torstai 17. toukokuuta 2012

Ja taas sydänhuppari

Huh huh, kylläpä vastusti tämän kanssa! Meinasi jo itku tulla, kun pelkäsin pilanneeni koko ihanan kankaan. Peruskaava tässä on sama kuin edellisessäkin hupparissa. Tämä vaan ei jostain syystä istu niin hyvin olkapäältä. Hmm, pitäisi varmaan piirrellä uudet kaavat. Punainen sydänvelour on Ikasyrin, turkoosi-valkoinen pallotrikoo on Hannan kankaasta ja rengasvetoketju ja Rakkaudella tehty -merkki on Royal-tuotteesta


Tällainen on lopputulos...


...ja tältä näytti ensimmäinen yritys...

Harmittavinta kaikessa on se, että peitetikki oli tosi upeeta tuossa ekassa viritelmässä. Ei varmaan koskaan ole ollut niin hienoa jälkeä. Mutta... eihän tuolla nauhankääntäjällä pysty resoria kanttaamaan ilman kupruilua :( Vai pystyykö? Jos jollain on jotain vinkkiä, niin ilomielin otan vastaan! Tyhmä kun olin, niin menin ompelemaan vielä vetskarinkin siihen kiinni. Eikä siitä hyvää tullut. Purkuhommiksi meni, niin vetskari kuin kanttauskin :( Ja kun ei multa tietenkään voi löytyä jemmasta interlockia, niin jopa olikin pohtimista miten tuon hupparin sitten ompelisi ilman reunakanttausta, kun se kerran oli leikattu sellaiseen malliin. No joo, aika viritelmä siitä lopulta tuli, mutta kelpaa käyttöön.7 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään!

  Peitetikkiin en osaa sanoa mitään, koska en omista! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunishan se on! Ehkä siinä käy niin, että myöhemmin unohdat ne jutut, mitkä mielestäsi olivat pielessä tätä tehdessä... Mulle käy usein niin, että juuri valmistuneena työt näyttää kurjalle, mutta myöhemmin huomaa, että ihan kivahan siitä tuli. Peitetikkiin en osaa minäkään sanoa mitään, kun en siitä mitään tiedä.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja ompeluksia sinulla! :)

  Minä ompelen kaikki resorikanttaukset peitetikkikoneen nauhankääntäjällä, ja ei ne minulla rupea kupruilemaan. Sekin on varmasti kiinni asetuksista, voisiko diffi olla liian isolla? (trikoossa 0,5 on hyvä, velourissa max 1, mutta minulla taitaa aina olla n. 0,7. Ei ainakaan paljoa yli).:)
  Muuta en osaa tähän hätään neuvoa, tosin voikohan langan kireyksillä olla myös merkitystä? En tiedä kun minulla ei ole ollut vatsaavaa ongelmaa,mutta minulla ne ovat 4-4-4-3. (4kertainen kantti). :)

  VastaaPoista
 4. Onko tuo kanttaus alkanut kupruilemaan vasta kun ompelit vetoketjun? Vai jo ennen sitä?

  VastaaPoista
 5. Hannaliini: voipi olla, eipä sitä enää myöhemmin tule noita vaatteita niin tarkkaan silmäiltyä ;)

  KiKiDuu: Mulla on kanssa nuo samat asetukset, mutta diffi oli kyllä selvästi isommalla. En taida oikein hiffata tuon diffin merkitystä... Kupruilu tuli heti kanttauksen jälkeen. Joku vähemmän venyvä kangas varmaan olisi ollut parempi kuin resori. Vetskarin ompelin paikoilleen kanssa peitetikillä ja se vähensi aika paljonkin kupruilua eli tuossa kuvassa ei ole enää ollenkaan niin paha kuin ennen vetskaria... Vetoketjun kiinniollessa tuon viritelmän olisi voinut vielä jotenkin kelpuuttaakin, mutta kun vetskaria aukaisi hiemankin niin se aukinainen osa alkoi heti kupruta :(

  VastaaPoista