maanantai 27. helmikuuta 2012

Pikkareita ja pipoja

Meillä alkoi hiihtoloma sairastelun merkeissä, kuinkas muutenkaan... Oma vointi oli tänään jo sellaisella tolalla, että jaksoi istahtaa saumurin ääreenkin. Tällaista pikkupuhdetta valmistui ainakin ensin alkuun eli jämäkankaista pikkuhousuja omalle tytölle ja pipoja myyntiin.

Pikkareiden kaava on sama kuin ennenkin. Kankaaksi valkoitui punaisia pilviä ja Gekkon kukkatrikoita. Nämä omatekoiset on vaan ihan lemppareita ja niin paljon värikkäämpiä kuin kaupasta ostetut :)


Jotenkin onnistuin näköjään kuvaamaan nuo niin, että näyttävät ihan muotopuolilta... Kyllä lahkeet kuitenkin oikeasti ovat ihan tasamittaiset ;) Sinisissä kukkapikkareissa on kermanvaaleata foe:ta käytetty sekä lahkeissa että vyötäröllä, muissa joustokuminauhaa on vain lahkeensuissa ja lisäksi alusvaatekumpparia vyötäröllä. Nyt on alusvaatekumppari vaihteeksi taas lopussa. Mistähän sitä saisi lisää kaikkein halvimmalla?


Velourista apinapipoa lukuunottamatta kaikki pipot ovat trikoisia. Kaikki ovat huutiksessa myynnissä.

9 kommenttia:

 1. Ihania! Löytyykö tuommoisiin pikkareihin kaavaa jostain? Nuo on kyllä niin ihania.

  VastaaPoista
 2. Voi kun tulisi jo kevät, niin ihania nuo pipot ovat! Pikkaritkin ovat tosi kivoja, pitäisi kokeilla itsekin tilkkujen tuhoamista..

  VastaaPoista
 3. Meeri: Kaava on Suuri käsityölehdessä 2/05. Olen vaan hieman muokkailut; ainakin mahdaltanut vyötäröä ja hieman suurentanut jalanteitä. Enkä laita vyötärölle ohjeen mukaista tavallista kumpparia...

  Onnekas: Niinpä, kevättä täälläkin odotellaan :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja nuo pikkarit. Olen joskus ajatellut, et vois koittaa tehdä itse mutta en ole löytänyt alusvaatekuminauhaa enkä kaavaa. Toinen kahdesta on nyt ´hoidossa´. Onko jotain vinkkejä noiden ompeluun?

  VastaaPoista
 5. Ihanan keväisiä värejä munkin mielestä. Kangastukussa on mielestäni yleensä ollut alusvaatekuminauhaa, mutta ei tietenkään nyt sitten näkynyt missään kun ois itsekin voinut kokeilla noita pöksyjä tehdä.

  VastaaPoista
 6. Ihanan värikkäitä pikkareita ja pipoja!

  Ottobressa oli joskus ehkä syksyllä joku pikkarikaava, jota ajattelin kokeilla, mutten ole vielä suoriutunut...

  VastaaPoista
 7. Norppastiina: sinä olet niin taitava ompelija, että varmaan onnistut hienosti :) Pikkarit on tosi helppo tehdä, ei ole montaa saumaa ommeltavana. SK-lehden ohjeesta poiketen olen tehnyt haarakappaleen sillä tavalla, että sauma jää sinne sisään. Aiemmin olen ommellut kumpparit renkaaksi ja vasta sitten ommellut paikoilleen, mutta nyt ompelin ne ensin ja sitten vasta saumat. Oli kyllä helpompi näin, ihan mututuntumalla venyttelin kumppareita. Litistelin kyllä lopulta vielä nuo foen saumat, ettei jää painamaan.

  Alusvaatekumpparien kiinnityksessä suurena apuna on ollut peitetikkikone eli laitan vaan kumpparin reunan päälle surautan peitetikillä kiinni. Helppoa kuin mikä! Kaavassa on kyllä ohjeet kiinnitykseen ilman peitetikkiäkin ja helpolta kuulostaa sekin. No jopa tuli jaariteltua, mahtoiko nyt tuosta mitään apua olla. Vinkkinä vielä se, että kumppareita (etenkään jalanteissä) ei kannata venytellä tiukalle.

  Nunu: itsekin muistelin tuota Kangastukkua, mutten löytänyt. Sampsukassa näyttäisi olevan; täytynee kokeilla onko se hyvää. Tämä nykyinen on ostettu Myllymuksuilta, mutta kun siellä on niin huikeat postikulut...

  ~Maria~: Ottoren Dumbo-kaavaa olen kerran kokeillut, mutta ilmeisesti koko oli väärä tai muuten vaan ei istunut omalle tytölle. Aika moni on kuitenkin sillä ommellut hyvällä menestyksellä. Täytynee kokeilla vielä joskus uudelleen :)

  VastaaPoista
 8. paranemisia!
  Ja ihania kuoseja :)

  VastaaPoista
 9. Voi miten hauskoja alushousuja! Minulla on tuota pilvitrikoota ja katselin vastikään viimeisiä palasia, että saakohan niistä enää itään, vai heitänkö pois. Alushousuihin niistä riittäisi kyllä Täytyy siis etsiä tuo kaava.

  VastaaPoista