lauantai 3. maaliskuuta 2012

Iines

Lomareissulla ihastelin Zaran myymälässä ihania Iines-huppareita. Hetken jo mietin, että lähtisinkö kassan kautta, mutta ehei... tässä kävi kuten aina. Asiaa harkittuani päädyin siihen, että sellaisen voi kyllä tehdä itsekin. Ja ei kun hommiin heti kotiin päästyäni :)

"Kiire" oli sen verran kova, että pakko oli nyt pärjätä niillä kankailla mitä säilöstä löytyi. Sampsukasta tilattu pinkki collegekangas on odotellut inspistä jo lähes pari vuotta. Jostain syystä collegekankaista tulee ommeltua tosi harvoin, yleensä käytän velouria. Kesää kohti mentäessä tykästyin nyt kuitenkin hieman ohuempaan materiaaliin. Triteksistä ostettu valkoinen joustocollege on jäänne aiemmista ompeluista. Ja joo, aika arka värihän tuo on... ehkä ennemmin sisäkäyttöön ;) Iineksen kuva on netistä ja sen ompelussa on käytetty velouria. Resorivärien kanssa on nyt hieman leikitelty, kun jostain syystä varastot on päässeet ehtymään :O




Housujen sivusaumaan ja paidan raglansaumoihin laitoin tereet. Eipä ole moista aiemmin tullut tehtyä, mutta ihan kivat kyllä mielestäni tuli. Antaa ne ainakin ilmettä muuten yksinkertaisiin malleihin. Housujen kaava on jälleen sama vanha oma. Huppariin käytin kanssa vanhaa Ottobren Tilda-huppari -kaavaa, jota muokkailin reippaalla kädellä. Siinäkin näytti alkuperäisenä kokona olevan 98 cm, pitäisi varmaan alkaa piirrellä uusia kaavoja... Tämän setin kooksi arvelisin n. 110/116 cm.



Muoks: :D Pari tuntia kun olen jo hupparia tytön päällä katsellut niin vihdoinkin tajusin, mikä on vialla... Silmäripset puuttuu :D Vähän on taas pitkät piuhat tänään... josko nuo nyt sitten jaksaisi huomenna lisäillä ;)

Muoks. II: ei voinut odottaa huomiseen, ylimmässä kuvassa on nyt sitten lopullinen Iines...

20 kommenttia:

  1. Mielettömän hineo huppari :)

    VastaaPoista
  2. Onpa suloinen ja taidokkaasti toteutettu setti! Ja oon myös vakuuttunut et tarvitsen tuollaista raidallista resoria aivan ehdottomasti :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno, eikä varmasti jää toiseksi kaupan versiolle!

    VastaaPoista
  4. Ihan huippuhieno setti! Mullakin on tereet to do-listalla, milloinhan sai aikaisesti :-)

    VastaaPoista
  5. Ihana, tyttöni haluaa samanlaisen..

    VastaaPoista
  6. Tosi hieno ja housut myös kivat!!!

    VastaaPoista
  7. Tosi ihana asu, monta kivaa yksityiskohtaa ja hieno kuva!

    VastaaPoista
  8. Ihanan raikas setti ja siististi tehty iines! :)

    VastaaPoista
  9. VAU!!!!!Aivan mahtavan upea setti! Siis koko kokonaisuus on just eikä melkein, tosi hieno :)

    VastaaPoista
  10. Tosi hieno setti. Kyllä kannatti itse tehdä =)

    VastaaPoista
  11. Kiitoksia kaikille ihanista kommenteistanne :)

    Anni: tuo raitaresori on kyllä tosi ihanaa, antaa kivasti ilmettä vaatteille. Nyt se on multakin taas loppu ja pitäisi jostain metsästää sitä lisää...

    Taikku: tereet oli ollut munkin to-do-listalla ties kuinka kauan... jostain syystä aina jäi, vaikkei ollut edes vaikea toteuttaa ;)

    Hatatuu: sitten vaan tuumasta toimeen, jos kerran tilaus on jo tehty :)

    VastaaPoista
  12. Ihana setti ja aivan upea applikaatio! :)

    VastaaPoista
  13. Huolisikohan oma mekkotyttö jotain tälläistä? Minusta tämä ainakin on ehdottoman tyttömäinen ja jos laittais vielä helmaan frillan niin olis melkein kuin mekko ja silti verkkapuku... Täytyy miettiä! Tämä on huikean ihana.

    VastaaPoista
  14. Ihana toteutus ja hyvät kaavat - tykkää!

    VastaaPoista
  15. Siis WAU... Ihan mielettömän hieno ja pirtsakka! =) Ja varmasti itsetehtynä parempi kun se kaupasta ostettu ois ollu ;)

    VastaaPoista
  16. Siis kertakaikkiaan upea setti! Hienosti toteutettu kuva, mukavan tyttömäiset värit, ja kivasti antaa ilmettä housuihin nuo tereet.

    VastaaPoista
  17. Riikka: kokeile ihmeessä :) Olisi kiva nähdä frillahelmainenkin versio, sellaista voisi itsekin joskus kokeilla!

    VastaaPoista