sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Punahilkka

Nyt uskaltauduin ottamaan käsittelyyn punahilkkajerseyn. On tuo vaan niiiin ihana kangas :D Paineet oli ihan hirmuiset; ei ollut varaa epäonnistua, kun ei tätä kangasta enää saa lisää ostettua... Kaavana sama oma muokkaus kuin edellisen postauksen apinapaidassakin. Tällä kertaa lyhensin helmaa ja hihoja pari senttiä ja kavensin aavistuksen helmasta. Nyt tuli aikas hyvä, koko n. 100 cm.

Aluksi oli ajatuksena laittaa paitaan punaiset hihat, tilasinkin sitä samalla ikasyrista kuin punahilkkaakin. Lopulta totesin, että kangasta olisi jäänyt jäljelle niin hölmö pala, ettei siitä olisi kuin ehkä pipoja tehnyt. Päädyin siis hyödyntämään koko palasen tuohon paitaan ja ihan hyvä niin. Toisaalta kyllä harmittaa, että koko kangas meni yhteen paitaan. Oi niitä aikoja kun ommeltavat vaatteet oli sen verran pieniä, että samasta kankaasta sai paljon enemmän aikaiseksi...
Aika pitkään arvoin noiden resorienkin kanssa, kankaaseen kun olisi sopinut melkein mikä väri vaan (paitsi ei oranssi tai pinkki, kuten seuraavista sovituskuvista näkyy...sattuivat nuo oranssit merinohousut vaan olemaan päällä ulkoilun jäljiltä...). Varteenotettavat vaihtoehdot olisivat turkoosin lisäksi  olleet ainakin punainen ja keltainen. Päädyin kuitenkin lopulta Kangastukun vaalean turkoosiin resoriin, mitä joutui kerralla metrin verran tilaamaan. Tuosta saisi vielä leggaritkin seuraksi.

 Ihana löytö omista kätköistä oli punahilkkanauha, joka sopi kuin nenä päähän tähän kankaaseen :) En edes muistanut tämän nauhan olemassaoloa... 
Vielä on muuten aikaa osallistua arvontaan, joka päättyy tänään klo 24. Alkuviikosta sitten yritän ehtiä suorittamaan arvonnan illalla töiden jälkeen :)

7 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää nuo vaaleansiniset resorit! Punainen taitaa olla yleisin, mitä on käytetty. Itse laitoin keltaista :)

  VastaaPoista
 2. Tuo kuosi on kyllä ihana. Itse tilasin silloin alunperin metrin ja nyt vielä yhden lisää kun pelko sen loppumisesta ahdisti :D Ei aavistustakaan mitä teen tuosta toisesta metristä, mutta sen voi antaa rauhassa hautua.

  Tuo on kyllä totta että melkeinpä mikä vain menee tuon kanssa. Itse taisin laittaa punaiset tyttären pyynnöstä. Jospa seuraaviin sitten jotain muuta...

  VastaaPoista
 3. Voi, toi kangas on niin ihana:) Itse en sitä tilannut ja pikkusen harmittaa:) Jotenkin en sitten pojalle viittinyt, vaikka hyvin menisi pojallakin. Tosi söpö mekko!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kangas ja onnistunut ompelus!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivalta näyttää nuo turkoosit resorit! Minäkin aion tehdä omasta palasestani 100-senttisen tunikan :) Resoreista suunnittelin ruskeita, sopisi sitten ehkä pikkuveljelle myöhemmin paitana.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille :)

  Sofia: hyvin kyllä varmasti olisi pojallekin sopinut. Eipä tarvi ainakaan enää jahkata, kun ei tuota enää saa ;) Ja ainahan tulee jotain uutta kivaa myyntiin. -nimim. juuri tilauksen tehnyt ikasyrille ja kangastukkuun, vaikka mylläreiltä ja sampsukasta juuri vasta lähetykset saapui perille...

  Tupuna: tummanruskea varmasti sopii kanssa hyvin tuohon kankaaseen. Vaikka kyllä pojallekin omasta mielestäni voi oikeestaan minkä väriset resorit vaan laittaa, paidan malli kuitenkin eniten vaikuttaa siihen sopiiko tytölle vai pojalle, vaiko molemmille:)

  VastaaPoista