lauantai 1. lokakuuta 2011

Karvahattu ja -säärystimet *ohje*

Tätä ihanaa valkoista tekoturkista oli ihan pakko saada Eurokankaasta napattua mukaansa, vaikka se melko kallista olikin. 40 cm palasesta riitti hattuun ja säärystimiin. Hattu on samalla kaavalla kuin aiemmin valmistunut teddylakki, mutta nyt hieman pienempänä. Vuorina on Myllymuksujen pinkki babyfleece ja eteen on aplikoitu sydän samasta kankaasta. Sydämen keskellä on pienempi sydän Kangastukun valkoisesta heijastinkankaasta. Kulmissa ja takasaumassa on "lenkit" samaa heijastinkangasta. 

Isosisko osti viime talvena itselleen hauskat karvasäärystimet ja pitihän sitä sitten pikkusiskollekin vastaavat saada. Nämä tein ihan lonkalta, miettien seuraavaa vaihetta aina edellistä tehdessä... Kuvasin työvaiheetkin, jotta osaan tarvittaessa tällaiset uudelleenkin tehdä. Ajattelin liittää ohjeen tännekin, josko jollain muullakin on tälle käyttöä. Itse yritin löytää netistä ohjeita ja aina ajauduin jonkinnäköisille gootti- tai bilekeskustelupalstoille... No joo, ei tuo meidän neiti pinkeissään kovin gootti ole, mutta tanssahdella kyllä osaa, joten eikös nämä mene ihan prinsessoillekin ;) Hieman kasvunvaraa näissä vielä on, eikä ole vielä edes hankittu talvisaappaita mitkä alle laittaisi... Esitellään siis tennarit jalassa :)
Tällaiset säärystimet voi varmaan tehdä vaikka kuinka monella tavalla ja tämä on niistä vain yksi, eikä näitä todellakaan ole sen kummemmin suunniteltu... Leikkasin ensin sekä karvakankaasta että vuorikankaasta n. 34 x 40 cm (korkeus x leveys) palaset. Vuoriksi olisi riittänyt matalampikin palanen, jos olisi hieman suunnitellut etukäteen... Ja näistä tuli melko korkeat, joten ehkä 30 cm korkeuskin riittäisi (tyttö n. 104 cm pitkä). Vuoriksi laitoin Eurokankaan edullista pinkkiä satiinikangasta.

Neulaa päällikankaat ja vuorit ensin alareunastaan yhteen oikeat puolet vastakkain (karvansuunta alaspäin) ja ompele yhteen.


Taita seuraavaksi säärystimet pitkittäin oikeat puolet vastakkain ja ompele yhteen.


Käännä "putket" oikein päin. Taita karvaa alareunasta n. sentin matkalta sisäpuolelle, jotta vuori ei vilku alhaalta. Itse neulasin säärystimet tuohon asentoon, jotta vuori pysyy paremmin oikealla kohdalla.


Käännä säärystimet nurja puoli ylöspäin. Edellisen vaiheen toki voi myös tehdä säärystimet nurin päin... Koska olin leikannut vuorin ja päällikappaleen samankokoisiksi, taitoin nyt vuorikappaletta reunasta säärystimen sisään sen verran, että karvaa jäi "ulkopuolelle" n. 3 cm


Taita karvakangas vuorin päälle.


Ompele taite kiinni, muista jättää pieni aukko kumpparin pujotusta varten. En huolitellut karvakankaan reunaa mitenkään, koska tuo ei lähde purkautumaan. Halutessaan voi hieman "parturoida" karvaa säärystimen sisäpuolelta lyhyemmäksi, jotta taitteesta ei tule niin paksu.


Pujota lopuksi kuminauha kujaan, solmi kiinni ja käännä säärystimet oikein päin.


Sitten vaan sovittelemaan :)


2 kommenttia: