perjantai 20. huhtikuuta 2012

Retrokukkia ja raitoja

Tykkään ihan hirveästi tästä Liandlon punaisesta retrokukasta! En tiedä onko syynä värit vai kuosi, tai ehkä molemmat yhdessä, mutta tämä vaan on jotenkin niin kaunis kangas. Huolisin tästä paidan itsellenikin, harmi kun tuli liian pieni pala ostettua. 

OB 1/12 Mail Express kaavalla taas tämän tein ja tällä kertaa ihan ohjeen mukaan (tai ainakin melkein). Muuten olisin tehnyt samalla tavalla kuin edellisenkin, mutta kankaan pituus ei siihen riittänyt. Ihan kiva tämä näinkin on, vaikka hieman leveämpi onkin. Caprileggarit on OB 1/11 lehdestä, mutta kankaan riittämättömyyden vuoksi jokusen sentin lyhyempänä. Retrokukka -jersey sekä sivusaumaan ommeltu Handmade Unique Item -merkki on Royal-tuotteelta. Raitatrikoo on Hannan kankaasta.
 Mittailin muuten tyttöä tuossa juuri kiireestä kantapäähän ja vertailin (ensimmäistä kertaa, häpeäkseni myönnän) mittoja Ottobren mittataulukkoon. No joo, selvishän sitä miksi monet kaavat on niin leveitä... N. 110 cm tytön mitat vastaa rinnan ja lantion ympäryksen mukaan kutakuinkin kokoa 104 cm , vyötärön ympärys 92 cm ja muut mitat 116 cm. Ja tyttöhän siis painoltaan kuitenkin kulkee ihan keskikäyrillä ja mielestäni ihan sopusuhtainenkin on eikä mitenkään laiha, vaikka ikäisekseen pitkä onkin. Hyvä tieto tämä sinänsä kuitenkin, nyt tietää noita kaavoja hieman muokkailla oikeaan suuntaan ;) Mites, onko muut vertailleet lapsiaan noihin mittoihin? 

8 kommenttia:

 1. Mä oon kans verrannut tyttöjäni noihin kokotaulukoihin ja huomannut, että varsinkin vyötärönympärys on aina pienempi kuin noissa taulukoissa, vaikka muut mitat ois aika kohdillaan.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva setti! Tuo kukkakangas on kyllä kivan näköistä ja väristä :)
  Eipä ole tullut mittailtua... Silmämääräisesti kattelen ja kaventelen tarvittaessa, joskus ompelun lomassakin vielä.

  VastaaPoista
 3. Täytyykin ottaa asiaksi verrata lehden mittoihinb omia lapsia. Meille nuo Ottobren kaavat on aina leveitä joten suosiolla tee yleensä kavennuksia ja ennen kankaan leikkaamista vertaamalla sopiviin vaatteisiin!

  Ihana kesäsetti! Mua himoittais tuo kukka juurikin omaan vaatteeseen!

  VastaaPoista
 4. Kaunis setti, niin ison-oloinen neiti!!! Minun mielestä ne OB kaavat on niin erilaiset, mittailen usein valmisvaatten pohjalta ja kyllä mkinulla on jokuinen luottokaava minkä pohjalta teen...

  VastaaPoista
 5. En ole mittaillut, mutta saman olen huomannut kuin muutama muukin eli että lyhyitä ja leveitä on useimmat Ottobren kaavat ja lähtökohtaisesti laitankin aina kaavoihin lisää pituutta ja otan vähän leveydestä pois.
  Ihana kesäinen asu :)

  VastaaPoista
 6. Omien lasten mittoja en ole taulukkoon vertaillut, mutta aina muokkaan jonkun varmasti sopivan vaatteen mukaan. Yleensä pitää kaventaa.

  Sukulaislapsen mittoja kerran vertailin taulukkoon joskus kun piti tehdä vaatteet mittojen mukaan. Ympärysmitat oli lähinnä 98/104 ja pituudet sitten +130-senttisen. Ihan sopusuhtainen poika minun mielestäni kuitenkin.

  VastaaPoista
 7. Niin juu, setti on kivan kesäinen. Samantyyppisiä pitäisi omallekin tytölle tehdä, jos vaan saisi aikaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Kait sitä täytyy noita kaavoja hieman tapauskohtaisesti tarkastella,joskus kun kaavat on tosi leveitä ja aina välillä taas kapeampia. Vertaileminen vaan on hankalampaa, kun meiltä ei oikein ostovaatteitakaan löydy ulkovaatteita lukuunottamatta. Täytyy sitten vaan verrata sopiviin omatekemiin ;)

  VastaaPoista