lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kesäyöppäri

Tuli vaan sellainen fiilis, että halusin ommella jotain tästä ikasyrin löytölaatikosta löytyneestä alennustrikoosta. Heti kankaan saatuani tuli ajatus surauttaa se yöppäriksi. Tosin en jotenkin älynnyt, että tämä onkin interlockia eikä jerseytä, eikä siis kauhean ohut kuitenkaan. No, ehkä se lyhyillä punteilla ja hihoilla kuitenkin lämpiminä kesäöinä menee... Ei kyllä näytä ulkona vieläkään kovin keväiseltä, mutta kait se kesä kuitenkin joskus tulee, eikös vaan??Tunika on ommeltu Ottobre 6/09 löytyneellä Phoenix-tunikan kaavalla, koko 104 cm. Tosin hieman muokkailin tätä: yhdistin takakaarrokkeen takakappaleeseen koska en laittanut vetskaria ja kavensin takakappaletta niiden rypytysten verran. Aika leveä tästä tuli silti... Täytyy nyt katsoa onko paita yöllä tytön kaulassa vai pysyykö hyvin paikoillaan. Voihan tuota helmaa sitten kaventaa tai laittaa vaikka kumpparin alareunaan.

Kangas siis tuollaista violettipohjaista apila-interlockia. Pääntie on kantattu violetilla foe-joustokanttinauhalla ja hihojen kumpparina jälleen framilon.


Mahdatteko arvata mistä näiden housujen kaava on otettu? Tokkopa kukaan arvasi... Nämä on Ottobre 1/09 lehdestä Hupsis-housujen kaavalla tehty :D Kokona 92 cm ja sentin verran jouduin vielä lahkeista ottamaan pois, kun ei kangas enempään riittänyt. Luonnollisesti tästä puuttuu myös lahjeresorit, mitkä niihin housuihin alunperin kuuluivat ;) Lahkeissa myöskin framilon kuten tunikassakin. Vyötärön kumpparista tuli hieman löysä, mutta kyllä nämä nyt päällä pysyvät. Olisin myös tykännyt, että lahkeet olisivat olleet hieman pussittavammat, mutta ihan kivat näinkin.


5 kommenttia:

 1. Ihana pyjama, ja miksei tuo menis vaikka ihan kesäasuna? EN oo tainnut nähäkkään tuota kangasta ennen, nättiä on ja kiva malli.

  VastaaPoista
 2. Suloinen yöppäri! Minä kans kelpuuttaisisn ihan kesäasuksi. Ja kiva toi kangas.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä kuin aiemmatkin: niin ihana asu, että olisi kiva, että sen näkisivät muutkin kuin nukkumatti...

  VastaaPoista
 4. Ihan samaa ajattelin minäkin kuin muut, tuosta tulis ihana kesä asu! Tosi söpö malli ja kangas!

  VastaaPoista
 5. Kyllä tällä asulla kelpaa näyttäytyä muutenkin kuin aamupalapöydässä :)

  Puin kerran 3-vuotiaalle pikkuveljen 80-senttiset Hupsis-housut kerhoon. Täydestä meni pitkillä resoreilla, eli monikäyttöinen kaava :)

  VastaaPoista