torstai 15. heinäkuuta 2010

Maatila-paita ja tunikasetti

Olen ollut kyllä niin ahkera tänään. Ompelurintamalla siis, en todellakaan muuten ;) Ikasyrin alesta tuli hankittua mm. maatilajerseytä, on niin kivan pirtsakkaa kangasta. Vihreäpohjaisesta jerseystä tuli t-paita samalla vanhalla muokatulla creative workshop 301-kaavalla, mitä aiemminkin olen käyttänyt. Sain "tuhottua" pääntiehen myös pätkän pinkkiä joustokanttia, mitä on vaippaompeluista jäänyt. Yritin saada sitä riittämään myös hihoihin, mutta niistä tuli sen verran piukat että purkuhommiksi meni siltä osin.
Turkoosista maatila-jerseystä syntyi hihaton tunika ja Myllymuksujen valkoisesta resorista kaveriksi caprilegginsit. Tunikan kaavana on Ottobre 4/07 teekannutunika kokoa 98cm. Kaavaa on kavenneltu, jätetty hihat pois ja pidennetty helmaa 5 cm... Lisäksi leikkasin kappaleet ilman saumanvaroja saadakseni siitä vieläkin hieman kapeamman. Alkuperäinen kaava on liian leveä minun makuuni, eikä tämä tunika taida muutenkaan enää juuri lainkaan sitä muistuttaa. Lopputuloksesta tuli oikeastaan aika kiva :) Caprileggareiden kaavana on Ottobre 1/07 jumppatrikoot, koko myöskin 98cm.

3 kommenttia:

 1. ihania :)
  Tässä kovasti mietiskellyt tilaanko maatila-kangasta vai en, kankaana ku näyttää kuvis sekavammalta, mut noin valmiissa töissä tosi hienolta :)

  VastaaPoista
 2. Maatilakangas on aina yhtä ihanaa! Ja mielestäni ihan mielettömän hyvänlaatuista eikä edes ihan mahdottoman kallista. Kivat paita ja tunika!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sani ja Annika:) Alunperin en ollenkaan tuosta maatilakankaasta innostunut kuvien perusteella, mutta valmiina vaatteina ovat kylläkin kivoja ja pirtsakoita. Ja olen kyllä samaa mieltä Annikan kanssa kankaan laadusta, on kyllä tosi hyvää!

  VastaaPoista