keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Jouluasu

Kerrankin olen ajoissa ;) No, oikeastaan tämä valmistui vähän vahingossa. Alunperin piti olla otsikkona paitakokeilua vol 2, mutta kun ei tuosta paidasta vieläkään tullut oikein sitä mitä ajattelin, niin tein sitten mekon seuraksi. Ja onhan tuo aika jouluinen, vai onko? 


Paita on jatkokehittelyä tälle. Nyt levensin hieman hihoja sekä pidensin, mutta ei paidasta vieläkään tullut sellainen mitä "sieluni silmin" näin. Mutta jääköön tällaiseksi, kolmatta versiota ei siis ole tulossa. Paidan etu- ja takakappale on Nanson valkoista trikoota Triteksiltä ja hihat Eurokankaasta ostettua ohutta vaatetuspuuvillaa. Olkavarsissa on jälleen kumilankarypytykset ja tällä kertaa laitoin hihansuihin kumpparit. Pääntiellä on ihan vaan resorikanttaus. Valkoista pöytää vasten ei kylläkään kuvasta juuri selvää saa...


Mekon kaava on uusimmasta Ottobresta. Tämä Winter Plaid -kaava "puhutteli" minua heti kättelyssä, joten pääsi samantien teon alle. Kiva malli, tykkään tosi paljon. Olisi kyllä todennäköisesti jäänyt tekemättä, jos olisin mennyt lukemaan ohjeet ennen kankaiden hankkimista... Ei ollut ihan simppeli ommeltava tällaiselle, joka ei ennen ole vuoritettua mekkoa ommellut. Mutta menihän se, ohjeita rivi kerrallaan tavatessa, ja loppujen lopuksi 2-3 tunnissa (mikä on kyllä pitkä aika neulosmekkoihin verrattuna...). Jonkin verran sovelsin, mutta pääsääntöisesti tein ohjeen mukaan. 

Mekko on tehty 110 cm kaavalla, mutta helman leveys on 104 cm kaavalla. Tämä ei ollut kyllä ollenkaan niin leveä malli kuin yleensä Ottobre:lla on ollut, joten olisi voinut suoraan sen 110 cm piirtää. Mutta ihan hyvä tämä on näinkin. Tekokuituinen skottikangas on Eurokankaasta, kuten myös punainen vuorikangas. Ostin jopa piilovetskaripaininjalan tätä mekkoa varten ja voi miten sillä olikin helppo ommella :) Täytyy vaan keksiä muutakin käyttöä tuolle paininjalalle, tulee muuten tästä melko kallis mekko ;)5 kommenttia:

 1. Voi, kuinka kauniit sekä paita että liivimekko!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis asu! Mullakin pisti silmään tuo mekko Ottobressa, näyttää kivan malliselta.

  VastaaPoista
 3. Oi, miten hieno mekko ja iloinen malli! Ja tuo piilivetoketju on tosiaan piilossa :)

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana setti. Tuota mekko kaavaa on tarkoitus itsekin hyödyntää joulua varten :)

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia!

  Hannaliini: juu, kyllä on piilossa nyt :) Aiemmin olen yrittänyt tavallisella vetoketjupaininjalalla ja se jäi kyllä ihan näkyviin...

  VastaaPoista