maanantai 8. elokuuta 2011

Ompelija kangasviidakossa

Mainittakoon heti, että nyt tulee pelkkää purnausta, joten skipatkoon tämän postauksen ne joita aihe ei kiinnosta. Mua alkoi jo heti aamulla niin ketuttamaan, että on ihan pakko purkautua tänne. Kaikki alkoi siitä, että sain tietää täällä mainostamani Kangas-mallan pilvitrikoon olevan Jny:n sijasta Kestovaippakaupan valmistamaa. Kestovaippakaupan sivuilta löysinkin tiedon, että kangas on Ruotsista ko. liikkeen maahantuomaa. Alkuperää vain ei ollut mainittu Kangas-mallan sivuilla eikä itselleni tullut mieleenkään, että joku muukin valmistaisi ihan vastaavaa. Mahtaisiko myynnissä olevat asuntovaunutkin olla samasta paikasta, en tiedä... Virhehän on täysin omani: missään ei sanota, että kangas on Jny designin. Mutta on vaan jotenkin harhaanjohtavaa tuokin, ettei alkuperää mainita missään ja hyvin moni ostaja luulee ostavansa jotain muuta mitä lopulta saa :(

Toisaalta voisi ajatella, että mitäs siitä: pilvet mitkä pilvet, mutta eihän se laatukaan ole sama. Kestovaippakaupan jerseyssä näemmä ainakin on elastania hieman enemmän ja leveyskin eri, samaten kankaan tuntu ja paksuus. Ei vaan tajua, miten samoja kuvioita voi useampikin paikka saada valmistaa. Jos ostan täältä pupu-jerseytä tai vaikkapa folklorea, niin tuskin se sentään on Ikasyrin valmistamaa...vai onko?  Entä tähdet, tai vaikkapa pilvet; mahtaako ne olla ehkä Kestovaippakaupan, Jny:n vai ehkä jonkun kolmannen tahon? Kun mitään ei ole manittu, niin ei voi tietää...

 Kuvassa pinkit pilvet on Jny:tä ja turkoosit Kestovaippakaupan. No, ehkä Jny:n pilvet on hieman pulleampia?


Sillä sanoin äsken, että ainakin ovat olleet, koska värit ainakin muuttuvat hieman matkan varrella. Kuvasta ei juuri erota, mutta päällimmäisenä ovat caprit vanhaa Jny:n pinkkiä tähteä ja alla uutta, vanha on luonnossa selvästi vaaleampaa eikä väriero johtu haalistumisesta. Tällaiset pienet värierot nyt kyllä ymmärtää, pitäisihän tapetit ja langatkin aina ostaa samaa erää ;)


Mutta entäs tämä nyt sitten vielä :O Nyt mä olen kyllä aivan ällikällä lyöty. Mua pyydettiin ompelemaan kaksi lippapipoa viidakkokankaasta ja onneksi eräs vaippakauppias ystävällisesti lupasi mulle myydä viimeisen palansa tätä velouria. Kangas saapui tänään, enkä ollut uskoa silmiäni kun sen näin. Siis häh!!! Tuo ikäänkuin zoomattuna kankaasta esiin nouseva osuus on viidakkovelourista aiemmin ompelemani pipo ja alhaalla oleva kangas on se tänään saamani. Täsmälleen sama kangas siis, mutta värit aivan eri... Tuossa aikoja sitten tilaamassani kankaassa värit on paljon kirkkaammat ja tummempisävyiset. Ja puunrungot ovat mustat, kun taas tässä toisessa ne ovat ruskeat :O Tämä ruskearunkoinen on kyllä muuten kivemman oloista, ei niin jäykkää kuin mustarunkoisessa. Puut ei oikeasti ole tuollaiset harmaat, miltä kuvassa näyttää, mutta eivät kuitenkaan niin tummanvihreät kuin pipossa on.

 Siis kertokaa nyt hyvät ihmiset; onko tämä ruskearunkoinenkin Jny:tä vai jokin kopio??? Meillä on aiemmin ollut viidakkoa myös interlockina ja siinä oli kyllä kanssa mustat puut.  


Oikeasti kaikkein eniten mua harmittaa se, että olen kertonut täällä epätotuuksia. Olen saattanut vaikuttaa jonkun muun ostopäätöksiin ostaa tuota trikoota sen takia, että se olisi Jny:n. Huutiksessa myyn housuja, joiden kankaan luulin luulin olevan muuta kuin on. Harmittaa ihan vietävästi :(  Pahoitteluni kaikille, joita olen johtanut harhaan.

No, ehkä se tästä... maanantai on aina pahin ;)

*********

Muoks. Nyt menee jo ihan yli ymmärryksen: kestovaippakauppa pilvitrikoo 95% puuvilla 5 % lycra, leveys 150 cm. Jny design pilvitrikoo sama koostumus, leveys 160-170 cm ja Kangas-malla 92% puuvilla 8% elastan, leveys 160 cm. Tietäisikö joku kertoa; onko näistä nyt sitten jotkut samaa vai kaikki eri kangasta? Koostumus näyttäisi kuitenkin loppujen lopuksi olevan Kangas-mallalla ja Kestovaippakaupalla eri... Alan jo epäillä, että olen itse väärässä.... Kait sitä täytyy jättää nämä salapoliisitouhut ja keskittyä vaan ompelemaan ;)


11 kommenttia:

 1. No voihan! Eihän tässä voi enää luottaa mihinkään :( Enkä todella tarkota sua ;) Elä suotta ole niin pahoillasi, ethän sä ole tahallasi ketään harhaan johtanut! Aivan älytön väriero tuossa viidakossa! Voi jestas...Mihin tää maailma on menossa :(

  VastaaPoista
 2. Ohhoh! Täytyy näemmä olla tarkkana noitten kanssa. Hinta tietenkin sama kuin JNYn "aidossa"?

  VastaaPoista
 3. jahaaaas, kopioita kankaissa myös;(

  VastaaPoista
 4. Sanna: suurinpiirtein taitaa sama hinta olla, tai on ainakin ollut. Tuota alkuperäistä pilveä ei näytä kovinkaan helposti olla tällä hetkellä Suomesta saatavilla.

  VastaaPoista
 5. Minä ostin tuota kestovaippakaupan pilvitrikoota ja pettymys oli kyllä suuri. Ja ostin sitä siis ihan ilman kenenkään suositusta mutta oletus minullakin oli että on JNY:n kangasta koska on täsmälleen samanlaista kuvissa.

  Kangas oli lirua ja jotenkin velttoa ja se mikä häiritsee eniten on se että valkoinen pohjaväri paistaa todella ikävästi läpi kun kangas venyy. Ja elastaania tuntuu olevan aika runsaasti. Aivan eri laadussa pyöritään kuin JNY:n kankaaseen vertaa. Meillä lapset on tykänneet tuosta pilvikuosista joten tottakai tilasin kun sitä nyt kerran sai. Jos olisin tiennyt että on kopio niin olisin ehkä tilannut "hieman" vähemmän :/ No, tuleehan noistakin ommeltua kun ei kehtaa jättää ompelemattakaan. Ja varmasti hintaa tulee saman verran kuin JNY:n kankaalle koska kestovaippakaupan toimituskulut on aivan törkeät!

  Tanja

  VastaaPoista
 6. Hyvät ihmiset, tilatkaa samaan hintaan suoraan jny:ltä. Niin minä teen, hintaakaan ei tule sen enempää. Jopa halvemmaksi, jos paljon tilaat. Sillä metrihinnat ovat heiltä suoraan ostaessa hiukan halvemmat ja postikulut kohtuulliset, varsinkin parin ompelija kimpassa ;)

  VastaaPoista
 7. no jopas oli! ihmettelinkin, että miksi KVK:n kangas oli niin erilaista, siitä paisto ihan selkeesti valkonen läpi vihreästä... no ihmekkös tuo jos ei kerran ole edes JNY:n kangasta... Täytynee tilata JNY:ltä itseltään, mutta kimppaa pitäis sit kyl saada aikaseks...

  VastaaPoista
 8. Niin se vaan on, että eri erissä saattaa ne värit vaihdella ja totuus on vaan se, että kukaan ei omista pilveä, tähteä, kukkaa tai yhtään mitään muutakaan, joten samoja voi tehtailla kyllä ihan huoletta ja itse oltava tarkkana siinä mitä ostaa. Ja vaikka olisi kyseessä monimutkaisemmankin kuvan kopiointi, ei tarvita kuin pieni ero ja se ei ole enää kopio.

  VastaaPoista
 9. Vähintä mitä kauppias voisi tehdä olisi kertoa kankaan valmistaja/valmistuttaja. Säästyisi ainakin näiltä kopioharmeilta.

  VastaaPoista
 10. Tanja: itse en ole edes KVK:n sivuilla juuri vieraillut noiden järkyttävien postikulujen vuoksi... silläpä asia olikin täysi yllätys, että muutkin pilveä valmistaa myyntiin. Ja vaikka se onkin siellä mainittu, niin ei sitä tosiaan välttämättä siltikään tajua, että kyseessä on eri kangas, kun väritkin on täsmälleen samat kuin Jny:n sivuilla...

  Petra: näinhän se näyttää olevan, kaikki on vapaata riistaa. Taitaa olla vain nuo suurimmat brändit: disneyt, hello kittyt sun muut tuotesuojattuja (näin ainakin olettaisin). Kun olisi vaan tuon tajunnut. Eipä sillä, kyllä meille tuostakin pilvestä tehdyt pöksyt ihan käytössä on olleet ja hyvin pelittää. Ehkä olisin vain tuolla hinnalla halunnut sitä "oikeata" laatua.

  Joka tapauksessa komppaan kyllä ninnua täysillä tuosta, että asianmukaista olisi valmistaja/valmistuttaja mainita, kun se kerran tiedossa on. Itselle jää tällaisesta tapauksesta tunne, että olisi ainakin puolitarkoituksella johdettu harhaan...Kyllähän mielikuva Jny:n kankaasta varmaan myy paremmin kuin KVK:n.

  Enkä tässä nyt todellakaan halua teilata Kangas-mallaa tai muitakaan yksittäisiä kauppiaita. Vaan kritisoida asiaa yleisesti ja säästää muita mahdollisilta pettymyksiltä. Tarkempi täytyy vaan osata jatkossa olla, jos juuri tiettyä kangasta etsii eli olettaa tuote ei ole Jny tms., mikäli sitä ei ole erikseen mainittu.

  Ja noi värierot kyllä sinänsä ymmärrän. Onhan niitä aiemminkin vastaantullut. Mutta että musta muuttuu ruskeaksi, se tuntuu kyllä oudolta. Ja kyseessä ei siis ole haalistuneet värit, vaan kyllä nuo rungot ja apinat on ihan rehellisen kauniin ruskeita ;) Mutta jos nyt olisin tuon kankaan tilannut itselleni ajatuksella yhdistää sitä mustaan, niin olisi kyllä pettymys ollut suuri. Mielikuva kankaasta kun oli jotain ihan muuta ;)

  VastaaPoista
 11. kangas kauppassa töissö ollessani opin et kaikkia kankaita kopiodaan ja valmistetaan esim.turkissa ja myydään alkuperäisinä ja jos kankaat kiertävät Saksan kautta epäilisin edelleenkin et ne on halppisversioita.

  VastaaPoista