perjantai 13. syyskuuta 2013

Napsuka naps

Toimikoon tämä varoittavana esimerkkinä siitä, kuinka ompelutarvikkeita ei kannattaisi tilailla nettiputiikeista vaan käydä ostamassa ne paikallisesta, mahdollisimman pienestä ompelutarvikeliikkeestä. Sellaisesta, jossa valikoima on mahdollisimman suppea eikä siihen kuulu ainuttakaan kangasta, ei joustavaa eikä joustamatonta. Jottei käy niin kuin kävi minulle.

Tämän minä tarvitsin.


Ja nämä minä tilasin. Säästin postikulut, vaan eipä tuo halvaksi tullut...
Koko satsi on Hanhelista. Toimitus oli kyllä uskomattoman nopea, mitä toivoinkin tuon vetskarin takia. Ylärivissä raitakangas on resoria, pallolliset jerseytä ja yksiväriset interlockia. 

Alarivissä vasemmalla on teddykangasta. Vähän harmittaa tuo luonnonvalkoinen sävy, kun vitivalkoinen olisi kivempi, mutta pehmeys on kyllä jotain aivan iiihanaa. Tästä voisi tulla korvallinen huppu talveksi, liivi tai jotain muuta kivaa :) Pilkullinen kangas on velouria, pinkki satiinia ja tuo oikeanpuoleinen jotain. Mekkokankaaksi sitä kuvittelin, mutta väri ollut ollenkaan sellainen vaaleanpunainen mitä kuvittelin. Lisäksi toisella puolella oleva hieman kreppimäinen pinta on jotain mitä kuvittelisin löytäväni ennemmin mummoni vaatekaapista kuin nuorimmaisen tyttäreni. No joo, katsotaan nyt saako siitä mitään aikaan. Nuo mini pom pom -nauhat oli vaan niin ihania, että niitä oli pakko saada :) Vaikkakaan en edes tiedäkään mihin niitä käyttäisi. Ideoita?


Ja kun on alkuun päässyt, niin antaa mennä vaan...

Hanhelista sitten ostoksille Noshille. Kankaat oli taas leikattu ilahduttavasti reilulla kädellä ja palalaarista ostamani 40 cm pätkä oli 47-49 cm :) Myös toimitus oli nopea kuten aina. Täytyy kuitenkin sanoa, että jotenkin hieman harmitti kun avasin tuon paketin. Lähinnä noiden värien vuoksi. Tämä ei tietenkään ole Noshin vika vaan omani; tilasin paketillisen kovin tummasävyisiä kankaita ja väri-ilo jäi puuttumaan. Isoin harmitus oli kuitenkin siinä, että tajusin vasta kankaat saatuani, ettei pinkin preppy puppyn kolmantena värinä ollutkaan tuo tumma savi, mitä tilasin sekä pallona että raitana, vaan tumma lila :/
 Mitä minä nyt teen? Koirat ei riitä pituudesta paidaksi eikä siihen voikaan liittää jatkeeksi noita dotseja kuten olin suunnitellut :( 
Vai voiko? Onko kukaan kokeillut?

Keijutanssia sorruin jo aiemmin tilaamaan kimppatilauksessa Tilkkukorin alesta ja tänään se tupsahti postilaatikkoon. En ole vielä aivan varma mitä tuosta tykkään. Kuosi on ihana, mutta värisävyt ei ole ihan kaikkein mieluisimmat. Mistähän saisi väreihin sopivaa leggaritrikoota? 


Nämä on tilattu kanssa kimpassa, mutta Metsolan alesta. Miina ja manu sekä oranssit dotsit pyörähtivät pienellä riskillä yhdessä 60 asteen pesussa ja selvittivät pesutestin loistavin arvosanoin ;) Mansikkapaikka -velourin pesin erikseen harson kera. Pesun jälkeen valkoiset osat eivät ehkä olleet aivan yhtä vitivalkoiset kuin ennen pesua, mutta eivät kuitenkaan mitenkään huomiota herättävästi harmaantuneet tai muutenkaan värjääntyneet. Kelpaa kyllä minulle.


Onkohan muut yhtä innokkaita haalimaan kaapin täytettä? Vaikkei oikein löytyisi sitä ompeluaikaakaan.... Mutta voihan näihin sitten vaikka kietoutua viileillä syyskeleillä, jos ei vaatteeksi asti ehdi saamaan ;)

6 kommenttia:

 1. No mullehan kävi vähän samalla lailla tänään. Kylläkin ihan paikallisessa kangaskaupassa. Ihan vaan pyörähdin katsomassa olisiko tullut jotain uutta kivaa ja niinpä huomasin poistuvani kaupasta kassillinen kankaita mukanani! Perustelut oli tietysti hyvät, että pitää silloin ostaa kun kohdalle sattuu yms.yms.....

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvinkin tutulta. Juurikin Hanhelista tilasin alkuviikosta yhtä asiaa ja kummasti se tilaus paisui. Myös Triteksiltä hain pätkän mustaa trikoota tarpeeseen. En ymmärrä miten se maksoi 40e ;)

  VastaaPoista
 3. Hyminää, myötätuntoista sellaista.. ;D Voi kyllä minulle käy, ja aika useinkin.. lähden vain pikakierrokselle suosikkikangaskauppoihin, siis virtuaalisesti, ja viikon sisällä sitten onkin asiaa kerran jos toisenkin smartpostille paketinhakuun..

  VastaaPoista
 4. Tutulta kuulostaa... =D
  Juurikin toissapäivänä vierailin ihan live kangaskaupassa mustaa trikoota ostamassa...yhteis summaa en edes viitsinyt laskea, nimittäin kolmessa osassa maksoin kun aina lähdin menemään ovelle päin ja siinä matkalla vielä tein löytöjä...

  VastaaPoista
 5. ihania ovat! nimim. kangashamsteri myös! ;)

  VastaaPoista
 6. Mukava kuulla, etten ole ainoa ;)

  Satu: noin mullekin usein käy... sitten loppujen lopuksi en edes muista mitä kaikkea tullut "varmuuden vuoksi" osteltua varastoon ja saatan myöhemmin ostaa uudelleen...

  Mari: tuota mäkin aina välillä ihmettelen; kun siellä triteksillä pitäisi kuitenkin olla ikään kuin halpaa ;)

  VastaaPoista