maanantai 10. tammikuuta 2011

Hattuja ja yhdet tumputkin

Nyt on jokin ihme hattuinnostus päällä, ihan kuin niitä ei jo ihan riittävästi olisi ennestäänkin... Mutta kun oli ihan pakko vielä kokeilla hatun huovutusta. Ja merinovillajämiäkin pitää saada tuhottua, onhan kevät jo kohta tulollaan... Vai?


Siis mä olen rakastunut, jos lankaan vain voi rakastua... Aivan ihanaa tuo Fritidsgarn -lanka! Nyt harmittaa, kun menin Huopasta ostamaan muutaman kerän varastoon. En millään haluaisi niitä käyttää tämän langan jälkeen. Ihanan pehmeää ja nätisti huopuvaa oli tämä Fritidsgarn. Ohje hattuun löytyi täältä. Sen verran ohjetta muutin, että loin eteen vain 22 s ja taakse 14 s. Heti kun lakki oli valmis niin arvasin sen olevan hieman liian iso, vähempikin silmukkamäärä olisi siis riittänyt. Heitin hatun heti alkajaisiksi 60 asteen pesuun parin pyyhkeen kanssa ja koska hattu tämän jälkeen oli todellakin hieman suuri, tein saman käsittelyn vielä uudelleen. Ja nyt se on aivan sopiva ja kauniisti pehmeäksi huopunut :) Oli kyllä jännä kuinka tuo hattu tuli ihan "muodossaan" käsittelyn jälkeen koneesta ulos, Huopasta kun joutuu oikein tosissaan muokkaamaan pesun jälkeen.

Kokeilin sitten samalla myös neulahuovutusta ekan kerran, oli aikas kivaa itse asiassa. Sydän vaatisi vielä hieman lisäkäsittelyä, ruskea kun paistaa jonkin verran läpi. 13-v. vaan innostu hommasta kanssa ja katkaisi sen minun ainokaisen neulani...
Kypärämyssy ruskeasta merinovillasta. Ohje on ollut joskus Suuri käsityölehdessä, mutta muokkailin sitä hieman jotta myssy tulee enemmän otsalle. Muokkaus onnistui kyllä kerrasta hyvin, olen oikein tyytyväinen. On hieman kasvunvaraakin.


Malli halusi myös kuvan, jossa on myssyt päällekäin...


Kaksi neliöpipoa. Päällä oravat merinovillainterlock Sampsukasta. Vuorina tummanruskea mikrofleece ja välissä taas korvien, otsan ja niskan kohdalla windstopper. Kulmissa ja takasaumassa heijastinnauhaa. Leveys on 48 cm, oikein passeli 50 cm päähän ja kasvunvaraa vielä on. Toinen pipoista jää omalle tytölle ja toinen menee huutikseen. Voin myös myydä tätä kautta, jos jotakuta kiinnostaa. Hinta on 14 e posteineen.


Tänään vielä valmistui pikasurautuksena merinovillatumput.

6 kommenttia:

 1. Oletpas taas ollut ahkerana, kivoja ompeluksia!! :)

  VastaaPoista
 2. Hieno huopamyssy sekä kintaat ja muut. Täältähän löytyy muutenkin kauniita ompeluksia ;)

  VastaaPoista
 3. Kaikki niin ihania!!!
  Ja toi pinkki pohajnen orava sopii huipusti hattuihin! :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja! Voisinkin kokeilla tuota suosittelemaasi lankaa... Huovutettujen asusteiden tekeminen on jäänyt uskalluksen puutteessa. Ajattelin, että kova työ menee hukkaan, jos tuloksena on jokin kova möykky! :D

  VastaaPoista
 5. Onko saumurisi kenties turboahdettua mallia, kun tulosta tulee kuin pienestäkin tehtaasta! Kivoja juttuja olet taas saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille kommenteista :)

  Mökö: suosittelen kyllä kokeilemaan:) Eri väreissä on kuulemma eroja huopumisessa ja täysin valkoinen huopuu huonoiten.

  Pirella: joku alkuvuoden turbovaihde ilmeisesti päällä ;) Yritäpä saada oma saumurisi huollettua, jospa sekin on turboahdettua mallia... ei voi tietää, jos ei pääse kokeilemaan...

  VastaaPoista