sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Isommalle ja pienemmälle

Sääennusteiden mukaan syksy on oikein tosissaan tulossa, mutta täällä valmistui tänään vielä kesäisen kukkaisia mekkoja. Ehkä ne tuo vähän valoa ja pirteyttä tulevaan pitkään pimeään kauteen. Näiden mekkojen myötä framilon-varasto kyllä hupeni aika lailla...

Itselle Onion 2035 kaavalla mekko. Hieman lisäsin vielä mittaa etuyläosaan, ehkä hieman liikaakin. En oikein ole tyytyväinen hihojen istuvuuteen, pyöriölle jäi kummat pussit takakappaleen puolelle. Hihat leikataan taitteelta, mutta ehkä pitäisi hieman muokata kaavaa seuraavaan versioon. Ainakin jos tällaisesta paksummasta materiaalista ompelee. 
Tyttärelle kauan kaivattu pyörivähelmainen mekko on tehty OB Green Butterfly -kaavalla. Kavensin kaavaa hieman suoristamalla yläosan sivut suoriksi. Muuten kokona on 122 cm, mutta frilloissa leveys on koosta 110. Metsolan kukkajoustis ei riittänyt mekkoon yksistään, joten yhdistin siihen saman firman keltaista pallojoustista Miiinullekko -blogin innoittamana.

Lillestoffin Satumetsä- trikoota onnistuin jossain vaiheessa hamstraamaan itselleni muistaakseni Itävallan kimpasta. Tämä on jotenkin niin ihana kangas :) Hihoihin sain käytettyä loput Jnyn keltaiset tähdet. Mekko on muokattu OB Pupunen -paitakaavasta. Kivan solakka malli.
Hilcon raidallista trikoota ostin joskus riistohinnalla Nokian kauppahuoneelta. Tilapäinen mielenhäiriö, en edes tykkää tästä väriyhdistelmästä. Silppusin sen nyt kuitenkin leggareiksi, kaavana OB Hopsis, ehkä tyttö itse tykkää... Joustopitsiä piti lykätä näihinkin ;)


3 kommenttia:

  1. Ihania kaikki! Paljon olet kerennyt =)

    VastaaPoista
  2. Ai kun ihania! Mahtaa tyttönen olla innoissaan :)

    VastaaPoista
  3. Vau, kaikkea ihanaa taas! Pitäisi testata uusiksi tuota mekon kaavaa. Tein yhden mekon velourista tuolla kaavalla, mutta siinä kohtaa oma kone oli uusi, ja aktiivisempi ompelu-urakin oli vasta aluillaan, joten tuntui kamalan vaikealta.

    VastaaPoista