torstai 27. joulukuuta 2012

Joululahjoja vol 3, prinsessamekko

Joku saattaa tällaisen mekon ommella ihan suit sait sukkelaan, mutta minä en. Tähän kului melkein kokonainen ompelulani-päivä. Mutta onneksi sellaiset järjestettiin, sillä muuten tämä olisi voinut jäädä kokonaan tekemättä ;) Saumuriompelu on vaan niiiin paljon helpompaa...

 Prinsessamekon kaava löytyi SK 4-5/12 lehden prinsessaliitteestä. Miehustaosan jaoin kolmeen kappaleeseen ja lisäsin siihen nuo "nyörit". Myös hihat on muokattu leventämällä niitä hieman ja pidentämällä. Hihojen rypytykset on tehty puolattavalla kuminauhalla. Lopulta päädyin vielä ompelemaan alle irrallisen alushameen tyllistä ja vuorikankaasta, vyötäröllä on resori. Jonkin verran olisi alushame saanut olla lyhyempi, koska se näyttää hieman helmasta esiin pilkottavan. No, tällaista tämä on kun ei pääse välisovituksia tekemään. Onneksi mekko itsessään on sopivan kokoinen :) Lilahtavan vaaleanpunainen satiini on Eurokankaasta, kuten myös alushameen kankaat. Pitsi ja satiininauha on Koskikeskuksen Merletosta.

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana ja varmasti mieluinen lahja!

  VastaaPoista
 2. Siis VAU! Varmasti tyytyväinen prinsessa =)

  VastaaPoista
 3. Aivan valloittava! Ei ihme, että meni päivä, on tuossa puuhaa! :)

  VastaaPoista
 4. Onnellisella prinsessalla upea mekko!

  VastaaPoista
 5. Onpas upea lopputulos! Tyllialushame on hyvä lisä pukuun. Kiitos myös hyödyllisestä linkistä, suunnitelmissa on yrittää samaa kaavaa pikutyttöni 3-vuotissynttäreille ja on kiva nähdä, että sillä onnistuu näin hyvin.

  VastaaPoista
 6. Upea rinsessamekko! Kannatti nähdä vaiva =)

  VastaaPoista
 7. Wau! AIka mieletön mekko! Kannatti vähän puurtaa. ;) Ja ihana tuo neitokaisen ilme; voiko onnellisempaa ilmettä olla?

  VastaaPoista
 8. On tää vaan hieno,tytön ilme kertoo varmasti enemmän kuin tuhat sanaa :)

  VastaaPoista
 9. Upea! En ihmettele että aikaa kului, materiaalikin näyttää aika haastavalta. Mutta lopputulos näyttää kyllä hienolta!

  VastaaPoista