sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Hay tray ja olohuoneen vaalennusta

Kun nyt tälle linjalle lähdettiin, niin otetaanpa vielä jättiharppaus off topic -linjalla. Eipä tarvitse ainakaan myöhemmin kinastella siitä mitä on milloinkin tehty ja hankittu, kun sen voi tarkistaa täältä... Häpeäkseni myönnän, että sisustaminen on viimeisten, hmmm... vuosien aikana jäänyt vähemmälle. Ja sen kyllä huomaa. Nyt sekin innostus on pikku hiljaa (tästä pikusta voidaan olla ehkä eri mieltä jos mieheltä kysytään) nostanut jälleen päätään.

 Parin viime kuukauden aikana on kohteena ollut olohuone, jonka aiemmin mukavalta tuntunut ruskeasävytteinen väritys alkoi näyttää tunkkaiselta melko hämärässä tilassa. Meidän paritaloratkaisu kun ei ole aivan sieltä tyypillisemmästä päästä ja esim. parven alapuolella olevasta olohuoneesta puuttuvat ikkunat vallan, sillä ne ovat ruokailutilan puolella muutaman metrin päässä. Kyytiä sai mm. pyökin värinen vanha Pikantin vitriini, joka siirtyi maalle säilytykseen sekä saman värinen sohvapöytä ja tammen sävyinen tv-taso, jotka siirtyivät toistaiseksi takkahuoneeseen. Tervetuloa tilalle Hayn tarjoitinpöytä ja Ikean Beståt :D


Hay tray:n kanssa meillä olikin sitten epäonnea. Tässä piti paikkansa sanonta "kolmas kerta toden sanoo". Kaksi ensimmäistä Stockmannin hulluilta päiviltä tilattua alennuspöytää palautettiin rikkinäisinä takaisin. Ensimmäisessä oli rungon liitos irti ja toisessa tarjoitin lommolla ja maalia lohjennut. Täydet pisteet Stockan ystävälliselle asiakaspalvelijalle, mutta muuten jäi kyllä paha maku suuhun tästä hommasta. 

Lopulta päädyin tilaamaan pöydän täydellä hinnalla Finnish design shopista, vaikkakaan  netistä ennalta löytämäni arviointi kyseisen firman palvelusta ei ollut kovinkaan imartelevaa. Meillä kaikki meni kuitenkin vihdoin nappiin; ehjä pöytä tuli luvatussa kahdessa toimituspäivässä kotiovelle asti :) Ja onhan tämä ihana, mii laiks :)


Ruskea nukkamatto sai myös siirtyä takkahuoneen puolelle ja tilalle hankittiin Prismasta valkoinen Rita -puuvilla-paperinarumatto. Ikean korkeakiiltovalkoinen Bestå -taso on painesalvoilla ja päällä on lasitaso. Tv:tä ja kaiuttimia lukuunottamatta kaikki laitteet on kaapin sisällä, mikä onkin ollut toivomuslistallani jo pitkään.


Ja ennen kuin joku ehtii ihmetellä, että miten ihmeessä niiden kaukosäätimien käyttö sitten onnistuu, niin se onnistuu tällaisen härpäkkeen avulla ;) Infrapunalähetin löytyi edullisesti Gigantista ja on toiminut täysin moitteetta eri merkkisten laitteiden kanssa.
Taustalla näkyy vielä toinen Bestå -taso, myöskin korkeakiiltovalkoisena ja lasitasolla. 


Vielä olisi pientä hienosäätöä tekemättä. Tyynynpäällisiä, tauluja jne. Lisäksi pitäisi vaihtaa seinillä olevat listat valkoisiksi. Ja sitten voikin siirtyä ruokailutilan puolelle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti