sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Sunray-mekko ja apina-tunika

Heti alkajaisiksi täytyy kiittää kaikkia tukikangaskyssäriin vastanneita; sain kivasti vinkkejä niin mahdollisiin hankintapaikkoihin kuin aplikointiinkiin :D Tänne on ilmestynyt myös runsaasti uusia lukijoita, tervetuloa kaikille! Arvontaankin on osallistunut jo yllättävän suuri joukko ja vielä on hyvin aikaa osallistua 20.2. asti. 

Sitten varsinaiseen asiaan... Eilen piti saada ommella jotain aurinkoista ja mikäs sen aurinkoisempi kangas onkaan kuin Metsolan sunray -joustofrotee. Tämä on kyllä varmaan ihanimman tuntuista joustista, mitä on vastaan tullut! Niin pehmeää, että tytön piti ennen kankaan leikkuuta päästä pakan päälle istumaan ;) Ja ihanaa ommellakin vielä! Nämä joustismekot vaan on niin kivoja, kun kesällä menee tollaisenaan ja talvella lämmittää kivasti trikoopaidan päällä. Sen verran tylsä olin, että tämän taas surautin kavennetulla Hannah-tunikan kaavalla... Sekä mekkoon että tunikaan laitoin Homemade-nauhan niskaan, jotta tyttö tietää pukea oikein päin.

Vaaleanpunainen apina-jersey on joskus iikku-kiikulta tilattu. Jostain syystä en oikein tästä kankaasta tykkää, varmaankin vilisee liikaa apinoita omaan makuun. Pitkään mietin teenkö tästä edes mitään omaan käyttöön vai myyntiin, mutta tyttö tämän sanoi kuitenkin kelpuuttavansa, joten annetaan sille mahdollisuus... Pinkki resori on Myllymuksuilta.

Kun ei aina viitsi pelkkiä hannah-tunikoita tehdä, niin piti sitten kehitellä oma malli. Mallia olen ottanut parista t-paitakaavasta ja siitä sitten muokkaillut mieleiseksi. Ensin meinasin suoraan vaan riskillä ottaa Liandlon punahilkan käsittelyyn, mutta päätin kuitenkin testata ensin näillä apinoilla. Aika hyvä tästä itse asiassa tuli. Hihoista tuli hieman pitkät, mutta ne on sen verran kapeat että nytkin voi jo käyttää ilman että kädet hukkuu sisään.  Helmasta tuli melkein mekkopituinen, joten sitä voisi ensi kerralla hieman lyhentää. Tämä tunika varmaankin vastaa nyt lähinnä kokoa 104/110cm, mutta oli tyttökin pari viikkoa sitten 3-v. neuvolassa 100,2 cm pitkä, joten kesällä varmaan menee ihan hyvin leggareiden kanssa :)
6 kommenttia:

 1. he he, mä näin viimeyönä unta että jollaki tutun lapsela oli tost sunraysta tehty mekko ja mä menin heti sitä kokeileen, että voi ku ihanan pemeää kangasta :D (kangasta en ole livenä nähnyt, vain kuvissa), noin kummittelee, niin pitäsköhän sitä hankkia?! ;)

  Ihana mekko ja tunikamekko :D

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia :)

  Sani: kyllä tuon unen perusteella sun on ihan selvästi tarkoitus tuota kangasta hankkia ;) Mutta etkös sinä ole vielä ostolakossa...

  VastaaPoista
 3. mistä tuo kaava tuohon metsolaqn sunray-mekkoon? ihania kumpainenki...tuota metsolan kangasta meinasin jo viime tilaukseen ottaa, mutta seuraavassa se on kyl pakko saaha...

  VastaaPoista
 4. Paaltsi: Kiitos :) Olen ostanut Hannah-kaavan iinulta (www.iinu.fi). Ensin mietin, että kannattaako sen verran laittaa rahaa menemään yhteen kaavaan, mutta eipä ole kaduttanut. On tuo tosi monikäyttöinen ja pitkäikäinen :D Sunray-mekkoon olen lyhentänyt hihat, kaventanut etu- ja takakpl jonkin verran taitteelta sekä lisännyt helmaan pituutta. Oikeastihan kaava on tunikamittainen.

  VastaaPoista