sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Sydänmekko ja ribbihousut

Kiitoksia kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille! Palautteesta rohkaistuneena taidan keksiä nukkumatin katseltavaksi jotain erilaista ja ottaa tuon apila-setin kesäksi ihan päiväkäyttöön :D
Ja tervetuloa uusille lukijoille :) Ihana huomata, että muitakin jaksaa räpellykseni kiinnostaa.

*********

Jatketaan edelleen tällaisella hieman hempeämmällä linjalla. Bongasin noin kuukausi taakse päin Eurokankaasta tällaista ihanaa sydän-interlockia. Tosi hyvänlaatuista EK:n trikooksi :) Kakkoslaatuista tuo kangas on, sillä yhdessä ruskeassa sydänrivistössä painojälki on levinnyt. Hyvin pystyi kuitenkin väistämään nuo huonommat kohdat.


Tykkään tosi paljon tuon kankaan värimaailmasta :) Pääntie on kantattu Triteksistä ostetulla vaaleanpunaisella lörpöllä resorilla, joka on mielestäni liian ohutta resoriksi, mutta tosi hyvä kanttaukseen. Taskujen vaaleanturkoosi trikoo löytyi jämälaatikosta ja on myöskin EK:sta joskus hankittu. Mekon kaava on oma ja täsmälleen sama kuin kerttu-mekossa, tällä kertaa vain ilman vetoketjua. Sydäntaskuun löytyi sopivasti kaava Ottobre-lehdestä, olikohan nro 1/09.

Tällä kertaa rypytin hihat sillä ommeltavalla kuminauhalla. Tosin kiristelin vielä niitä kumilankoja ompelun jälkeen vetämällä varovaisesti niiden päistä, koska en ollut rypytykseen muuten tyytyväinen... Ilmeisesti en osaa niitä kireyksiä ym. kunnolla laittaa, kun en koskaan tuon kumilangan kanssa onnistu.
Tällaiset Moonkids-tyyliset ribbihousut ompelin Kangastukun vaaleanpunaisesta resorista. On kyllä erittäin ärsyttävää, että kun joutuu metrin ostamaan kangasta kerrallaan ja sitten se on jotain ihan muuta kuin oli ajatellut! Resorina tämä myytiin, mutta eihän tätä resorina voi käyttää... Tuli siitä kuitenkin ihan kivat housut :)Ensin oli ajatuksena piirellä noista meillä olevista aidoista housuista kaavat, mutta oli se vaan niin hankalan oloista... Päädyin sitten käyttämään yhtä vanhaa oman velourhousukaavan versiota, mikä oli sopivan kapea malliltaan. Kangasta leikatessa vielä kavensin sieltä täältä ja kivat tuli :) Nyt kyllä harmittaa, ettei tullut uutta kaavaa tehtyä. Olisi ollut helpompi tehdä noita lisääkin.


 Vertailun vuoksi vielä kuva aidoista Moonkidseista ja omasta versiosta rinnakkain. Onko nuo Moonkidsit yleisesti ottaen aika niukkoja malliltaan? Nuo valkoiset on meinaan kokoa 104 cm ja lahkeet on mun makuun liian naftit hieman reilu 100 cm tytölle. Eivät ainakaan mene enää kivasti pussille. Näitä kahta jos vertaa, niin oma malli vastaa varmaan kooltaan 110 cm...9 kommenttia:

 1. Tosi kivoja ompeluksia. Ihanan malliset housut, tosiaankin :) Ja kyllä, oman kokemukseni mukaan Moonkids on todellakin niukkaa mitoitusta!

  VastaaPoista
 2. On tosiaan kaunista tuo sydänkangas, ja ihana mekko! Housut näyttää myös kivoilta :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa tuo sydänkangas, minä en koskaan löydä mitään EK:n palalaareista! Tuli ihana tunika.

  VastaaPoista
 4. Mä kans olen tehnyt omia moonkidsejä ja ottanut aidoista mallia. Vanhat aidot on tosi pieniä, uudet vastaa ihan kokoaan. eli viime talvimallisto oli ihan kokonsa mukaista, tosin malli on kapea, niin kuin kuuluukin =).

  VastaaPoista
 5. Tosi suloinen kangas tuo sydäntrikoo!
  Ja kivan malliset nuo housut, pitäneekin kokeilla omalle hoikkeliinille.

  VastaaPoista
 6. Ihana mekko!!! Ja kivat noi housut :)
  Ja nyt vast ehdin katselemaan ja ei todellakaan noi hienoa asua ku ed. postaukses yökäyttöön! :)
  (tai voihan sitä yölläki hienostella ;) )

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko, ja housujen malli näyttää tosi kivalta. Tahtoo meille kans tuollaiset :) Ihanat!

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille :) Näistä housuista tuli kyllä ihan lempparit. Nyt täytyis vaa keksiä, mistä saisi lisää tuollaista resorineulosta, vaikka voihan noita tavallisesta trikoostakin tehdä. Kun olisin vaan sen kaavan tehnyt noista ;)

  Riikka: nämä meidän Moonkidsit taitaakin olla sitten sitä vanhempaa mallia. Ostin meinaan talvella alennuksesta 8 eurolla kangastilauksen yhteydessä. Kiva tietää, että malli on muuttunut. En sitten tilaa mahdollisella seuraavalla kerralla mitään jättisuuria ;)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana tuo sydänmekko! ja ihania muitakin vaatteita :)

  VastaaPoista