keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Ultimate gear

Viime viikkojen ompelukset ovat olleet aika kaukana normaalilta mukavuusalueeltani. Kylläpä onkin ollut taas rentouttavaa päästä takaisin saumurin ääreen, mutta tässä ensin tällainen hieman tavallista haastavampi projekti. Ulkovaatteiden ompeleminen ei todellakaan ole sitä lempipuuhaani. Eikä edes kovin edullistakaan. Tämän softshell -takin hinnalla olisi varmaan saanut jonkinlaisen takin ihan kaupastakin, vaan onpa tämä ainakin laadukasta materiaalia. Hengittävää, tuulenpitävää ja vedenpitävyyskin 10000 mm asti. Eikä se kyllä läpi kastunut, vaikka vettä kaadoin hanasta päälle... Ja lämminkin se kuulemma on.

Takki on ommeltu OB 4/12 Ultimate gear -fleecetakin kaavalla, mutta vuorillisena ja tuulilistalla. Vaaleanpunainen softshell -kangas ja vuorin musta mikrofleece on Kangastukusta ja mustat leveähampaiset sport -vetskarit on Eurokankaasta. Etuosan kaarokkeiden väliin laitoin heijastinkankaasta ompelemani tereet. Takahelmaankin silitin heijastinkankaasta heijastinkukan, mutta se alkoi kupruilemaan heti ekassa pesussa :/ Täytynee joskus ommella uusi heijastin kiinni.

Ihana oli ommella kunnon ompelukoneella, paksutkin kohdat meni ihan tuosta vaan :) Neulaksi Pfaff kyllä vaati super strechin softshelliä ommellessa, muuten ei tehnyt yhtä hyvää tikkiä. 
Ettei vaan sekoa kaupan huonolaatuisempiim versioihin ;)


Hihansuissa on tarrakiinnitys. Musta applix on ostettu  Tirsokkaalta, missä näytti olevan myös aika runsaasti sellaisia Jny designin kankaita joita en ole juurikaan muualla nähnyt. Tosin ei ole viime aikoina niin tullut kangasshoppailtuakaan.


Ompelin lisäksi tummanharmaasta laminoidusta ulkoilukankaasta fleecevuorilliset housut. Kankaat Kangastukusta, kuten myös Action -saumateippi, jolla teippasin sisä- ja haarasaumat vedenpitäviksi. Tämän laminoidun kankaan ompeleminen olikin sieltä aika syvältä, jos suoraan sanon. Ambsu jostain syystä rypytti jatkuvasti alimmaista kangasta, päällimmäinen (minkä kanssa oli vanhan koneen kanssa ongelmia) taas kulki oikein hyvin. Microneulasta ei ollut apua ja lopulta tämäkin meni parhaiten super strech -neulalla. Ilmeisesti olisi pitänyt löysyttää alalangan kiristystä, mutta en vaan mitenkään jaksanut asiaan perehtyä.. Ja kyllä nämä nyt pihakäytössä menettelee.

18 kommenttia:

 1. Todella hieno! Ei vain minulta luonnistuisi tuo ulkovaatteiden teko. Mikä Pfaff sinulla on?

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia :)

  Anonyymi: minulla on Pfaff Ambition 1.0

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä tosi upea! Oot jaksanut nähdä paljon vaivaa!

  VastaaPoista
 4. Hatunnosto täältäkin! Lopputulos on kertakaikkiaan upea. Haluaisin itsellenikin tuollaisen takin, aikuiskoossa.

  Aika monissa kunnon koneissa on metallinen alalangan puolakotelo, josta löytyy ruuvi, jota kiertämällä alalangan kireyttä säädellään. Pfaffeista ei tosin ole kokemusta kuin teollisuusmalleina.

  VastaaPoista
 5. Siis WAU, tosi upea takki! Olen aina miettinyt, ettei varmaan kovin moni jaksa nähdä vaivaa ulkovaatteiden ompeluun, mutta näemmä kannattaisi :)

  VastaaPoista
 6. Mahtava! Ihailen aina, kun joku jaksaa ulkovaatteita ommella.hieno on!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä tuli hyvännäköinen takki! Olen tuota mallia katsonut usein silläsilmällä, mutta lykännyt hommaan ryhtymistä. Nyt voisikin rohkaistua sun esimerkistä :)

  VastaaPoista
 8. mahtavat ompelukset!

  VastaaPoista
 9. Hieno takki. Itse olen harrastanut vastaavanlaisia, ulkovaatteiden ompeluita. Kalvotettujen kankaiden ompelussa kannattaa käyttää teflon-paininjalkaa. Itselläni on Bernina ompelukoneena ja siihen sai hankittua tuon jalan lisäosana, hintaa muistaakseni n. 30 euroa. Tai toinen vaihtoehto on laittaa tefon-teippiä paininjalan alapintaan. Teippiä saa tilattua mm. Kangastukusta.

  Olen itsekin monesti todennut, että ulkovaatteita ei välttämättä kannata tehdä itse, varsinkin jos löytää valmiin vaatteen alennuksesta. Tuota softshell kangasta olen monesti jo pyöritellyt Kangastukun "ostoskorissa", mutta ostin lopulta valmiin takin, kun sopiva löytyi poistokorista. Eihän se tietystikään ole "handmade". ;-)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne!

  Henna tuossa Ambitionissa on sellainen muovinen paininjalka, joka aika hyvin tuntuu kulkevan nihkeälläkin kankaalla ja yläsyöttäjäkin avustaa. Nytkin ompeli sujuvasti päällimäisen kankaan päältä upealla tikillä, mutta jotenkin rypytti sen alimman kankaan. Siitä päätellen kuvittelisin vian olevan alalangan kiristyksessä.

  Koneen puolakotelo on vaakatasossa eikä sellainen perinteinen helposti säädettävä kuin vanhassa koneessani. Vielä en ole uskaltautunut sitä ruuvailemaan irti, mutta kait se jossain vaiheessa vaan on pakko tehdä...

  VastaaPoista
 11. Todella upea ja taidokkaasti tehdyn näköinen takki! Ihana <3

  VastaaPoista