maanantai 25. heinäkuuta 2011

Peuraa ja kukkahousuja

Miten voi noin ihanasta kankaasta saada aikaiseksi näinkin tylsän puseron? En tiedä tekeekö sen tuo ruskea kanttaus vai nappi, mutta aika mitäänsanomaton tästä tuli. Muistuttaako peräti yöpaitaa... Napiksi olisin halunnut oranssin kukkanapin ja sen kyllä vaihdan heti kun sellainen kohdalle osuu, ehkä se hieman piristää ulkonäköä. Kaava on muokattu uusimmasta Ottobrestä ja hihat näemmä tuli liian lyhyet. Menetteleehän ne noinkin, mutta olisin halunnut hieman pidemmät. Peurajersey on Sampsukasta ja ruskea resori Myllymuksujen.

Housut on omalla kaavalla tehty Hannan kankaan ruskeasta joustofroteesta. On kyllä tosi hyvälaatuisen oloista joustista :) Aplikaatio on tehty velourista. Lehdet on muuten leikattu suoraan Myllymuksujen Kerttu-velourista ;)Housut on kooltaan n. 110 cm ja kasvunvaraa on vielä ihan tarkoituksella.


Hieman menee lahkeet vielä jalkapohjan alle, mutta voihan niitä hyppiessä hieman nostella jos tielle tulevat...


Hyvin onnistuu hypyt kuitenkin :)


Samalla valmistui toisetkin housut. Housut ovat muuten lähes samanlaiset, mutta lahkeet pari senttiä lyhyemmät ja vyötäröllä on resori. Resori on muistaakseni Michas Stoffeckelta joskus tilattu. Nämä olisivat kooltaan tytölle tällä hetkellä just passelit, mutta otetaan silti nuo kasvunvaralla olevat käyttöön. Pienemmät housut menee huutikseen lähiaikoina. 
Peurajerseystä jääneistä pikkupaloista ompelin vielä nuorimmaiselle pikkuhousut  Suuri käsityölehti 2/05 kaavalla, koko 104 cm. Ohjeesta poiketen laitoin myös vyötärölle alusvaatekumpparia, jota joskus olen Myllymuksuilta tilannut. Kumppareita laittaessa takkusin oikein kunnolla peitetikkikoneen kanssa, mutta lopulta oikeat säädöt löytyi ja lopputuloksesta tuli ihan tyydyttävä. Seuraavaan versioon madallan hieman vyötäröltä ja ehkä hieman avarran jalanteitä.
10 kommenttia:

 1. Voi minusta tuo pusero on ihana...

  VastaaPoista
 2. No höpsis! Ei ole tylsä pusero!

  VastaaPoista
 3. Kiitti mimmi ja Sanna! Nyt puseroa enemmän katselleena, ei se niin pahalta näytäkään... Musta tuntuu että se taika on siinä napissa...uusi pirtsakampi ja nappi, ja pusero on varmaan ihan toinen :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat, taas kerran! Mulla suunnitelmissa tehdä lahjaksi sama tunika 104 cm mekkopituisena. Paljonkohan kantsis pituutta lisätä? Hihoihinko ehkä vähän lisää? Kiitos!!

  VastaaPoista
 5. nättihän tuo paita on! minunkin ompelupöydällä rötköttää samat peurat tunikaksi leikattuna :)

  VastaaPoista
 6. Ei yhtään pliisu, ihana.
  Toi peurakangas on livenä tosi ihnaa, täytynee hankkia syksyl, jos sitä sitte viel on saatavilla...
  Ihania housuja myös :)

  VastaaPoista
 7. Minustakin on pusero kaunis ja kukkahousut ovat tosi upeat! Pikkuhousut, nammmmm miten herkulliset!

  VastaaPoista
 8. Kaunis paita eikä yhtään tylsä! Ihanan tuo leppis housuissa. Ja pikkareita pitäisi itsekin innostua ompelemaan, tosi sievät nämä peurakuvioiset. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia taas kaikille :)

  Millamari: tähän tunikaan on lisätty helmaan 6-7 cm alkuperäiseen malliin verrattuna ja tietysti myös levennetty. Alkuperäinen malli on siis enemmin paita kuin tunika, vaikka sitä lehdessä taidetaan tunikaksi sanoakin. Mekkoon lisäisin kyllä ihan reilusti sitä pituutta!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanat ompelut!! Tykkään tunikasta, tykkään housuista ja mahottoman siististi olet tehny nuo pikkaritkin. Miulla olis kanssa tuota kumpparia, en vaan ole jaksanu vielä perehtyä kuinka noita kalsonkeja tehään. Ehkä joku päivä :)

  VastaaPoista