keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Äidin uusi lelu saapui

Nimittäin Janome CoverPro 1000 CPX peitetikkikone :D Huh, huh, kyllä pieni paniikki iski, kun tuota konetta tutkin... mahdanko koskaan oppia sitä käyttämään... ja riittääkö kärsivällisyys opetteluun....

Kone on täältä tilattu. Hyvin ystävällistä palvelua sain tuolta, ja selvällä suomenkielellä ;) Kerran jouduin uudelleen laittamaan sähköpostia, kun ei laskua meinannut tulla ja sen jälkeen selitys laskuineen tuli heti puolen tunnin kuluttua. Toimitus tuli noin viikossa rahan siirtymisestä. Mukana oli muuten suomenkielinen ohjekirja, vaikka Karnaluksin sivuilla manittiin, että olisi vain venäjän ja englanninkielellä :) Ja ohjeet on paljon selkeämmät kuin Suomesta ostetussa Brotherin saumurissa...

Nauhankääntäjää ei tuolla ollut, joten se minulta nyt puuttuu. Onko täällä muita, jotka on ommelleet kanttauksia ilman sitä kääntäjää vai pitäisikö se tilata jostain muualta? Kuinka ne kantit olisi hyvä ommella; nelinkertaisena vai kolminkertaisena? Saumuroitteko ensin resorin kiinni ja sen jälkeen päältä peitetikillä samaan tapaan kuin kaksoisneulalla, vai miten? Eilen kokeilin hieman tuota kanttausta ja totesin, että harjoittelua kyllä tarvitaan... Enhän minä tiennyt edes, miltä kohdin pitäisi ajella kun mitään ohjaita ei ole :(

No, joo eiköhän se siitä, kun vauhtiin pääsee ;)


11 kommenttia:

 1. Minäkin haluaisin tuollaisen lelun :) Ei näyttänyt olevan pahanhintainen tuolla. Paljonko tuli postikuluja päälle?

  VastaaPoista
 2. Susanna: Postikulut oli 10 e, kuulemma eivät veloita tuon enempää postareita tuolla. Ei paha mielestäni :)

  VastaaPoista
 3. kolminkertaisena mä ompelen. Ei sitä nauhankääntäjää tarvii ;) se sitäpaitsi kääntää nelinkerroin mikä on resorille liikaa.

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon! Uskoisin, että nopsaan koneen saloihin pääset.
  Minun mielestäni kannattaa nauhankääntäjäkin hankkia - muutenhan koneen käyttö jäisi turhan yksipuoliseksi, eli lähinnä käänteiden ompeluksi.
  Itselläni on sekä kapeampi että leveämpi nelikertainen nauhankääntäjä. Kapeammalla ei saa syötettyä resoria kunnolla ollenkaan (ei tule siitä kapeasta "holkista" kun kiskomalla ulos, joten on jäänyt aika vähälle käytölle. On mielestäni muutenkin turhan kapea.
  Leveämpi on ihan ok - mutta - resoreista tulee minun makuuni vähän liian paksuja. Jos nyt saisin päättää, valitsisin itselleni kolminkerroin käännettävän kääntäjän.

  Lillaphantin blogista löytyy hyvää tietoa kolmin kerroin kääntävästä laitteesta.

  En osaa kyllä neuvoa miten parhaiten saisit ommeltua ilman nauhankääntäjää resorit siististi kiinni.

  VastaaPoista
 5. Onnea! Minulla sama kone samasta paikasta jouluksi tilattuna. Tähän asti omepelen samoilla säädöillä (OLEN TOSI ARKA KOKEILEMAAN UUSIA SÄÄTÖJÄ) ja hyvin olen pärjännyt. Otin keskimmäisen neulan pois ja näin meillä mennään. Saumuroin kanttauksen ja kolmikertaisena sitten tule, jopa kaksinkertaista olen thnyt, leikkan vain ylimääräisen nurjalta pois. Nauhankääntäjä ei ole, pihina ei raaskinut tilata ja hyvin olen ilmankin pärjännyt, läpinäkyvä jalka olis ehkä kiva, mutta eihän minä niin millitarkka ole... Ylensä leikkan 4,5 - 5cm resorin ja saumuroin kiinni (4-lankaisena saumuri)nurjalta ja sitten oikealta puolelta veilä kerran käännän ja tikkaan kiinni. Tule kiva litteä tikki.

  VastaaPoista
 6. Mamuli: kyllähän tuo nauhankääntäjä kovasti houkuttaisi. Jotenkin olen vaan ymmärtänyt, että pitäisi ensin hankkia se kapea versio (vaikka ei sitä haluisikaan), koska vaan siinä olisi se alusta. Vai olenko ymmärtänyt väärin? Tuntuu hirmuiselta summalta laittaa moisiin aparaatteihin, jos joutuu monta eri systeemiä hankkimaan erikseen.

  Kewa: sinun blogistasi taisinkin bongata tuon Karnaluksin :) Ekaksi katselin Englannista, mutta päädyin sitten Viroon kun on lähempänä. Kiitti noista kanttausvinkeistä :)

  Kokeilin aamulla kantata niin, että saumuroin resorin kiinni alapuolelle ja sitten käänsin resorin etupuolelle kaksinkerroin ja surautin peitetikillä päältä. Ja siitähän tuli tosi hyvä! Taisin päästä vähän jyvälle siitä ompeleen kohdastakin. Ainakin vaikuttaisi ommel kulkevan aika hyvin, jos se paininjalan vasemman puoleinen merkki kulkee kantin reunassa (vasemmanpuoleisella ja keskimmäisellä neulalla siis ompelin).

  VastaaPoista
 7. Mulla on pelkkä leveä, kapeaa en suosittele ollenkaan. Ei tarvinnut jalustaa erikseen vaan tuli mukana =). Itse en pärjäisi ilman nauhankääntäjää mitenkään päin ;).

  VastaaPoista
 8. Oijoi, hyvältä näyttää !! Jäämme odottelemaan tuloksia :-)

  VastaaPoista
 9. Blogissa http://lillaphant.blogspot.com ja linkissä peitetikkikone on minusta hyvin kerrottu kaikki oleellinen. Muutenkin hänellä on niin ihania kanttauksia että käy oikein kunnolla kateeksi.

  Voisit TanttaRalla kokeilla ostoilmoitusta esim. ysv-foorumiin tai kestovaippainfon sivuille; jotkut ovat myyneet noita kapeita laitteita pohjineen 40:n hintaan. Ymmärrän ja säälinkin heitä; jos olisivat heti Suomesta saaneet sen leveämmän kokonaisuuden, tyytyväisyys olisi ollut vallan eri luokkaa. Ja sitten se kapeampi kääntäjä äkkiä piiloon ja tilaus ulkomaille sen kolminkertaisen kääntäjän saamiseksi. No joo, on vaan mun suositus ;).

  Ja itsepintaisesti suosittelen edelleen nauhankääntäjän hankkimista. Suomessa Jovilco Oy:ltä tai Tausenilta voisi saada lisätietoja siitä, saako jo tällä hetkellä leveämpää laitetta pohjineen Suomesta (tuskin saa).

  VastaaPoista
 10. Hieno hankinta! Mulla on sama kone ja mielestäni aika helpolla pääsee kyllä selville sen toiminnasta. Nauhankääntäjää minulla ei ole, vaan olen ommellut nauhan ensin oikeat puolet vastakkain kankaan reunaan ja sitten kääntänyt nurjalle ja tikannut peitetikillä. Varmaan jossain pääntietä monimutkaisemmissa kohdissa kääntäjä voisi olla tarpeen.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommenteista! Eiköhän tuo nauhankääntäjäkin meille joskus kotiudu, mutta taidan nyt ensin yrittää päästä sinuiksi tuon masiinan kanssa. Tänään on meinaan takuttu oikein urakalla noiden säätöjen kanssa...pitäisi varmaan ommella vaan samanlaisia ja vahvuisia kankaita... Huh, ehkä se tästä, joskus...

  VastaaPoista