torstai 27. helmikuuta 2014

Kaikenlaista

Ai kauhistus. Tyttö on venähtänyt kesästä mittaa niin, että joudun piirtelemään uusia kaavoja. Ja tämä tietysti hidastaa entisestään muutenkin hidasta ompelutahtiani. Se hyvä puoli tässä kuitenkin on, että tytölle löytyy nyt sopiva kaavakoko Ottobre -lehdestä sekä pienten että isojen tyttöjen malleista ;) Nykyinen koko on siis 128 cm.

Metsolan mansikkapaikka -velour houkutti tilaamaan ihan vain kauniiden väriensä vuoksi ja onhan ne luonnossakin upeat. Vaikka vihreä ei edelleenkään lukeudu lempiväreihini, on kokonaisuus kaunis. Mekon kaavana on OB 1/14 Owl princess mekkomittaan muokattuna. Helma kyllä on suhteessa kapeampi kuin alkuperäisessä, sillä sen leveys pituudesta huolimatta on sama. Vaalean pinkki interlocktrikoo on syksyllä tilattu Hanhelista. Halusin tästä ihan vaan yksivärisen mm. mekkojen alla käytettäväksi. Strassitähden kuitenkin lisäilin vielä etumukseen, kun näytti niiiin yksiväriseltä ja tylsältä. Voi nyt sitten pitää vaikka yksinäänkin. Paidan kaavana on jälleen CTW 301 kapea malli.


Collegehousut on tehty OB 4/11 Longicorn -kaavalla, lisäsin siihen vain taskut. Solmimisnauhana on kengännauha. Ensimmäistä kertaa ompelin napinläpeä Pfaff Ambitionilla (tai ylipäänsä millään tuollaisella, joka itsekseen tuon läven tekee) ja kulutin melkoisen tovin ihmetellen, miksi kone jatkuvasti tekee niin pientä napinläpeä eikä sen napin kokoista. Lopulta sitten tajusin push-vivun siinä sivussa... Ja olihan tuo loppujen lopuksi aikas näppärä vempele; oikein nautinto tällaiselle yleensä napinläpien tekoa inhovalle ;)
Vaaleanpunainen pehmeäksi harjattu college on Kestovaippakaupasta.Fleecevaatteille ei ole juurikaan tänä talvena ollut käyttöä, mutta mistäs sen olisi voinut tietää. Hupparin malli on muokattu Ottobresta. Numeroa en muista enkä myöskään tuon kivan ohuen ja kepoisen fleecen alkuperää.  Pitsivetoketju on Majapuulta. Housut on omalla kaavalla ja vaaleanpunainen fleece on hankittu Eurokankaasta.


2 kommenttia:

  1. Hienoja vaatteita! Tuo Mansikkapaikka on vaan niin kiva kuosi :)

    VastaaPoista
  2. Onpas kivoja!

    Tuo mansikkapaikka-kangas on kivan väristä. Ja mustavalkoisten leggareiden kanssa ihan superhieno!

    Äh, mäkin haluaisin ehtiä ommella.

    VastaaPoista