keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Tähtiasu ja tumput

On pitänyt niin kiirettä, etten ole juuri saumurille ja ompelukoneelle ehtinyt. Sairaana on oltu ja synttäreitäkin vietetty. Viime viikonloppuna vietettiin nuorimmaisen 3-vuotissynttäreitä :D Uskomatonta, miten tuokin on jo noin iso! No tarvitseehan iso tyttö ison tytön vaatteita ;) Sunnuntaina kun viimeiset vieraat lähtivät ja paikat oli kutakuinkin järjestyksessä, ryntäsi äiti saumurin ja kankaiden kimppuun... Tätä asua onkin sitten väkerretty iltaisin vähän kerrallaan, välillä purkaen ja manaten, ja tänä aamuna sitten tuli valmista.

Ja aikas ihana tähtiasu siitä tulikin :) Meillä tuntuu taskut ja tähdet olevan nyt hitti, joten niitä piti saada. Mutta kylläpä vaan on paljon hankalampaa ja aikaavievempää tehdä vaatteita taskuilla kuin ilman... Ja miten ihmeessä noiden housuntaskujen saaminen samanlaisiksi on niin hankalaa!Hupparin ompeleminen sujui suht. kivuttomasti, sen jälkeen kun muutin taskujen mallia... Ensin piti tehdä sellaiset puolikuutyyppiset taskut, mutta eihän ne onnistuneet millään ainakaan sen kokoisina. Päätin sitten tehdä tuollaiset perinteisemmät ja olen kyllä ihan tyytyväinen ratkaisuun.  Mallia huppariin olen ottanut uusimmasta Ottobresta. Kaavaa on suurennettu kokoon 98/104 cm ja pidennetty hieman alkuperäisestä, muutettu taskut jne. Huppari on huppua lukuunottamatta vuoriton, joten ompeluun meni hieman enemmän aikaa kun piti pähkäillä ompelujärjestyksiä yms.

Tähtivelour on ikasyrista, valkoinen resori ja hupun vuoritrikoo Eurokankaasta, ja ihana rengasvetoketju Myllymuksuilta.Housujen tummanharmaa velour ja resori on myös ikasyrin, aplikointiin käytetty valkoista velouria. En oikein ollut tyytyväinen tuohon resorin laatuun. On jotenkin luirumpaa ja venyvämpää kuin yleensä, lisäksi sitä oli vaikea saada leikatuksi suoraan. Malli on oma vanha hieman suurennettuna ja muokattuna. Tuli aika reilut, mutta menee hyvin jo nyt. Meillä kun nuo tytöt on niin pitkäjalkaisia, että aina tuppaa jäämään lahkeet ensin lyhyiksi...

Housuvelouria leikatessani tyttö tuumas, että on rumaa eikä sitä halua... kummasti vaan kun oli housut valmiit niin piti jalkaan heti jättää... Muutama tähti ja taskut tekee kyllä ihmeitä ;)Tällaiset huovutetut tumput valmistuivat pari viikkoa sitten jälleen ihanaisesta Fritidsgarn-langasta. Kylläpä vaan ovat erituntuiset tumput kuin huopasesta tehtynä, ihanan pehmeät ja notkeat. Ohje on lainattu Muruhutun blogista, kiitokset vaan hyvästä ohjeesta :)  Itse huovutin kertaalleen 40 asteessa ja hyvät tuli.


9 kommenttia:

 1. Tosi hienot vaatteet!! Olen myös ajatellut ommella taskuja pojan seuraavan koon (eli 92cm) housuihin, mutta saas nähdä jaksanko! :)

  VastaaPoista
 2. Onpas pirteä ja kiva setti :) Tuo on vallan ihanaa tuo pinkki tähtivelour! Todella siististihän olet onnistunut taskut tekemään, mulla se on ihan harjoitteluasteella... :)

  Kivat huopalapaset, ja varmasti lämpimät!

  VastaaPoista
 3. Ihana tähtisetti, voi kun osaisikin tehdä noin siististi kaksi samanlaista taskua... :) Ja mukavan näköiset lapaset myös.

  VastaaPoista
 4. Ihana setti, kivat värit yhdessä.Lapaset näyttävät ihanan lämpimiltä :)

  VastaaPoista
 5. Uusi lukija ilmoittautuu!

  Ompa aivan ihana setti! Todella upea!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja tervetuloa MettaD, toivottavasti viihdyt lukijana :)

  VastaaPoista
 7. upea setti, täydelliset värit. blogissani on muuten jotain sinulle :)

  VastaaPoista