lauantai 2. heinäkuuta 2011

Unikkoa kesälaukussa ja pussukassa

Oli ihan pakko tehdä jotain kivaa itselle. Ostin tätä Unikko-kangasta viime vuonna Marimekon penkolaatikosta. Alunperin tästä piti tulla istuinpäällinen pihalle puulaatikon päälle ja sen jälkeen kauppakassi. Lopulta siitä kuitenkin muovautui kesäinen olkalaukku ihan omaan käyttöön. Hieno on kuulemma tyttöjenkin mielestä, joten saapa nähdä kenen huoneesta tätä lopulta saa etsiä...

Mallia tähän on otettu Suuri käsityölehti 8/2010 lehden olkalaukusta. Tosin pienensin tämän noin kokoon 25 x 25 cm ja ompelin ihan oman ohjeen mukaisesti. Kaikkiin päällikankaisiin silittelin tukikankaat, jotta laukusta tulisi hieman ryhdikkäämpi. Tämä kangas kun on canvasta ohuempaa. Vuorikankaana on kierrätyspuuvillaa valkoisesta vauvan lakanasta, kun ei muuta tähän hätään löytynyt. Tästä tuli aivan mielettömän ihana ja kesäinen, takuulla pääsee lomamatkalle mukaan :D Näin jälkikäteen ihmetyttää, kuinka en aikaisemmin ole uskaltanut laukkua alkaa tekemään... tämähän oli tosi kivaa ja helppoa! Ja oma Marimekko syntyi huomattavasti huokeammalla kuin kaupasta ostaen ;) Hieman silitystä tuo näemmä vielä kaipaisi, oli vaan pakko päästä heti kuvia räpsimään...




Viime yönä :O sain yht`äkkiä päähäni, että laukkuun on ehdottomasti saatava sisälle vetoketjutasku. En sitten millään jaksanut aamulla lähteä perehtymään taskun tekemiseen, joten päädyin tekemään tuollaisen irrallisen version. "Tasku" on siis ihan vain pussukka, joka kiinnitetään applix-tarralla kiinni vuorikankaaseen. Pehmeän tarran laitoin pussukkaan ja koukkutarran laukkuun. Näin pussukan voi vaikka tarvittaessa napata mukaansa ;) Kauniin vaaleanvihreä vetoketju on Nappikauppa punahilkasta.



Samaisesta unikosta valmistui myös peruspussukka. Tämän keskimmäinen tyttäristä varasi heti omaan käyttöönsä. Keltainen vetoketju on myös Nappikauppa punahilkasta, pinkki pilkkupopliini Iinulta. Kaava on oma ja ompeluohje on täältä. Oli kyllä helppo ohje, tätä tulen käyttämään jatkossakin. 

Mutta nämä pussukat ovat kyllä varsin vaikeita kuvattavia :/ 




4 kommenttia:

  1. Mulla olis kans 2-laatuinen pala samaa kangasta ja laukku siitäki pitäisi tulla kun vaan joku sen sais aikaseksi ommella! :) Tuo malli näyttää hyvältä ja lehtiki taitaa löytyä minulta niin taidanpas sitä alkaa tutkimaan. Tosi kiva tuli laukusta kyllä! :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis laukku ja siisti ommeljälki! Kiva se pussukka myös mikä tarralla kiinnitettävä.

    VastaaPoista
  3. Oi ku ihana laukku!
    Mä en yleensä unikosta välitä, mut tällaisen ottaisin ilomielin :)

    VastaaPoista
  4. jos joskus kyllästyt laukuusi olisin valmis ostamaan sen :)

    VastaaPoista