sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Testimekko

Tällainen mekko oli mielessä tehdä jo viime kesänä, mutta nyt vasta sain kaavat piirreltyä. Testikäyttöön valitsin Hannan kankaasta tilatun keltaisen joustofroteen. Ihanan aurinkoinen väri, tulee niin kesämielelle sitä katsellessa :) Mitään aplikointeja tms. en viitsinyt tehdä siltä varalta, ettei mekosta tulekaan käyttökelpoinen. Vaikkapa joku kukka helmassa tai etumuksessa olisi kyllä kivasti tähän sopinut. Pinkkiin taittava punainen resori on Triteksistä. Kivan ohutta, juuri passelia kanttaukseen.

Kaavasta tuli kertaheitolla oikein hyvä ja mekosta juuri sopiva :) Mutta... yhteistyö peitetikkikoneen nauhankääntäjän kanssa olisi voinut paremminkin sujua :/ Muutamasta kohdin jouduin tikkiä hieman käsin paikkomaan, ettei lähde käytössä purkaantumaan. Paremmin ompelu kuitenkin sujui kuin tämän haalarin kanssa ;) Tuosta haalarista en muuten vaivautunut hyppytikkejä edes paikkomaan eikä ommel ole vieläkään mistään lähtenyt purkaantumaan. Taitaa se purkautuminen ollakin lähinnä ostoteepparien ongelma; niissä kun aina lähtee täydellisenkin näköinen ommel jossain vaiheessa karkuun... Opinpa ainakin muutaman asian ommellessani: paksummat kohdat kulkee paremmin, kun hieman löysää paininjalkaa + kevyesti "avittaa" paininjalan takaa kangasta vetämällä... Noin ei tietystikään saisi tehdä, mutku mutku... Lisäksi totesin, että olkaimet on helpompi saada ommeltua siten, että ohjaa kanttausta atuloilla paininjalan edestä oikealta puolelta. Muuten mulla meinaa aina lähteä kanttaus liikkumaan oikealle ja ommel karkaamaan kanttauksen ohi. Silloin kun on kangasta välissä ei tällaista ongelmaa ole.

6 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta! Täytyypä itsekin kokeilla tuollaista mallia :)

  VastaaPoista
 2. Kivan simppeli, mutta pirteä mekko :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan mallinen mekko ja niin kesäinen :) Jotain tälläistä voisi itsekkin kesäksi värkkäilla. Kyllä mäkin jouduin aina pinseteillä avittamaan pelkkää nauhaa kantatessa. Lähtee kyllä muuten tosi herkästi vinoon..

  VastaaPoista
 4. Ihania kesävaatteita olet tehnyt. mun pitäs kans pikkuhiljaa alkaa suunnitteleen että mitä kaikkea tarvis :) Tän mallinen ois kyl kans melkos kiva ja yksinkertainen malli (lukuunottamatat noit kanttauksia) :)

  VastaaPoista
 5. Kiva malli ja niin pirtsakan värinen! Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 6. No jopas, näitä on itselläkin suunnitelmissa, yhden jo väsäsinkin ihan puuvillasta. Kiva ja helppo mekko!! :)

  VastaaPoista