tiistai 1. toukokuuta 2012

Tähti -trikootoppi

H&M:ltä tarttui ennen vappua mukaan ihana pinkki tyllihame. Väri vaan olikin yllättäen melkoisen ongelmallinen eikä meiltä löytynytkään tuollaiseen lähes neonpinkkiin sopivaa yläosaa. Onneksi oli vielä jäljellä Royal-tuotteesta tilattua Jny:n limeä tähtijerseytä, sepä sopikin hameen väriin kuin nenä päähän :) Kangas on luonnossa kirkkaampi, miltä kuvassa näyttää. Ottobre 3/12 lehdessä oleva Seesaw trikootoppi on muutenkin ollut tekolistalla, joten valitsin tällä kertaa kaavaksi sen. Aika lailla työläämpi tämä oli tavalliseen teeppariin tai toppiin verraten, kun oli noita rulläpäärmeitä ja rypytyksiä, mutta tosi kiva tästä kyllä tuli. Piirsin kaavan leveyden 104 cm ja pituuden 116 cm mukaan. Tämäpä olikin melko slimmi kaava ja olisi voinut kyllä piirtää suoraan tuon 116 cm kaavan. Onneksi tämä nyt kuitenkin tytölle päälle mahtuu. Kuvassa olevat varvastossut on myös H&M:ltä.
10 kommenttia:

 1. Tosi kiva toppi! Ne OB kaavat on kyllä aina arvoituksellisia;(

  VastaaPoista
 2. Ihanan pirteä setti ja tosiaan tuo sopii mainiosti tuohon tyllihameeseen tuo vihreä! Tuo topin malli on aivan ihana!

  Miun pitäisi vielä harjoitella tuo rullapäärmeiden teko saumurilla, on mielessä, mutta en saa aikaiseksi kokeilla :) Tulisi vähän vaihtelua mekkoihin :)

  VastaaPoista
 3. Hieno toppi! Näyttää haastavalta mallilta. Hyvin onnistuit!

  VastaaPoista
 4. Ihanan raikas setti ja kiva toppimalli.

  VastaaPoista
 5. Ihanan raikas setti ja ennen kaikkea upea paita! Tämä kyllä nyt ratkaisi sen, että seuraavaksi pitää iskeä tähän kaavaan kiinni, vaikka vähän hermostuttaakin tuo vaikeusaste :) (Ja tätä limeä tähteä on myös varmaan pakko tilata jossain vaiheessa, jos vain saa vielä, näyttää niin kivalta!)

  VastaaPoista
 6. Ihana toppi ja sopii hienosti tylliunelmaan! :)
  Jäi tuo malli tekemättä, kun en osaa saumurilla rullapäärmettä tehdä ja ohjekirjakin on kadonnut vuosikymmen sitten :D

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kaikille ihanista kommenteista!

  Kewa: niinpä ;)

  Anni: rullapäärmäys ei ole ollenkaan vaikeaa, lähinnä vaan ärsyttävää kun pitää poistaa neulaa, tehdä säätöjä ym. ;)

  Heidi:ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, on vaivan väärti :) Malli ei ole ollenkaan niin vaikea miltä vaikuttaa, vaikka aikaa hieman peruspaitaa enemmän viekin.

  Mieli: aika hankala tuo rullapäärme varmaan onkin, jos ei ole ohjekirjaa. Itsekin aina säädöt tarkistelen ohjeista...

  Mun saumurista otetaan vasen neulalanka ja yliluottelupiikki pois, säädetään tikin pituus lyhyeksi, löysätään yläsiepparilankaa ja kiristetään alasiepparilankaa. Diffin laitoin tässä suurimmalle, jotta kangas ei aaltoile niin paljon.

  VastaaPoista
 8. On tosiaankin ihana kokonaisuus, niinkuin jo sanottukin, ensimmäisenä tuli mieleen raikas!

  Puseron malli näyttää myös tosi nätille :)

  VastaaPoista
 9. tosi kiva ja hirmu kiva blogi sulla muutenkin.ihania käsitöitä ja niin nättejä. jään lukijaksi.. mun on kans pakko koklaa tuota paidan kaavaa.

  VastaaPoista