keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Panda-apilasetti, yömekko ja nappikauppaa

Siitä se sitten lähti, kuten mies minulle aina kuittailee Tikkurilan mainosta lainaten. Ja pandakankaasta tällä kertaa. Aluksi piti tulla ihan perus tunikasetti tästä ihanasta Hannan kankaasta tilatusta LianLon turkoosista apilajerseystä. Mutta sitten saapui tilaamani nappiaihiot ja niihin tietysti suloisia kankaita, joista yhdessä oli pandoja. Ja niin sitten lätsään piti saada pandanappi ja tunikaan panda-aplikaatio ;) Ja voi että kuinka vaikeata se pandan piirusteleminen olikaan, ja kuinka ihmeessä netistä ei löydy yhtään söpöä pandan värityskuvaa?? Neljäs pandaversio on nyt sitten saanut vaikutteita useammasta eri mallista, mutta eniten muistuttaa sitä uutta LiandLon pandajerseytä, mihin lopulta netissä törmäsin. Onneksi tuo värikoodi sentään antaa niin vahvan vihjeen pandasta, että eläimen tunnistaa vaikkei se sitä niin muistuttaisikaan ;D

Tämä setti onkin sitten melkoinen taidonnäyte siitä, miten saadaan 60 cm:n palasta trikoota reilu 100 senttiselle tytölle tunika, sortsit ja lätsä. Hieman sovittelua ja suunnittelua tämä vaati, mutta näin ihanan raikasta kangasta ei voi hukkaan laittaa yhtään :)




Tunika on samalla kaavalla tehty kuin mm. punahilkkatunikakin, mutta tällä kertaa lyhyillä hihoilla, koko n. 104 cm. Valkoisen resorin alkuperää en muista, aplikaatiossa on käytetty velouria. Pyöräilysortsien kaava on Ottobre 1/07 98 cm jumppatrikoiden kaavalla tehty. Mittaa lahkeilla on juuri sen verran kuin kangasta riitti eli rutkasti vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Sain nipistettyä hieman lisämittaa punteille lyhentämällä muutamalla sentillä vyötäröltä. Sinne laitoin tilalle valkoista resoria, jonka sisällä on 2,5 cm leveä kumppari. Lopuista tilkuista sai vielä juuri ja juuri yhden lätsän, tosin lähes ilman saumanvaroja. Siitä tuli kyllä aika nafti, ei juuri kasvunvaraa ole. Mutta ihana siitä tuli ja käyttöön tämä on saatava vaikka miten pieni olisi... Hyvin näytti trampallakin päässä pysyvän, vaikka tuulikin tuiversi melkolailla :) 




Hanhelista tilatusta Neiti Rosenrot jerseystä valmistui tytölle yömekko. Ihanan pehmeää kangasta, oikein mukavaa yöppäriksi. Laatu näissä Janeas-worldin kankaissa ei mielestäni mitään ihan parasta ole, eivät nuo tosin kovin kalliitakaan ole moneen muuhun verrattuna. Ja kuosit on kivoja. En jaksanut lähteä uusia kaavoja piirtelemään, joten tämä on tehty taas kerran Creative workshop 301 -kaavalla. Koko 104 cm, helmaa vain pidennetty ja levennetty. On tuo vaan monikäyttöinen kaava ;)




Mutta hei, huomasitteko kanttauksia?! Alan päästä jyvälle tuosta nauhankääntäjästä, nyt onnistui jo aikas hyvin :D Tutkin hieman tarkemmin niitä kantinohjaajia ja muutin hieman niiden paikkoja, eikä rypistynyt nyt kangas juuri lainkaan ja ihan nätin näköinen tuli mielestäni.  Laitetaan tähän nyt itselle muistiin, että differentiaalisyöttö oli 0,75, tikin pituus suurimmalla ja muutoin tehdassäädöt. Ja tiedättekö, nyt mä jopa oikein nautin tuon käytöstä, on se vaan niin kätevä kapistus ja säästää aikaa tosi paljon :) Ja mikä parasta, tikki kulkee aina oikeassa kohdassa eikä kiemurra miten sattuu...

Tässä vielä nämä ihanuudet, mitkä posti toi eilen Nappikauppa punahilkasta. Eikö olekin ihania! Pitihän se taas minunkin tilata, kun kerran muutkin...




10 kommenttia:

  1. Voi että nätit ommellukset taas ja tosi siisti jälki nauhankääntäjällä, onnea!!!

    VastaaPoista
  2. Ihania ompeluksia! Minä ompelin tuosta apilakankaasta 4v:lle hupullisen, pitkähihaisen tunikan ja tuli aivan syötävän ihana. Samaisesta neiti rosenrotista on kans yöpaita ja on tyttären suosikki.

    Sitä samaa kaavaa minäkin käytän teeppareihin, pitkähihaisiin, tunikoihin ja mekkoihin =) Olen äärettömän laiska piirtämään kaavoja joten muokkaan aina leikatessa sitten sopivaa.

    Nappikaupasta meillekin tuli viime viikolla lähetys ja kohta saa tilata lisää!

    Tanja

    VastaaPoista
  3. Ihanaa tuo apilakangas, ja tosi kivasti sopii siihen panda :) Tosi hieno asu! Hienosti myös kantattu yöpaidan kaulus. Ja voi apua noita nappeja... Sormet niin syyhyää itsekin niitä kokeilla, kunhan saadaan remontti ja muutto ohi.

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihana ja raikas setti! Tosi hieno tuo panda-aplikaatio. :)

    VastaaPoista
  5. Kylläpäs paljon hienoja juttuja, panda on kyllä hieno.

    VastaaPoista
  6. Jopas taas tekaisit sellaisen setin, että tahtois kans :D
    Ja todella söpö panda!
    Ja tosi nätit kanttaukset, hymph tahtois kans tollasen "lelun" :D

    VastaaPoista
  7. Aivan tajuttoman ihana setti tyttösellä ja tosiaan tuo yöpaidan malli näyttää myös hyvältä.

    Pitäis tutustua tuohon nauhankääntäjään jos sillä on mahdollisuus saada NOIN siistiä työnjälkee ;) Oon vielä ihan perässä kaikkien ompeluhärveleiden ja tekniikan kanssa, edelleen!

    Ja näinköhän se minäkin vielä sorrun napintekoon, koitan olla katselematta, ettei karkaa "mopo käsistä" :)

    Anni HeikunKeikun-blogista (en päässyt taas kirjautumaan!!)

    VastaaPoista
  8. Kiitoksia kaikille :)

    Tanja: kuulostaa siltä, että meillä aika samanlainen maku ;) Voi miten kivalta tuo hupparikin kuulostaisi, meillä ei olekaan yhtään trikoohupparia...

    Sani: niin, nämä äitien lelut on kyllä kivoja ;)

    Anni: jos sulta tuo laite löytyy, niin ota ihmeessä käyttöön! Kyllä sen käytön näköjään oppii, kun vaan kärsivällisyyttä riittää (ja harjotteluresoria...) Mulla kanssa on kirjautuminen tökkinyt, nyt sujuu paremmin kun vaihdoin explorerista chromeen.

    VastaaPoista
  9. Ihanat ompelukset!! Hyvää juhannusta toivottaa romulyyli-riitta.

    VastaaPoista