keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Mekko, pöksyjä ja pipo

Sarjatyönä valmistui tytölle mekko, kahdet legginsit ja caprit. Niin tylsää, mutta tehokasta. Ja aikaa ei oikeasti kauheasti olisi kun kelitkin on näin ihanat, ja pakkaamistakin täytyisi pikku hiljaa jo aloitella. Viikon kuluttua ollaan jo Alanyassa :) 

Havahduin muutama päivä sitten siihen, että meidän koipeliinin kintut on taas venähtäneet pituutta sen verran, että suurin osa leggareista on jääneet pieneksi :O Mekkojen ja tunikoiden alla legginsit ovat kuitenkin tosi kätevät pihaleikeissä; ei ole kiipeillessä heti polvet ruvella, joten pakko oli alkaa hommiin. Mutta hei, miten kummassa voi olla, ettei meiltä meinannutkaan löytyä kangasta niihin??? Onneksi nyt sentään muutama kiva trikoo löytyi, että pahimpaan ahdinkoon saatiin apua ;) Ja jotta tämä ompelu ei nyt aivan tylsäksi mennyt, niin pitihän yksi mekkokin saada tehtyä, vaikka niistä nyt ei todellakaan pulaa olisi...

Mekon yläosa on tehty Creative workshop 301 paidan kaavalla (se kapeampi malli) ja alaosa kahdesta suorakaiteen mallisesta palasesta. Nyt rypytin helman ihan perinteisesti ompelukoneella. Muutamankin kerran olen ihmetellyt, minkä kumman takia menin tätä Kameleontin luvut-jerseytä Tiritomista tilaamaan. Taisi olla tarjouksessa tai jotain... Mekkoon tämän nyt sitten kelpuutin ja oikeastaan ihan kiva tuli. Jälkikäteen vielä huomasin, että sattumalta nuo pöllöt osuivat juuri helmatikkauksen päälle, ikäänkin istuisivat puhelinlangalla ;) Ruskeat kantit antaa kivasti hieman särmää tuolle pliisulle kuosille. Eurokankaan ruskean resorin ja peitetikkikoneen yhteistyö vaan ei sujunut kovinkaan mallikkaasti. Pääntielle tuli hyppytikkiä niin paljon (ekaa kertaa), että pakko oli vetäistä uusi ommel  päälle. Kaunis siitä ei siis tullut :( Täytynee jatkossa nuo paksummat kantit ommella kolminkertaisena ilman nauhankääntäjää. Hieman olisi ehkä saanut lyhentää tuota yläosaa, mutta onpa ainakin kasvunvaraa.
Legginsit on tehty jälleen Suuri käsityölehti 1/09 kaavalla. Tykkään kun se on kapea malliltaan, Ottobren kaavoista kun ei aina tiedä. Koko on 104 cm, johon on 1-2 cm lisätty vielä pituutta. Caprilegginsit on OB 1/07 98 cm jumppatrikoiden kaavalla, mutta lahkeita on lyhennetty. Jny designin tähtijersey sekä LiandLon sydänjersey on Hannan kankaasta ja turkoosi sienijersey vaihtari aenolta.


Mekkokangasta jäi yli sen verran, että siitä sai vielä trikoopipon kesäksi. Pipo on yksinkertaista trikoota ja koko on n. 50-53 cm.  Meillä ei tälle käyttöä ole, joten pipo matkaa huutikseen kesälomareissun jälkeen. Toki voin tämän tätä kauttakin myydä, jos halukas ostaja löytyy. Hinta on 6 e + postarit 0,60 e.


2 kommenttia:

  1. Mekko on tosi kaunis, joskus kangas ärsyttä mutta valmisvaattena on kiva! Ja upeita housujakin iso kasa;)

    VastaaPoista