keskiviikko 7. elokuuta 2013

Tähkäpäälle tyllihame ja paita


Olihan se sitten ihan pakko tehdä tällainen tyllihörhelö animator-nukellekin. Minun piti ommella tänään nuorimmaiselle tytölle huppari tai pari, oikein tarpeeseen vielä. Mutta kun aamulla heräsin, en voinut ajatella mitään muuta kuin tällaista pientä tylliunelmaa. Ja eihän siinä muu auttanut kuin suunnistaa suoraan aamupalapöydästä taas tyllien kimppuun.

Hameen kimaltavapintainen tylli on jäänyt aikoinaan tyttären ensimmäisestä prinsessamekosta tähteeksi. Se on melko pehmeää, mutta kuitenkin selvästi jämäkämpää kuin tytön omaan hameeseen käytetty tylli, jota käytin myös tämän hameen kapeana helmafrillana. Senpä vuoksi tähän tylliin ei päteneetkään samat rypytyssäädöt kuin tuohon ohuempaan tylliin ja jouduin rypyttelemään ne käsin vetelemällä. Hameen vyötärökaitale ja vuori on samaa kangasta kuin tytönkin hameessa.

Kun minun piti alkaa kuvaamaan hametta nuken päällä, totesin ettei meiltä löytynyt yhtään hameeseen sopivaa paitaa. Itseasiassa ei yhtään t-paitaa. Ei siinä auttanut muu kuin kipaista takaisin ompelukoneelle tilkkulaaria penkomaan. Enkä tietenkään voinut vain yksinkertaisesti surauttaa perusteepparia. Ehei, piti alkaa kikkailemaan puhvihihoilla ja kuminauharypytyksillä *tähän sellainen silmien pyörittely hymiö*. Vähän karkasi taas mopo käsistä tällä äidillä, jos ei sitten ollut karannut jo tuon reilun 30 metrin tyllisuikaleiden rypyttelemisen aikana... Paidan kaava on ninnuskan, lisäsin vain sentin verran hihojen taitteelle ja hieman avarsin pääntietä. Puhvit on rypytetty framilonilla ja hihansuut puolattavalla kumilangalla. Helmaan laitoin sentin käännevaran, mutta siitä tuli  jostain syystä niin lyhyt että jätin lopulta käänteen tekemättä ja pidensin paitaa hieman vaaleanpunaisella joustopitsillä. Tähkiksen hiuspanta on myös samaista joustopitsiä.

Toivottavasti tyttö nyt uusien vaatteiden myötä innostuu taas näilläkin nukeilla leikkimään. Harmittavan vähän on tuntunut kiinnostusta olevan.12 kommenttia:

 1. Ihanat vaatteet Tähkäpäälle ja teidän neidollakin on tosi ihanat vaatteet ;)

  VastaaPoista
 2. Hienot samistelu tylli-unelmat! :)

  VastaaPoista
 3. Ei vitsit miten hauskaa että niin neidillä kun nukellakin on omat tylliunelmat (:

  VastaaPoista
 4. Ihanat prinsessat!! Nuken setissä ihanat värit...tuli sellanen olo että omallekin on tehtävä tuolla väriyhdistelmällä!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat vaatteet nukelle ja tytölle myös mahtava tyllihame :)

  VastaaPoista
 6. Sinä oot niin taitava! Oon kauan ihaillut ompeluksiasi. Ihan mun lemppari blogi,täältä saa paljon ideoita ja on ihanaa käydä myös vain ihailemassa :)

  VastaaPoista
 7. Upea setti! Ja ihanat samikset! ♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne!

  Ansku: ihanhan tässä hämmentyy, kun tuollaisia kommentteja lukee, kiitos :)

  VastaaPoista