torstai 2. kesäkuuta 2011

Kesähaalarin tekele

Tytön ensimmäinen joustishaalari. Ja varmasti viimeinen.

Näin isoon haalariin ei tietenkään mistään valmiita kaavoja löydy. Päädyin siis piirtelyhommiin. Siinä virhe numero 1. En tehnyt koeversiota, toinen virhe (tähän vaan aina olen liian laiska...) Ja kolmas virhe oli peitetikkikoneen käyttö resorisaumojen litistelyssä, olisi pitänyt vaan tikata ompelukoneella, koska tämän osaan. Kyllä nyt harmittaa, mutta käyttöön tämä on saatava kun siihen kuitenkin uhrasin koko Hannan kankaasta tilatun pinkin joustofroteen :(

Kaavojen piirtelyssä oli apuna oma capri-kaava ja joku Ottobren huppari-kaava. Nämä yhdistin, muokkailin ja leikatessa vielä viimeistelin. Haalari on tarkoitettu lähinnä kesän uintireissuille ja lomareissulle lämmittelyasuksi uinnin jälkeen. Muutoin meidän tuskin tällaista tulee käytettyä. Mieleen vaan pälkähti, että tällainen olisi varmasti mukavan lämmin uinnin kylmettämälle pikku-ihmiselle ja olisi nihkeällä iholla kivempi kuin trikoo. Kuten sanoin, käyttöön tämä tulee vaikka mikä olisi, grrr...


Tuon edellisen tekstin naputtelin aamulla ennen sovituskuvien ottamista. Mutta kappas vaan, mitä enemmän kuvia napsittiin ja mitä kauemmin katselin tuota haalaria tytön päällä, niin sitä enemmän siitä tykkäsin :O Edes tuo haaran "lörpöttäminen" edestä ei enää oikeastaan haitannut... Täytyyhän haalarissa väljyysvaraa olla... Puhumattakaan siitä, että kiinnittäisin jotain huomiota noihin kiemurteleviin tikkauksiin ;) Ilmeisesti on kiva päälläkin, koska tyttö halusi jättää haalarin päälleen :) Mutta taidan silti allekirjoittaa tuon ekan lauseeni, tähän hommaan tuskin enää toista kertaa lähden.

Siistinnäköinenhän tuo peitetikkisauma on haalarin sisäpuolelta, tuskinpa sitä vaan sieltä tulee kovin usein kurkittua...


...toisin kuin tikkauksen kiemurtelemista päällipuolelta...


Tässä näkyy hyvin tämän luomujoustiksen raidallisuus kankaan takapuolella. Ensin mietin, että vuorittaisin hupun, jotta raidat jäisi piiloon. Halusin kuitenkin tällaisen kevyemmän vaihtoehdon, joten jätin sitten vuorittamatta. Eikä nuo raidat kyllä itseäni haittaa... ainakaan yhtä paljon kuin moni muu asia tässä haalarissa.


Näin lörpöttää haaraosa... ja taitaa haalari vähän turhan leveäkin olla yläosasta. Ja tässä vaiheessa muistutetaan taas itseä, että rantakäyttöönhän tämä oli tarkoitettu ;) Mutta kysytään nyt silti vielä teiltä, että olisiko mitään keinoa saada lörpötystä vähemmälle? Siis muuten kuin kasvamalla pituutta...


tai kävelemällä kädet ylhäällä ;)

10 kommenttia:

 1. Hei!
  Tämä kommentti ei taida enää tuohon haalariin auttaa (joka kuitenkin on ihan kivannäköinen päällä), mutta itse otin haalarin kaavan Ottobre 6/2010 -lehdestä. Siinä suurin koko oli 116, mutta suurensin sitä 122cm kokoiselle pojalle pidentämällä etu- ja takakappaleita n. 5cm. Tein yökkärin ja laitoin hihoihin ja lahkeisiin pitkät resorit, joten hihoja ja lahkeita en pidentänyt. Ja hyvä tuli. Tuo kaava on velour-haalariin, jossa pystykaulus, mutta senkin vain jätin pois ja kanttasin resorilla. Kurkkaa kuvat mun blogista, sellaiset apinayökkärit tuli lapsille.
  En siis tiedä minkä kokoinen tuo teidän neiti on, mutta tuo kaava ainakin kokoon 116cm asti. =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos NannaRuu vastauksesta! Miten multa on täysin mennyt tuo kaava ohi... Tuostahan olisi hyvin saanut muokattua kesämalliin, meidän tyttö kun on vasta koossa 104 cm. Eipä tullut edes katsottua noita lehtiä, kun vaan oletin kaikkien haalarikaavojen päättyvän pienempiin kokoihin ja olevan hihattomia ja vaippavarallisia versioita. Ja nyt on sitten vaippavaraa omassa haalarissa... Täytyypä tulla kurkkimaan tekemiäsi yöppäreitä :)

  VastaaPoista
 3. Musta toi näyttää kivalle! Lörpöttää kyllä hiukan edestä, mutta esimerkiksi tuossa viimeisessä kuvassa näyttää sille ettei oikein voisikaan olla lyhyempi keski-osa tai sitten kiristäisi haaroista. Kaiken kaikkiaan musta oikein kivan näköinen ja toimiii rantsu käytössä varmaan oikein hyvin :) Elä ala suotta muuttelee.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä se näyttää ja varmasti hyvä käytössäkin!

  VastaaPoista
 5. Oi, minun silmiin näyttä tosi kivalle! Lapsen päälle puettuna niin sievä, namm. Ja peitetikkikonen jälki on siisti!

  VastaaPoista
 6. Ihanahan tuo on! Mahtavat värit ja hyvä idea tehdä haalari rantakäyttöön. Taidanpa tehdä sellaisen minäkin.. :)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Täällä uusi lukijasi. Huippu hauska haalari! Tervetuloa piipahtamaan romulyyli-blogissa toivottelee Riitta Sinikka.

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille! Ehkäpä tätä nyt sitten kehtaa rantsussa käyttää vioistansa huolimatta :)

  Ja tervetuloa lukijaksi Riitta Sinikka :)

  VastaaPoista
 9. Ihana haalari ja tosi herkullisen värinenkin! :)

  VastaaPoista
 10. On tosi nätti!
  Kesä"haalareita" ollut tarkoitus muutama pienemmälle neidille tehdä (ne ku helppo pukea päälle) mut froteinen uintireissulle onkin vallan mainio idea! :)

  VastaaPoista