lauantai 21. huhtikuuta 2012

Tunika ja pallohame

Uusimmassa Ottobressa olikin poikkeuksellisen paljon kaikkea ihanaa tytöille :) Ensimmäisenä pääsi työn alle Fly Butterfly Fly -tunika ja Carosello -pallohame. Nyt kun olin tyttöä oikein mittaillut, niin päädyin piirtelemään tunikasta leveyden 104 cm ja hameesta 110 cm, pituus on molemmissa koon 116 cm mukaan. Aivan ihanat näistä kyllä tuli, mii laiks :D Kankaat on pikapikaa Eurokankaasta haalittu. Tykkään tosi paljon tuosta tunikakankaan värimaailmasta; siihen sopii alaosaksi lähes mikä väri vaan. Tyttö nyt tällä kertaa valitsi, yllätys yllätys, pinkkiä ;)Olkaimissa ja tunikan yläosassa on kumilankarypytys. Olkaimia jouduin hieman lyhentämään, ettei tarvi niitä leikkiessä koko ajan takaisin ylös nostella. Helmakappaleiden yhdyskohdassa kulkee turkoosi kapea satiininauha ja olkaimien alla on samasta nauhasta rusetit. Tästä kaavasta saisi muuten helposti muokattua pienemmälle prinsessalle mekon tai isommallekin, jos helmaa pidentelee.


Kaarrokkeen ja alavaran välissä kulkee polvekenauhaa. Taisipa olla eka kerta kun moista käytin. Hame onkin aika jännä tapaus. Siinä on nimittäin ikään kuin kaksi hametta pötkössä ja ne kiinnitetään vyötärölle yhteen nepparilla. Jos olisin lukenut ohjeen loppuun ennen ompelua niin olisin todennäköisesti ommellut hameen ja vuorin yhteen vyötäröltä. Toisaalta kuivatus ja silitys on varmaan helpompaa näin. Vuori kyllä helposti tursottaa vähän yli, kun kiinnitys on vain sivuilla. Minä laitoin ommeltavien neppareiden sijasta koon 16 kam-nepit kun sellaisia jemmasta löytyy.


Nyt vaan odotellaan niitä helteitä ;)

3 kommenttia:

 1. Nuo kaavat pitää painaa muistiin, näyttävät tosi kivoilta molemmat!

  VastaaPoista
 2. Kauniit on molemmat! Meilläkin nämä molemmat ovat kokeiltavien kaavojen listalla. Ompa tosiaan erikoinen ratkaisu tuossa hameessa.

  VastaaPoista
 3. Ihana helleasu!
  Ja onpas tosiaan aikas jännä toi neppari ratkaisu :D

  VastaaPoista