. Osa on kaksinkertaista joustofroteeta ja osa bambufleeceä. Noihin sai tosi näppärästi tuhottua tilkkulaatikosta vaippakankaiden jämiä :) "Kaavana" on ollut Iittalan kivituikku väljästi leikattuna eli tuikku kaksinkertaisen kankaan päälle ja siitä piirrellen rinkuloita vähän suurempana kuin tuikun pohja on. Helppoa ja nopeata, tämä ompelu kävi kyllä ihan terapiasta :D

Tänä aamuna sitten vihdoin syntyi lapuille pussukka. Suit sait sukkelaan tuli valmista tästäkin; niistä kankaista ja välineistä mitä nyt nopsaan käsiinsä sai. Ei siis mikään kovin upea luomus, vaan lähinnä harjoittelukappale. Ohjeen otin Tikbumsa blogista, kiitoksia vaan Sanille ohjeesta. Ruutukangas on Eurokankaasta ja nauha ties mistä. Jälkikäteen vasta tajusin, että tuo nauha taitaa olla jotain askartelunauhaa, mahtaako edes pesua kestää...


Kätevä pussukka kyllä; voi ripustaa vaikkapa naulaan tai kaapin vetimeen. Seuraavaan pussukkaan pitää kiinnittää nauha hieman ylemmäksi ja lappuja pitäisi tehdä lisää, meillä kun niitä kolmen meikkausikäisen tytön/naisen taloudessa kyllä kuluu...4 kommenttia:

 1. Ihana huppari!! :)
  Meil on hiukan isompia lappuja ja mä puhun aina kestoalouspaperista. Mut tollaset pienemmät laput oiski käteviä vessaan! :)

  VastaaPoista
 2. Hieno huppari housujen kaveriksi! Meidän tyttö ratkeis riemusta tuollaisesta setistä. =)
  Miten hoidat kätsysti kestolappujen pesun? Jotkut kuulemma heittävät reijälliseen pyykkipussiin ja siinä suoraan koneeseen ja sitten pussissa kuivaavatkin, mutta mietin sitä, että kuivahtavatko sitten tunkkaisesti kasaan?

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia :)

  Sani: nämä on meidän ekat kestolaput, joten voipa olla että niitä myöhemmin ilmestyy isompiakin käyttöön. Näihin pieniin vaan sai niin kätsysti kaikki minipalatkin käytettyä :)

  Anonyymi: En ole ehtinyt näiden kanssa vielä pesuun asti ;) Tarkoitus olisi pestä ne pesupussissa ja varmaan sitten heitän pusseineen kaikkineen kuivausrumpuun. Jos meillä ei olisi rumpua niin levittelisin ne varmaan jonkun pyyhkeen tms. päälle kuivumaan. Tuntuis kyllä tosiaan aika tunkkaiselta kuivatella narulla pesupussissa, ainakin noiden bambuisten kuivamisessa menisi varmaan ikuisuus. Esim. flanelliset saattais kuivahtaakin pussissa paremmin.

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi siulla, rusettipipon ohje meni syksyä varten suosikkeihin talteen
  :)
  Nuo kestovanulaput puolestaan menee täytyy tehdä listalle ;)

  VastaaPoista