sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Oranssia jälleen

Selvästikin oranssi kausi menossa... tai sitten saumurissa vaan sattuu olemaan oranssit langat;)




Tulipas huono kuva. Joka tapauksessa eilen valmistui pöksyt Myllymuksujen oranssista velourista. On pirtsakka väri, tykkään kyllä. Lahkeessa pätkä  farbenmixin nauhaa. Ensin mietin, että mahtaako mikään nauhojen väristä sopia tuohon oranssiin, mutta loppujen lopuksi totesin että siihen sopii melkein mikä vaan. Ainakin mun mielestä. Tuossa nauhassa on vaaleansininen pohjaväri. Kaavana jälleen kerran ottobren vilkas hieman muokattuna.





Ja kun tosiaan ne oranssit langat oli koneessa valmiina, niin heti perään syntyi vielä villavaippahousut Myllymuksujen merinovillainterlockista. Oranssia kangasta oli vielä sen verran jäljellä, että sai noi puntit, mutta ei keskiosaa. Onneksi kätköistä löytyi vielä sopiva jämäpalanen samaa kangasta luonnonvalkoisena. Housut on tehty uusimman Suuri käsityölehden (2/10) villahousujen kaavalla, lyhensin vain puntteja. Pöksyt on kauttaaltaan kaksinkertaiset ja ommeltu siten, että saumat on sisäpuolella. Täytyy kyllä myöntää, että jouduin aika pitkään miettimään, miten sen toteuttaa. Onnistui lopulta kuitenkin ihan ilman purkamisia...











Mun mielestä noista housuista tuli kaikenkaikkiaan aika onnistuneet, vaikka alunperin punteista piti tulla kyllä hieman lyhyemmät. Sitä ei vaan tajua, kuinka lyhyet nuo jalat voikaan olla... Villiksien sisällä kuvissa on yölatauksessa oleva taskuvaippa. Yleensä öisin on käytetty sisävaippaa ja pitkälahkeisia hh wooleja, mutta nyt olen miettinyt että josko siirtyisi käyttämään sivunepillisiä taskuvaippoja. Ne on helpompi laskea alas, jos yöllä täytyy käydä potalla. Nämä housut on siis tarkoitettu varmistukseksi, kun en oikein pelkkään pul-taskuun yöllä luota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti