sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Paita ja sortsit

Eilen valmistui tytölle pikapikaa t-paita ja sortsit. Olipa taas osuva ajoitus, kun lämpimät kelitkin loppuivat siihen. No, on  vaan luotettava, että helteitä on vielä tulossa. Eihän sitä olla vielä edes kesäkuussa ;)
T-paidassa on käytetty kaavana Ottobre Creative Workshop 301-vartalonmyötäistä mallia, jota olen muokannut hieman pidemmäksi sekä tietysti lyhentänyt hihoja. Malli on siis hieman tunikamainen, mutta kuitenkin selvästi vartalonmyötäisempi, koska en halunnut tästä mitään liehuhelmaa. Nyt helman voi halutessaan laittaa vaikka sortsien sisäänkin. Hihoista tuli hieman liian pitkät, ovat lähes kyynärtaipeeseen asti. Eipä tuo toisaalta haittaa, kun kangaskin on niin ohutta....suojaapahan ainakin auringolta paremmin.

Kangas on Mjukatygerin ohutta ja ihanan pehmeää siilijerseytä. Tilasin tätä 70 cm ja paidan jälkeen jäi jäljelle sen verran pieni palanen, ettei se riittänyt leggareihin eikä capreihin, mutta sortsit siitä sai. Sortsien kaava löytyy Ottobreen lehdestä 3/2007 ja se on kyllä helpoin kaava ikinä :D Ei ole montaa saumaa mitä ommella ja ne mitä on, niin on tosi lyhyitä ;) Lahkeissakin on rullapäärme, joten ei edes kaksoisneulaa tarvinnut käyttää.

Kanttauksissa ja sortsien vyötäröllä käytetty vadelmanpunainen resori on Myllymuksuilta. Punainen väri raikastaa mielestäni kivasti tuota limenvihreää ja tekee asusta tyttömäisemmän :) Paidan sivusaumassa on pätkä Iinulta tilattua Farbenmixin nauhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti