keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Mansikka-caprit, hame ja pipoja

Pieninä annoksina on taas kaikkea nopeata syntynyt. Ei tunnu nyt oikein aikaa mihinkään suuritöisempään riittävän. Caprit piti oikeastaan vähän pakosta tehdä, kun tytöllä ei niitä vielä ole kuin yhdet. Päikyssä nämä kuitenkin on kivempia pihaleikeissä kuin mekot, ainakin vielä tällä hetkellä.

Tämä Myllymuksujen mansikkaraitajoustofrotee on marinoitunut kangaspinoissa jo melkoisen kauan. Taisin sen jopa ostaa joskus vaippaompeluja ajatellen. Caprit siitä ajattelin jo viime kesäksi tehdä, mutta enpä saanutkaan aikaiseksi. Kangasta oli sen verran, että siitä sai juuri kahdet n. 104 cm mansikka-caprit. Toiset jää omalle tytölle ja toiset naputtelen huutikseen ehkäpä tämän päivän aikana, jos en lässähdä tuonne pihamaalle aurinkoa palvomaan ;) Kaava on oma, punainen resori luultavasti Eurokankaasta. Aplikaatiot on tehty joustiksesta.

Lasten metsolan punaista hippiekukkaa oli jäänyt isomman palan lisäksi muutama epämääräinen palanen, jotka olivat täydellisen muotoisia hameeseen ja pipoihin. Nyt täytyy pohtia, mitä tuosta lopusta kankaasta tekisi. Tästä kankaastahan meillä on jo hannah-mekko. Hamonen syntyi ilman kaavoja suorakaiteen muotoisesta palasta leikellen ja hieman vyötörölle kavennellen,  mangonkeltainen resori on Myllymuksuilta. Toinen pipo jää meille ja toinen menee myös huutikseen.


Kaikki arvontapalkinnot on lähetetty matkaan ja tänään luulisin viimeisenkin palkinnon olevan perillä. Tähtiraitapipo päätyi hattuarvonnan voittajalle ja loput pipo matkaavat myös huutikseen ehkäpä tämän päivän aikana.

Mutta, arvatkaas mitä... minusta on toivottavasti lähiaikoina tulossa onnellinen peitetikkikoneen omistaja (ainakin olen sen Viroon maksanut...)! Tai no joo, sen verran olen muiden kokemuksia lueskellut, että saatan kyllä olla hieman vähemmän onnellinen omistaja ainakin hetken aikaa. Muistelisin, että vuosi pari sitten useampikin pähkäili sen masiinan säätöjä ja kirjaili niitä ylöskin blogeihinsa. No, enhän minä enää muista ketä ne olivat ja mistä vinkkejä löytyisi... Pyytäisinkin teitä hihkaisemaan tänne päin, jos tulee mieleen mistä noita säätöohjeita ym. löytyy :D Janome CoverPro 1000CPX siis on kyseessä, eikä siinä kait mitään oleellista eroa niihin vanhempiinkaan malleihin säätöjen puolesta ole?

4 kommenttia:

 1. Ompas ihanan kesäiset ja herkullisen väriset caprit! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos piposta, se on ihana!! Niin siististi tehty, tarkan ompelijan silmää hivelee :)

  Ihanat mansikkacaprit!

  Ja vau, peitetikki :) Oon itsekin sitä miettinyt, mutta aion ensin uusia ompelukoneen. Gekkon blogissa näytti olevan ohje nauhanohjaimen käyttöön: http://gekko-attsyengecko.blogspot.com/2008/08/att-sy-kantband-med-coverpro.html

  VastaaPoista
 3. Onnea uuden koneen omistajalle!
  Hauskan pirteät mansikkapöksyt!

  VastaaPoista
 4. Ihanat caprit ja huivi!!! Minulla on Virosta tilattu peitetikkikone joulusta asti ja olen ollut erittäin tyytyväinen. En raaskinut tilata nauhankääntäjä, mutta olen pärjännyt ihan ilmankin. Ja minä en ole koko sen ajan edes koskenut säätöihin!!!! (olen kyllä myös tosi huono vaihatmaan lankoja...) Onnea siis uudelle ystävälle ja laita kommenttejä miten sujuu;)

  VastaaPoista