sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Joustishousut ja tilaus"mekko"

Tilasin jossain vaiheessa Hannan kankaasta mustaa joustofroteeta sillä ajatuksella, että siitä sais kivat kesähousut ulkokäyttöön. Likakaan ei niin näy noin tummassa värissä. Mutta, tyttö olikin hieman eri mieltä asiasta. Väri kun olikin "astetta" pinkkiä ja vaaleanpunaista tummempaa... Päästiin lopulta yhteisymmärrykseen ja tyttö kertoi kelpuuttavansa housut, jos polviin tulee vaaleanpunaiset tähdet. Ja niin sitten tuli, vaikka alkuperäinen ajatus hieman tuolla ratkaisulla vesittyikin. No, jos se lika nyt sitten keskittyy vaan noihin polviin ;) Kaava jälleen oma vanha, kumpparit vyötäröllä ja lahkeissa. Polviin applikoidut tähdet on myös joustofroteeta.


Sain vanhimmalta tyttäreltä tilauksen. Piti tehdä trikoinen, tiukka, lyhyt mekko kesäksi. Sen verran harvoin tuo lähes 17-v. tytär on äidille ompelutoivomuksia esittänyt, että pitihän sitä tilaus ottaa vastaan. Vaikka en yleensä tilaustöitä teekään ;) Mitään sopivaa kaavaa ei tietenkään voinut omista lehdistä löytyä, joten jouduin piirtohommiin. Sitä "the kangasta" ei ole vielä edes löytynyt, joten koevedos tehtiin Triteksiltä ostetusta harmaameleeratusta trikoosta. 

Mallia kapeusasteesen otin tytön valmisteepparista. Hieman jouduin vielä kaventamaan vyötärön ja pepun kohdalta, mutta aikas hyvin osui malli kohdilleen heti kertalaakista. Paitsi että... tätä koeompelusta äiti ei kyllä mekoksi tunnusta... Tyttö on sitä mieltä, että pituus on ihan ok ja äiti sitä mieltä, että tämä on pitkä t-paita eikä mekko. Lieneekö asiaan yksimielisyyttä koskaan tulevan,  mutta tuo tyttöhän ei tästä talosta ulos astu tämä päällään ellei alla ole legginsit tai housut... Ja siihen varsinaiseen mekkoon tietysti ilmestyy vaivihkaa jokusia senttejä lisäpituutta ;)

3 kommenttia:

  1. Kivat housut ja samanpituista "mekko"muotia täällä meidänkin esikoisella! ;)

    VastaaPoista
  2. Kivat housut ja juu, en mäkään tuota ihan mekkona pitäis :D

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun nuoriso tekee ompelutilauksia, niitä on mukava toteuttaa :-). Tuntuu tosiaan tuo muoti olevan aika miniä, minäkin ilmoitin Esikoiselle, että kevätjuhlamekon alle laitetaan legginsit...

    VastaaPoista