lauantai 17. maaliskuuta 2012

Sortsit

Tämä oli kyllä työläin ompelus sitten pitkään aikaan. En muista olenko koskaan aiemmin tehnyt vetoketjuhalkiollisia housuja, mutta tämä kokeilu taisi kyllä jäädä viimeiseksi. Kaavana sortseissa on käytetty OB 6/10 hoikalle lapselle mitoittuja Clarabella housuja, jotka lyhensin sortsimittaan ja muokkasin taskuja. Ohjeet vetoketjun ompelemiseksi ei olleet mielestäni kovinkaan hyvät tai sitten en vaan ollut kovin välkyllä päällä. Purkamaan jouduin ja useampaankin otteeseen. Vetoketjuineen, taskuineen ja kaikkine tikkauksineen minulta taisi kulua näiden ompelemiseen peräti kaksi iltaa... Kaupastakin tällaiset olisi varmaan aika huokealla lähtenyt ;)

Kankaana on housuompeluista jäänyt Eurokankaan pinkki joustava twillimäinen kangas. Pinkkiä vetoketjua ei löytynyt, joten valitsin vaaleanpunaisen. Tänä aamuna vasta mulle välähti, että minä tyhmä ostin vielä hameketjun... Kivasti heilahtelee se vedin välillä näkyviin, varsinkin kun väri ei ole sama kuin sortseissa :/ Ihan kivat näistä lopulta tuli, vaikka eivät kuvissa juuri millekään näytäkään. Ja tytölle kelpasi, mikä on pääasia ;) 


Siskojen pukeutumista on seurattu tarkkaan ;) Tänä aamuna tyttö valitsi päälleen sortsit valkoisten sukkisten kanssa (siskot kun kotona viuhtoo sortseissa talvellakin) ja tietysti väreihin sopiva huppari. Keinuheppa muuten tarttui mukaan Cittarin mammuttimarkkinoilta. Eipä oikein viitsi itse alkaa tekemään, kun kaupasta saa hepan 5 eurolla... ja äänten kanssa vielä ;)


Koskahan muuten olen viimeksi väsännyt napinläpiä... ei kyllä ihan heti tule mieleen. Nytkin aluksi harkitsin kam-neppiä... Edestä olisi saanut olla ehkä hieman matalammat; nyt ovat melko napakat, mutta onneksi kangas joustaa.

Takaa vyötärö taas hieman lörpöttää, mutta ehkä se tasaa etuosan napakkuutta... Hyvin pysyvät  jalassa ilman vyötä, mutta näytti tuo likka vessareissulla nuo kuitenkin saavan jalasta ilman napin aukaisua ;) Taskuihin ompelin piristeeksi kesäistä mansikkanauhaa.4 kommenttia:

 1. Hienot! Mä en pystyisi ompelemaan tuollaisia varmaan ikinä...

  VastaaPoista
 2. Kivannäköiset shortsit! :)
  Pakko liittyä lukijaksikin, että näkee tulevaisuudessakin valmistuvat! ;)

  VastaaPoista
 3. Ei kun nyt et saa jättää housun vetskarin ompeluja väliin, vaan tehdä vähintään vielä yhdet, kun olet jo harjoitellut. Todennäköisesti sujuu jo paljon helpommin ja sitten saatkin siihen jo rutiinia. Onhan noiden ompelun osaaminen kova juttu! Ihailen! T: Irmeli

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia!

  Mini S: tervetuloa seurailemaan :)

  Irmeli: Kiitos tsemppauksesta, täytyypä harkita asiaa :) Olenhan minä kyllä aiemminkin todennut, ettei koskaan pidä sanoa ei koskaan ;)

  VastaaPoista