tiistai 3. syyskuuta 2013

Hippietä ja sydämiä

Tänä kesänä kävi kuten aiempinakin. Jotenkin kummasti tytön raajat on päässeet venähtämään sen verran, että monista vaatteista ovat jääneet puntit ja hihat lyhyiksi. Ja jostain kumman syystä silloin kun olisi hieman jo pakkokin ommella jotain, niin tietenkään ei juurikaan sitä huvittaisi tehdä. Otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja ompelin tytölle pari hupparia. 

Vanha hippiekukka -huppari on jo jäänyt pieneksi ja haikein mielin myyty seuraavalle käyttäjälle. Onneksi Metsola otti tämän ihanuuden uudelleen tuotantoon ja sain hankittua sitä lisää uutta hupparia varten :) Värit on samat kuin edellisessäkin ;) ja kaavana jälleen vanha tuttu Funny Fox OB 4/12 lehdestä. Piirtelin kaavasta 122 cm ja se näyttää kyllä olevan vielä hieman reilu ainakin hartiaseudulta. No, onpa pidempi käyttöikä. Keltainen resori on muistaakseni Triteksiltä ja rengasvetskari Royal-tuotteelta. Halusin kääntää hupparin helman vetskarin päälle, mutta eipä tullut ajateltua asiaa ihan loppuun asti. Peitetikkiä oli aika hankala saada ommeltua reunoista, kun paininjalka killui paksun vetskarin päällä. Ei tullut niin siisti kuin halusin, mutta enpä jaksanut purkaakaan.
Hmm, ja niinpä on nämäkin pöksyt jääneet liian pieniksi. Täytynee ommella uudet :/


Hippietä jäi jäljelle vielä sen verran, että sain itsellenikin siitä t-paidan. Paita on ollut jo ahkerassa käytössäkin. Ensimmäinen joustispaitani ja tykkään ihan hirmuisesti. Yllätyin, kun ei ollutkaan ollenkaan kuuma vaikka ensin niin paksuhkosta materiaalista päättelin. Paita on muokattu Joka tyypin kaavakirja II raglan-paidan kaavasta. Pääntiellä ja hihoissa on kumpparikujat.


Tämä Ikasyrin sydänvelour on marinoitunut kaapissa jo jonkin aikaa. Ihastuin tähän kuvassa tosi paljon, mutta voi pettymyksen pettymys kun kankaan sain. Sydämet ei olleetkaan valkoisia vaan sinertäviä, kankaan hulpiotkin siniharmaita :( Jotkut on sydämiä valkaissut kloritella tms. hyvälläkin menestyksellä ja niin minäkin aluksi ajattelin tehdä, vaan ei sitten tullut ainetta tätä varten hankittua. Vanishia kokeilin sillä tuloksella, että pesukone vaahtosi pitkin lattioita, mutta sydämet oli ja pysyi harmahtavina...

 Nyt päätin vihdoin hankkiutua kankaasta eroon kerta heitolla ja ompelin siitä tytölle hupparin ja pipon. Pakko oli tehdä vetoketjuton malli, kun valkoista vetskaria ei tähän voinut laittaa eikä muutakaan sopivan väristä löytynyt jemmasta. Huppu on kylläkin vuoritettu valkoisella, mutta se ei niin haittaa tuon kanttauksen vuoksi. 

Huppari on muokattu OB 1/11 Sporty Goodies hupparista, joka on pienennetty kokoon 122 cm ja mm. hihan kaava muutettu yksiosaiseksi. Olisi pitänyt ensin vähän miettiä ennen kuin lähti tuota huppua tekemään. Jouduin purkamaan sauman kohdasta (kun ei tuo pyöreän pääaukon kanttaaminen onnistunutkaan ihan niin helposti mitä ensin kuvittelin...), minkä vuoksi muuten niin hyvin kohdistunut raitaresori ei onnistunutkaan siitä kohdin. No eipä ole tämä huppari lempparini muutenkaan noiden sävyjen vuoksi.. Pinkki-valkoinen raitaresori on Majapuulta.

 


Vielä ehtii muuten hyvin osallistua tiskirätti arvontaankin :)

4 kommenttia:

 1. Kivat hupparit! Ja paita! :)

  VastaaPoista
 2. Ei haittaa yhtään tuo sinertävyys, hupparit on kivoja :)

  VastaaPoista
 3. Oi oi miten kiva setti tuosta hippiestä :) Minulle on tulossa samaa kangasta.

  VastaaPoista
 4. Oi että tuo hippiehuppari on niiin kaunis :)

  VastaaPoista