tiistai 5. huhtikuuta 2011

Vastaus haasteeseen

 

Hillalta sain tällaisen haasteen, joka kuuluu näin:

Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike. Pelkkä kuvakin riittää, mutta ainahan on kiva kuulla miksi valitsit juuri kyseisen esineen. Lähetä haaste 5:lle.

Ankaran pohtimisen jälkeen valitsin nämäHaihtuva merkkaustussi on ollut todella ahkerassa käytössä sen jälkeen, kun sen joskus pul-vaippaompeluaikana "löysin". Tällä piirrellään kaavat kankaaseen sekä merkkaillaan aplikoidessa yksityiskohtia. Ja ratkoja sitten; no joo, kyllä sitä purkamiseenkin käytetään, mutta eniten se on minulla käytössä lankojen katkaisemisessa. Sillä saa nopeasti ja näppärästi katkaistua ompelulangat läheltä kangasta, ei jää langanpätkiä töröttämään.

Esitellään nyt sitten samalla myös tuo minun "ompeluhuoneeni", eli sellaista ei ole... Takkahuoneen päätyseinä hoitaa sitä virkaa ja näkymä olohuoneesta näyttää tältä.


Nythän tuo näyttää suht siistiltä, kun kuvausta varten sitä vähän siistin ;) Tavallisesti sieltä löytyy kangaspinoja sohvan käsinojalta, pöydältä ja välillä pöydän altakin... Sohvapöytä hoitaa kankaiden leikkauspaikan virkaa pienissä töissä, mutta yleensä kyllä levittelen kankaat ruokapöydälle. Olipa onni, että juuri hankittiin uusi isompi ja leveämpi ruokapöytä ;) Kateellisena täällä katselen muiden ihania, isoja ompeluhuoneita. Minullakin sellainen oli, ennen kuopuksen syntymää, nyt se suorittaa lastenhuoneen virkaa.


Tässä pinossa on melkein kaikki kankaani. Ei siis ollenkaan hurjaa määrää monen muun kangasvarastoon verrattuna (eli voin siis jatkaa kankaiden napsuttelua ;)). Säilytystilat vaan on surkean pienet ja tuo pino tuolla päällä kasvaa ihan huomaamatta... 

Pöydällä olevassa ,varmaan ainakin 10 v. sitten hankitussa Ikean lokerikossa, on kumpparit, nauhat sun muuta sälää. Neppipressi nököttää nurkassa; eipä sitä nykyään juuri tule käytettyä, mutta ei viitsi poiskaan myydä. Pöydän alta löytyy äärimmilleen tungettu tilkkulaatikko sekä ompelulankalaatikko.


Monien parjaamilla perus-Brothereilla täällä ommellaan. Ompelukone on n. 15 v. vanha ja hyvin toimii vielä. Saumuri reilun vuoden eikä ongelmia toistaiseksi ole senkään kanssa ollut.Ompeluboxi tarttui joskus muistaakseni ihan Prismasta. Lokerikko (tais olla pilkeille tms. alunperin tarkoitettu) on kätevä esim. neppien säilytyksessä. Näitähän meillä ei kyllä juuri enää tule käytettyä. 


Ompelunäkymä on talviaikaan näin "kaunis". Pihakuisti toimii siis lähinnä varastona tähän aikaan vuodesta, kesällä näkymä on jo hieman edustavampi ;)

Laitetaanpa haaste tällä kertaa eteenpäin seuraaviin blogeihin:4 kommenttia:

 1. Mulla on perus brtoher (ei halvin, sellanen 300e kone) ja tykkään kovasti :) Hinta/laatusuhde kohillaan, joskin nyt paljon ompelevana vähän laadukkaampi kone vois olla in :D jos huonoja puolia pitäs poimia, niin paksuis kohdis kangasta pitää aina auttaa (johtuskohan tosta vapaavarresta) ja vetoketjupaininjalasta en tykkää ja napinläpijuttu ei toimi mielestäni kitkattomasti. Muuten täysin tyytyväinen :)

  Tollanen pikkulokerikko löytyy täältäkin :D

  VastaaPoista
 2. Eipä tuo munkaan kone se ihan halvin ole. Tais aikanaan maksaa jotain 1400 mk, kun se halvempi oli tonnin huippeilla ;) Onneksi tuli tuo otettua jousto-ompeleiden sun muiden vuoksi, vaikka raha tiukilla silloin olikin. Ennen saumuria ne olikin tuiki tärkeitä. Mutta joo, tuuppausta tiukoissa paikoissa kaipaa munkin kone... Mutta ei sentään tärise ja liiku pöydällä ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoa kun esittelit kangasvarastosi, omanihan on suorastaan mitätön ja voin tilailla vaikka mitä lisää. Kiitos :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haastamisesta! Mulla on myös tuo haihtuva merkkauskynä aina käytössä, ja vaippaompeluita varten minäkin sen alunperin hankin.

  VastaaPoista