sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Peikkoa ja pipoja myyntiin sekä pikkarit

Joskus keväällä osui Triteksissä käsiin Myllymuksujen peikkojoustofrotee. Jonkin tovin mietin, että ostanko vai enkö. Hieman epäilin mahtaako meillä enää käyttöä tuolle kankaalle olla. Ja oikeassa olin, käyttämättä se jäi. Saadakseni tilaa huomenna saapuvalle Ikasyrin kangaskasalle, päätin nyt silputa tuon peikkokankaan myyntiin ;)

Uskomattoman riittoisaa tuo kangas! Metrin pätkästä valmistui 74 cm mekko, 104 cm tunika ja vielä jäi resoreita odottelemaan 92 cm housut. Eipä tuosta kankaasta sitten enää silppua kummempaa jäljelle jäänytkään ;) Vasta kun olin jo ompelemassa pikku-mekkosen helmakäännettä, huomasin että kankaassa onkin selviä värivirheitä :( Harmittaa ihan älyttömästi. Myymälässä vielä kysyin onko kangas II-laatuista ja myyjä vastasi, että ei se "sillain" ole... valkoinen paistaa hieman läpi... No niinhän tuossa kankaassa normistikin paistaa läpi, joten en antanut sen vaikuttaa ostopäätökseen. Mutta olisi kyllä kangas jäänyt myymälään, jos olisin tuon väriasian huomannut... vaikka olihan tuo toisaalta tosi edullista normaalihintaan verrattuna. 


No, pienen mekon etupuoli on nyt sitten takapuolta tummempi :/ Onneksi sitä ei juurikaan huomaa kuin toisesta sivusaumasta. Aivan ihanan pehmeä ja söpönen mekko siitä kuitenkin tuli. Voiko noin pieni tosiaan olla mekko :O Toivottavasti, helman pituutta vähän vaklailin parista Ottobrestä, ja ei kait pienellä hirmu pitkät helmat ole kovin käteviä... Tunikan värierot ei ole niin suuret, vaikka kait siinäkin jotain värinvaihtelua saattaa olla. Nämä menee siis huutikseen lähipäivinä, jos jotakuta kiinnostaa.Peuraa riitti vielä yhteen trikoopipoon ja se menee myöskin huutikseen yhdessä maatilapipon kanssa.


Pinkkiä maatilaa löytyi tilkkulaatikosta sen kokoinen pala, että siitä sai ommeltua yhdet pikkarit. Tätä mallia on muokkailtu viime postauksen pikkareista ja nyt tuli kivemmat, hieman matalammat. Kumpparit on molempiin pikkareihin ommeltu suoraan päälle, eikä siis saumuroitu ensin ja käännetty. Nyt meni ajelu paljon paremmin, kun löytyi hyvät säädöt :) Alusvaatekumppari on muuten nyt loppu, mistähän mahtaisi saada lisää halvimmalla?Loppuun vielä hehkutusta peitetikkikoneesta :) Mä olen niin onnellinen, kun olen löytänyt hyvät säädöt paksummankin kankaan ompeluun! Niin pikkuhousujen kumpparit kuin joustofroteen resorikanttaukset nauhankääntäjällä ja helmakäänteetkin menivät ihan samoilla säädöillä. Itselle muistiin ja ehkä vinkiksi muillekin; ainakin mulla toimi seuraavat säädöt: tikinpituus suurin, diffi 1, paininjalan säätönupin korkeus n. 12mm ja se etupanelin vipu oikealla. Ja kone oli siis Janome coverpro.

1 kommentti: