sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Pupuja ja trikoita


Nyt on loputkin valmiiksi leikatusta pinosta valmiina :) Ikasyrin mustasta pupu-jerseystä valmistui tunika ja paita koossa n. 104 cm. Molemmat olisi tosi kivoja, mutta loppujen lopuksi tunika valittiin omaan käyttöön ja paita menee myyntiin. Kokeilin näihin uutta kaavaa. Hieman saisi vielä muokata, ehkä pääntietä vähän pienentää. Vaikka menee se toisaalta noinkin. Hihojen oranssi jersey on Ikasyrin omaa tuotantoa ja on täsmälleen samaa sävyä pupu-kankaan porkkanoiden kanssa. 


Jotenkin on nyt vaikeeta näiden trikoiden ja leggarien teko :/ En sitten millään osaa laittaa lahkeisiin riittävästi pituuttta tuolle koipeliinille. Täytynee piirrellä ihan uuden kaavat, kun ei koskaan muista mitä muokkauksia edellisiin on leikatessa tehnyt. Mutta kun mä olen niiiin laiska kaavojen piirtelijä... Näistä mustista trikoista olisi tullut niin täydelliset...jos vaan olisi ollut lahkeissa muutama lisäsentti :( Kait noi nyt vähän aikaa menettelee, mutta kasvunvaraa ei ole kyllä yhtään. Kankaana on Nanson musta trikoo Triteksiltä. Onneksi sitä vielä jäi reilusti jäljelle... Kaava on sama kuin aiemmissa pussittavalahkeissa trikoohousuissakin, hieman muokattuna vain. Voi ei, nyt mä en enää yhtään muista mitä muutoksia noihin tein. On kyllä ihan pakko tehdä ne kaavat :(

Oranssit leggarit on Suuri käsityölehti 1/09 104 cm kavalla ja muutama lisäsentti on näidenkin lahkeisiin laitettu. Lisää olisi näemmä saanut laittaa, mutta kun ei kangasta riittänyt. Alkaa olla jo aika kallista näin isojen vaatteiden teko, varsinkin kun kankaiden hintakin vaan nousee :/Tässä tämä myyntiin menevä paita sovituksessa...


...ja tässä meille jäävä tunika. Ja kummat vaan housut menee väriensä puolesta mainiosti.

Mulla on ollut tosi hyvä peitetikkiviikonloppu :) Siis tuo masiina on toiminut aivan nikottelematta, myös nauhankääntäjä! Ajattelin tänne laittaa niiden, jotka ei minun laillani ole tätä vielä tajunnut, iloksi vielä resorin säästövinkin. Tuo nauhankääntäjä on ainakin mun käytössä ollut varsinainen "resorisyöppö". Saan aina hukattua resoria aika paljon varsinkin työn alkuun, ei ole ehkä taito vielä ihan hallussa... Eilen sitten resorin niukkuuden vuoksi keksin "pötköttää" töitä ja näin sain lyhyemmänkin resorin hyvin riittämään. 


Kuvassa siis menossa hihansuiden kanttaus nauhankääntäjällä. Ensimmäisen hihan ollessa loppuvaiheessa laitan toisen hihan menemään heti parin sentin jälkeen perästä. Jos mulla nyt olisi ollut käytössä pidempi resorikaitale, niin olisin saanut surautettua perään myös toisen paidan hihat ;)


Sitten vaan resori katki ja ompelemaan hihojen sivusaumoja :)

5 kommenttia:

 1. Oih miten ihana se oranssi pupujen kanssa!!! Ja minä olen nuukana sen säästövinkin jo keksinyt, teen hihansuut ja kauluksen aina samalla;) säästän kaikki pikkuisetkin resoripalat mitä jää peitetikkikoneesta, saa ompelukonella kanttamalla jokuisen hihansuun tai nukenvaatteisiin...

  VastaaPoista
 2. Ihan hyvä idea tuo pötköttäminen, itse vain pelkäisin, että langat alkavat purkautumaan kun noin vain leikataan. Mutta ilmeisesti ei?

  VastaaPoista
 3. Kewa: niin mä vähän ajattelinkin, että moni on tuon varmaan jo keksinyt :) Itelle vaan ei ole tullut edes mieleen aikaisemmin, vaikka toihan on tosi järkeenkäypää... Pikku pätkät heittelen kyllä surutta roskiin, pitäis varmaan lähettää sulle ;)

  Pintse: ei purkautunut ainakaan mulla, tuossa kun ei jää mitään pitkiä lankoja roikkumaan. Aikaisemminkin olen kyllä ihan surutta pätkäissyt reunoille roikkumaan jääneitä pidempiä pätkiä enkä kertaakaan ole saanut kanttausta purkautumaan. Nyt kiinnitin kyllä vielä samantien reunat nuppareilla yhteen, niin sekin minimoi "vahingot" :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan pirteä juuri noiden oranssien housujen kanssa ja kaunis tuo edellisen postauksen asu.

  VastaaPoista
 5. Valtavan kauniita vaatteita. Peitetikkikoneella onkin aina oma tahto. Silloin kuin se toimii on mukava iommella :)

  VastaaPoista