keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Kaksi pika-hametta, lippahuivi ja pikkuhousunsuojia

Että tällaista sekalaista tällä kertaa... Pakko saada vanhoja kangasjämiä pois uusien tieltä :)

Jny:n pilvi- ja tähtijerseytä oli juuri sopivat hamekaitaleet jäljellä, joten sellaiset niistä sitten syntyi. Eikä kyllä jäänyt isoa palaa enää jäljelle... Hameet on ihan vain suorakaiteen muotoisesta kappaleesta tehty, sauma takana ja resori vyötäröllä. Helppo ja nopea, sopii hyvin minulle ;) Jerseyt ikasyrilta, valkoinen resori myllymuksuilta ja raidallinen resori täältä.
Ainakin Tikbumsa blogissa on ollut näitä lippahuiveja. Ihastuin ideaan ja kun kirjastossa törmäsin Ottobre-lehteen, josta löytyi kaavat, niin pitihän sitä itsekin kokeilla. Kaava siis lehdestä 3/08. Pitkään arvoin tuota kokoa, kun oli vain minittu S-M-L, eikä mitään päänympäryksiä tai ikää. Ja valitsin sitten tyhmyyksissäni tuon pienemmän, ja liian pienihän siitä tuli :( En sitten tiedä, että oliko mallissa vai koossa vika, mutta liian eteen tuo jää. Huivi olisi saanut olla pidempi. 1-vuotiaalla varmaan menisi, mutta ei meidän 2,5-vuotiaalla. Meinaa koko ajan valahtaa kasvoille.

Huivin kankaat on jämät iinulta ostetusta sieni- ja ruutukankaasta, tuli ainakin hyvin hyödynnettyä kankaat... Lippaan laitoin molemmin puolin kaksinkertaiset tukikankaat ohjeen mukaan ja kyllä olikin tarpeen, muuten olisi tullut liian lörppö. Eniten harmittaa nyt tuo huiviin käytetty vinonauha, joka on niin ihanaa ja meni ihan hukkaan:( Täytyy varmaan purkaa irti ja käyttää uudelleen johonkin.

Postaanpa nyt vielä nämä pikkuhousunsuojatkin, vaikka eipä ne varmaan ketään kiinnosta ;) Olen vaan niin onnellinen, kun vihdoinkin sain nämä onnistumaan :D Mulla on ollut "hieman" ongelmia tuon saumurin kanssa siteiden ompelussa ja nämä on nyt ekat mitkä onnistuivat täydellisesti. Ompelukoneella olen tehnyt ihan nättejä siteitä, mutta tuo saumuri... Aina lenkkiä ompeleissa tai muuten vaan sisäkurvissa tulee ommel osittain ulkopuolelle. Onnistuakseni jouduin muokkaamaan kaavan kurveja loivemmiksi (on kyllä oikeastaan parempi käytössäkin tällaisenaan...), vaihtamaan erilaiset neulat, muuttamaan säätöjä ja hölläämään kaasujalkaa...

Alarivin phs:t varasi esikoinen itselleen ja ylärivi jäi minulle ;)


 

3 kommenttia:

 1. Hieno huivi tuli!! Nätti malli ja ihanat kankaat.
  phs:en teko ja kokeilu pyörinyt mieles, mut viel en oo saanu aikaseks...

  VastaaPoista
 2. Pirtsakoita hameita :) Ja muutenkin oikein kivoja vaatteita olet ommellut - selasin koko blogin läpi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia Sani ja Terhi:)

  Sani: siitä vaan phs:a väsämään, on ihan kivan rentouttavaa. Silloin ainakin kun onnistuu... Käytössäkin tietty mukavia, ja saa nauttia kivoista kuoseista vielä vaikkei vaippoja enää tarvita ;)

  Terhi: kiva kun tykkäsit ompeluksistani, tervetuloa uudelleen:)

  VastaaPoista