maanantai 30. heinäkuuta 2012

Niskatuki turvaistuimeen

Ensi viikkoisen lomamatkan paluuaika on tosi myöhään, joten sunnuntaiyö menee lento- ja automatkailun merkeissä. Ei mikään ihanteellinen ajankohta matkustamiseen tuota nuorimmaista ajatellen, mutta minkäs sille mahtaa :/ Toivon mukaan tyttö vetelee hirsiä koko matkan ja ehkä hieman paremmin nyt kun vihdoin sain hänelle tehtyä turvaistuimeen niskatuen. Ilman tukea kun tuppaa pää roikkumaan melkein rinnassa asti syvemmän unen vaiheessa :( En tiedä onko tästä paljon apua, mutta jos vähän edes.

 Ei ole kyllä tullut edes hypisteltyä tällaisia koskaan, joten ihan hakuammunnalla lähdin liikkeelle. Vähän googlasin jotain osviittaa mallista ja koosta, ja eikun piirtelemään kaavaa. No, ekasta versiosta tuli aivan liian pieni, mutta toisesta versiosta tuli jo ihan käyttökelpoinen. Lisäsin tähän vielä taakse narut, jolla sen voi kiinnittää turvaistuimeen kiinni. Josko näin pää pysyisi hieman paremmin oikeassa asennossa. 


Tyttö ihastui kapistukseen ikihyviksi. On tainnut kulkea se kaulassa tänään melkein koko päivän, kun se on niin ihanan pehmeäkin ;) Päällisen pinkki tähtivelour on muistaakseni joskus Pikku-auringosta tilattu. Liikettähän ei taida enää olla edes olemassa. Sisällä on täytettä Ikean halpistyynystä ja kiinnitysnaruna on Europe housesta ostettu kengännauha.


Vasemman puoleinen niskatuki on nyt sitten tytölle ja tuo pienempi Ihaalle :) Piirtämäni niskatuen kaava löytyy täältä, mikäli jollain muullakin on tällaiselle kapistukselle tarvetta. Kaava on puolikkaana, mutta siitä kannattaa piirtää koko kaava. Tällöin kaavan voi piirrellä suoraan kaksinkertaisen kankaan päälle, hurauttaa ompelukoneella viivoja pitkin ja leikellä ylimääräiset pois ompeleen vierestä. Muista jättää kääntö-/täyttöaukko ;)


5 kommenttia:

 1. Hieno niskatuki! Ovat käteviä matkalla, minä tykkään ja lapsetkin on tykänny, ei tartte sit seuraavana päivänä kulkea pää vinossa :D Ollaan kyllä tyydytty ihan sellaiseen puhallettavaan halppis versioon, mutta nää on luksusta:)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin harmiteltiin kesäreissulla tuollaisten puutetta, kun takapenkkiläisten päät suurin piirtein viistivät lattiaa.:) Täytyy tulostella kaava talteen. Aina vähemmällä pääsee jos on jotain pohjaa mistä lähteä liikkeelle eikä tarvitse itse alusta asti kokeilla. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 3. Katja: meillä on kanssa jotkut puhallettavat lentokoneversiot, mutta ne on kokoa aikuinen. Tämä oli niin pehmeän ja mukavan oloinen, että teinitkin tilaili itselleen samanlaista ;)

  Nunu: on kyllä kamalaa katseltavaa se pään roikkuminen, eikä selvästi mukavaakaan. Toivottavasti tästä jotain apua siihen olisi. Niin vähän ajattelinkin, että tästä voi sitten itse kukin muokata sen mieleisensä, on kuitenkin jotain alkumallia. Laitapa jakoon, jos oikein hyvän mallin saat kehiteltyä :)

  VastaaPoista
 4. Fiksun oloinen tuki! Toimiko käytännössä? T: Irmeli

  VastaaPoista
 5. Ei olla Irmeli vielä käytännössä kokeiltu; reilun viikon päästä sen sitten varsinaisesti näkee :) Toivottavasti ainakin olisi parempi kuin ilman. Vielä kun laittaisi eteen nepparin, niin pysyis pää ainakin paikallaan... eipä taitais vaan kovin turvallinen tuollainen olla ;)

  VastaaPoista