maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulunviettoa ja lahjoja

Jouluaatto sujui meillä rauhallisissa merkeissä mummun ja papan kanssa pukkia odotellessa. Nuorimmainen tyttö ei oikein osannut pukin tuloa sen kummemmin vielä jännitellä ja isommat tytöt eivät ainakaan näyttäneet jännitystään, tuskin ainakaan pukkia jännittivät ehkä ennemmin pakettien sisältöä ;) 

Kelit on tänä jouluna kyllä olleet varmaan kurjimmat ikinä :( Tyttökin tuossa ihmeissään katseli viimeisten lumiukonrippeiden sulamista vihreälle nurmelle ja totesi, että taitaa olla jo kesä tulossa ja kohta pääsee pihalle uimaan... No, ehkä niitä hiihtokelejäkin vielä sitä ennen saadaan. Sitä odotellessa laitetaan säleverhot säppiin ja kynttilöitä palamaan, tulee edes hieman joulunajan tunnelmaa ;)


Kovin oli taas ollut kilttejä lapsia tänä vuonna, ainakin lahjojen määrästä päätellen. Tonttuja tarvittiin apuun lahjojen jakamisessa.


Paketeista löytyi mm. toivomuslistalla ollut Zhu Zhu pets linnoineen.


Dinolakki on onneksi aivan sopiva, myös pehmoinen huivi miellytti.


Keijuasu oli mieluisa. Itse puku on toistaiseksi ollut vähemmällä käytöllä, mutta siivet taas ovat selässä melkein koko ajan ;)


Joku saattaa ehkä muistaakin, kuinka aiemmin tämän haalarin ommeltuani vannoin etten enää ikinä toista haalaria tee... No, koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, sillä teinpä sittenkin uuden haalarin. Tämä oli varsinainen pikaompelus... Isosiskoille oli tulossa pukilta olohaalarit, niin pitihin sellaiset nuorimmaisenkin pakettiin saada ;) Aatonaattona vanha haalarikaava kankaalle ja siihen päälle housukaava ja paitakaava, ja ei kun vaan leikkelemään jotain sinnepäin. Ja olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen tällä kertaa. Kiitokset vaan Royal-tuotteen Saijalle extrasenteistä joustofroteessa, minkä vuoksi tämän haalarin ompeleminen oli edes mahdollista. Kangasta näin isoon haalariin kului yllättävän paljon.  Jalassa olevat pörrötossut on myöskin pukilta, kaikki lapset saivat samanlaiset :)
Hupun nougatruskea pallojersey on Jny designilta ja suklaanruskea resori Kangastukusta.


Joulupöytään piti ommella uusi pöytäliina ja kattausliinat. Vanhat liinat kun ei uuteen isoon pöytään enää sovi. Valkoinen ja ruskea pellava on Eurokankaasta.


Kaikille tytöille samanlaiset lovikkalapaset novitan ohjeella. Pinkit onkin jo aikaisemmin postattu. Valkoiset ja tummat ovat kaksinkertaista Huopasta, varmasti lämpöiset.


Nuorimmainen tyttökin sai vihdoin oman pussukkansa. Sisältä löytyi kaikenlaista kivaa pientä. Pussukan päällikangas ja vetoketju sekä hiuslenksut ja päällystettävät napit ovat Nappikauppa punahilkasta. Puuhelmistä tehdyt korut on tehty Pämpän puuhablogista löytyneellä ohjeella.


Keskimmäinen tyttö sai myös oman pussukkansa. Malin Westbergin kangas on Metsolasta. Vetoketju Nappikauppa punahilkasta.


Vanhimman tyttären kavereille joululahjaksi pussukoita. Punavalkoinen kukka myös Metsolasta, muffinssit tilattu joskus muistaakseni Fabriinasta ja mustavalkoinen kangas Eurokankaasta.


Voi sitä väsyneen lapsen riemua, kun huomasi sieni-herran näyttävän kieltä...  Kikatusta riitti, mutta veihän se nukkumatti väsyneen joulunviettäjän lopulta mukanaan höyhensaarille :)


2 kommenttia: