sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Peukaloliisaa ja merinovillaa

Creative workshop 301 kaavalla valmistui omalle tytölle pitkähihainen paita. Peukaloliisa -jersey on Ikasyrista ja mangonkeltainen resori Myllymuksuilta. Paidan jälkeen kangasta jäi vielä sen verran, että siitä sai tehtyä pikkuhousut sekä aluspaidan etukappaleen. Tyttö on tykännyt ihan hirmuisesti kauniskuvioisista itse tehdyistä pikkareista, joten toivottavasti nämäkin pöksyt pääsevät käyttöön :) Alusvaatekumppari on Pikku-auringosta ja paidan punainen trikoo Eurokankaasta. Olette varmaan huomanneet, että olen tykästynyt tuohon peitetikin nurjaan puoleen, sitä kun näkyy vähän joka helmassa ;) Kyllä tuo vehje muuten vaan pelittää niin ihanasti näiden ohuiden trikoiden kanssa verrattuna esim. velouriin... Aluspaita on muokattu tästä kaavasta
Koska puolet meidän merinovilloista vaihtoivat pieneksi jäätyään omistajaa huutiksessa, piti tilalle saada uusia. Myllymuksujen kauniin turkoosista merinovillainterlockista valmistui housut omalla hyväksi todetulla hieman kapeammalla kaavalla. Taakse laitoin Sinooperin Homemade-merkin, jotta tyttö tietää paremmin pukea housut oikein päin. Merkki on kiinni vain sivuista, joten sitä voi käyttää myös ripustuslenkkinä. Sampsukan pinkistä merinovillasta ommeltu paita on tehty samalla kaavalla kuin peukaloliisakin. Kauluriin piirtelin kaavat itse. Tykkään että tuli heti kerrasta ihan käyttökelpoinen :)

6 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita jälleen kerran. Noi ite tehdyt alusvaatteet on mielettömän suloisia ja varmasti värikkyydellään mieleisiä käyttäjälleen =)

  VastaaPoista
 2. ihania! erityisesti tuosta kaulurista ja alusvaatteista tuli tosi kivoja!

  VastaaPoista
 3. kaikki tosi kauniita ja käyttökelpoisia. Merinot ihan luksusta lapselle!

  VastaaPoista
 4. upeita vaatteita.

  Minäkin tykkään peitetikkikoneen nrjan puolen ompeleesta, sillä saa kivasti ilmettä vatteseen.

  Olis semmonen kysymys, että lähteekö sulla koskaan vaatteiden käytön jälkeen paidan helma jostain kohtaa purkautumaan. Minä olen pähkäillyt sen ongelman kanssa, enkä oikein syytä vielä ole keksinyt?

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia :)

  Minakaa: tähän mennessä on yhdestä yöpaidasta lähtenyt tikki purkautumaan ja aika monta helmaa olen kuitenkin jo ehtinyt ompelemaan peitetikillä. Paljon enemmän katkeili kaksoisompeleen tikit. Onko sulla tullut hyppytikkiä vai näyttääkö ommel ihan hyvältä ja silti lähtee käytössä purkautumaan? Jos tulee hyppytikkiä niin varmasti purkautuu helposti, tällöin olen purkanut tai ommellut päälle "vahvistuksen". Loppupäästä surautan aina muutamalta sentiltä päällekäin ja solmin langat nurjalle, ei ole sieltäkään purkautunut.

  VastaaPoista
 6. Onpas suloisen alusasu setti! Mulla on merinovilla tilaus vetämässä ja kauluria, kypärälakkia ja muuta sellaista pitäis niistä ommella :)

  VastaaPoista