keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Paita ja hamonen

Meillä on nuorimmaisella alkanut nyt mekkokausi. Useampana aamuna on itku tullut, jos olen yrittänyt jotain muuta päällepantavaa tarjota. Mistä lienee nyt tämän oppinut, mutta mekkoa pitää olla. Mekot on kuitenkin ollut näillä keleillä käytännössä aika hankalia päikyssä, kun joutuvat sitten ulos mennessä vähänkin kosteammalla tai kylmemmällä säällä vaihtamaan koko vaatekerran...Päätin siis hyödyntää Mikun antamia vinkkejä hameen teossa.
Tosin tähän hameeseen ei montaa rimpsukerrosta tullut, koska kangas ei yksinkertaisesti riittänyt. Hame on tehty samasta Eurokankaan trikoosta kuin aiemmin postaamani leggaritkin, eikä sitä isoa siivua tämän jälkeen enää jäljelle jäänyt... Tykkään tästä vihreän sävystä, vaikka aiemmin olen maininnutkin että harvasta vihreästä väristä tykkään. Kangasta oli sen verran nafti pala, että hame piti tehdä sivusaumoilla eli on kahdesta palasta koottu. Tyhmänä sitten unohdin asian resorin laittovaiheessa ja ompelin resorin sauman taakse enkä toiseen sivuun... Vaaleanpunainen resori on Myllymuksuilta.

Ikasyrilta tilatusta ajoneuvo-interlockista syntyi t-paita akuuttiin paitapulaan. Tässä on käytetty muuten samaa Ottobren creative workshop 301 paitakaavaa kuin tässä, mutta mallia on hieman levennetty ja hihoja lyhennetty. Nyt tuli parempi :) Yleensä käytän pääntien kanttauksessa resoria, mutta nyt laitoin poikkeuksellisesti ohutta trikoota ja kyllä oli paljon hankalampi ommella... Ärsyttävästi rullasi reunat resoriin verrattuna. Muuten tuli kyllä kivan ohut. Sivusaumassa taas pätkä Iinulta tilattua Farbenmix-nauhaa.

2 kommenttia:

  1. Ihana paita, mulla tuo väri vielä kokonaan korkkaamatta, kun meidän neidillä ylitarjontaa äidin tekemistä vaatteista.

    VastaaPoista
  2. Kiitti eitsu:) Kivoja paitoja olet itsekin tehnyt. Mä olen niin pihi, etten raaski isompia vaatteita Ikasyrin kankaista tehdä, vaikka niin ihania ovatkin.

    VastaaPoista