perjantai 19. lokakuuta 2012

Tinttiina

Minä sitten edelleen inhoan ommella tuolla ompelukoneella. Voi kun olisi sellainen kone, missä saa säädettyä paininjalanpuristusta sillä tämänkin ompeleminen oli yhtä tuskaa. Nahkeeta pintaa, vanua, teddyä... Huhheijaa, olishan noi vaikeudet pitänyt arvata jo kangaskaupassa... Takin kaavana on OB 6/11 Tinttiina ja  kaikki kankaat on Eurokankaasta. Onneksi muut ovat ehtineet jakaa kokemuksiaan tästä kaavasta, niin älysin minäkin hieman avartaa kädenteitä. Lisäksi lyhensin helmaa, kun en halunnut aivan niin pitkää kuin alkupeäisessä.

Päällikangas on  ties mitä lie kerniä ;) vaikka sen kyllä ulkoilukangaspaloista löysinkin. Oli vaan ainoa tytön värimaailmaan sopiva, sillä halusin kuitenkin tuollaista kosteutta ja tuulta pitävää talveksi enkä pelkkää puuvillaa. Kangas näyttää mielestäni joltain pintakäsitellyltä puuvillalta, mutta eihän noista palakankaista tiedä. Vuorina on beige tikkikangas paitsi hupussa, jossa on samaa valkoista teddyä kuin hihan- ja taskunsuissa. Vuorikankaassa oli niin hirmuisen ohut vanu alla, että laitoin vielä etu- ja takakappaleelle joskus Kangastukusta tilaamaani thinsulate vanua. Toivottavasti siitä ei nyt sitten tullut liian kuuma ja hiostava.

Takki vastusti kyllä joka käänteessä ja ratkoja tuli projektin aikana tutuksi. Hihansuita ommellessa vuori meni rullalle, niskalenkki unohtui laittaa paikoilleen, helmaommel meni miten sattui ja sen sellaista ;) Lisäsin alkuperäisestä kaavasta poiketen takkiin vielä taskut, kun se näytti yksivärisenä muuten niin valjulle. Onneksi sentään huomasin sen ennen helman ompelua...
8 kommenttia:

 1. Näyttääpä ihanalle takille, lämpöiselle ja pehmoiselle! <3 Kelpaisi kyllä meidänkin tytölle. :D

  VastaaPoista
 2. Oi upea, rohkea olet, isotöinen varmasti!!!

  VastaaPoista
 3. hirmu nätti lopputulos kuitenkin. ja näyttää sopivalta tytölle.

  VastaaPoista
 4. Sitähän sanotaan että vaikeuksien kautta voittoon! Upea takki ja herkullisen näköinen kangas. Mahtaa tyttö olla tyytyväinen?!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kommenteistanne :)

  Kewa: malli sinänsä ei ollut erityisen vaikea tehdä, jos vaan nuo kankaat ja ompelukone olisi ollut yhteistyökykyisempiä ;)

  Satu: no kyllä on :) Ei meinannut kuvauksen jälkeen tulla ollenkaan sisälle kun piti porhaltaa puskia ympäri uusi takki päällä...

  Eilen ideaparkissa näin muuten parissakin liikkeessä ihan samannäköisestä ja värisestä kankaasta tehtyjä farkkuja. Niissä tosin oli lycraa seassa eli kangas oli joustavaa. Pitäis varmaan useammin käydä noita valmisvaatteitakin katselemassa ja sivistämässä itseään näistä materiaaleista ;)

  VastaaPoista